ARKADAŞLAR BENİM BİLGİSAYARIMA VİSTA YÜKLÜ İDİ. HARD DİSKİMDE D SÜRÜCÜSÜNE XP PRO YÜKLEDİM.VİSTABOOT PRO PROGRAMINI DA YÜKLEYİP ÇALIŞTIRDIM.GAYET GÜZEL OLDU. FAKAT BİLGİSAYARI ACIP KAPATTIGIMDA 2 SECENEK GELİYOR.1.VİSTA,2.XP PRO.
VİSTA YA KOLAYCA GİRİYOM. FAKAT XP YE GİREMİYOM.GİRDİGİMDE NTLDR DOSYASI BULUNAMADI DİYOR. BEN BU DOSYAYI NASIL BULURUM.İLGİLENEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM........
NTLDR DOSYASI
xp sectıkten sonra XP CD'sını surucune koy ve Xp kurar gıbı devam et.Kurulum aşamasında sana onarma secenegı verecektır. Onarı sec bırde bunu dene
1. Windows CD-Romunuzu CD sürücünüze yerleştirin ve sistemi yeniden başlatın.
2. "CD den önyükleme için bir tuşa basın" mesajını gördüğünüzde bir tuşa basın.
3. Serial ATA veya SCSI disk kullanıyorsanız F2 tuşuna basarak gerekli sürücüleri yükleyin.
4. Dosyalar yüklendikten sonra gelen ilk ekranda Kurtarma Konsoluna girmek için "R" tuşuna basın.
5. "Hangi Windows kurulumuna oturum açmak istiyorsunuz?" sorusu geldiğinde eğer birden fazla sistem kurulu değilse "1" yazıp "Enter" tuşuna basın.
6. Yönetici şifresi istendiğinde "Administrator" şifresini yazarak "Enter" butonuna basın. (Şifre boş ise yalnızca "Enter" tuşuna basın)
7. Ekranda "c:\windows>" şeklinde bir yazı belirdiğinde "copy d:\i386\ntldr c:\" (d yerine cd-rom sürücüsünün harfi gelmelidir.) yazın ve "Enter" tuşuna basın. "Bir dosya kopyalandı." Mesajı çıkacaktır.
8. Ekranda tekrar "c:\windows>" yazısı belirdiğinde "copy sürücü:\i386\ntdetect.com c:\" (d yerine cd-rom sürücüsünün harfi gelmelidir.) yazın ve "Enter" tuşuna basın. "Bir dosya kopyalandı." Mesajı çıkacaktır.
9. Windows CD-Rom'unu CD sürücünüzden çıkarın.
10. Exit yazarak "Enter" tuşuna basın. Sistem yeniden başlayacaktır.