NTLDR EKSİK HATASI

HPQ-User
29-09-2009, 16:39   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ÖMER sormuş:
BİLGİSAYARIMDA NTLDR EKSİK HATASI VERIOR FORMAT ATMAYA CALISTIM AMA FORMATIN BILGISAYARI YENIDEN BASLATMA KISMINA GELDİĞİNE TEKRAR AYNI HATAYI VERİOR VE FORMAT YARIDA KALIYOR REPAİRDRN DOSYALARI CEKMEYE CALISTIM SİSTEM BELİRTİLEN DOSYAYI BULAMIYOR DIYOR BASKA BI YOLU VAR MI YARDIM PLZ

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
XP

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.1; .NET CLR 1.1.4322)

OSMAN BAĞÇEVAN
29-09-2009, 23:09   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

NTLDR veya NTDETECT.COM dosyasının bozulması durumunda (işletimsistemi olarak Win XP) yapılması gerekenleri anlatmaya çalışacağım:

1. Bootable Win Xp Cdsini Cd-Rom'a yerleştirin
  2. Başlangıcı Bios'tan Cd-Rom olarak gösterin
  3. Normal Windows kurulumu yapar gibi devam edin
  4. Windows Xp'nin kurulum menüsü geldiğinde Onarımı seçin (R)
  5. Kurulum ekranında karşınıza çıkan seçeneklerden "1" seçin
  6. administratör şifrenizi komut satırından girerek enter tuşuna basın.
  7. Eğer sisteminizdeki harddisk 2 partiondan oluşuyorsa C ve D gibi ve Cd-Rom da E ise, işletim sistemi de C de ise          copy e:\i386\ntldr c:\                                                      (entera bas)
              copy e:\i386\ntdetect.com c:\                                       (entera bas)
          8. Yukarıdaki komutları sırasıyla yazarak çalıştırdğınızda 2 tane dosyanın C'ye kopyalandığını göreceksiniz.
         9. Cd'yi cd-Rom'dan çıkarın ve sistemi yeniden başlatın.
    Windows'unuzun geri geldiğini göreceksiniz.

üstekiler alıntıdır , adresi ve
    detayları için inceleyin :
    http://goksu.csharpturk.net/archive/2007/10/11/11.aspx

en iyi kaynak ise :

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 29 Eylül 2009 23:11
mindmehmet
30-09-2009, 04:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
118 mesaj

kaspersky kurtarma cd sini internetten indir başka bir bilgisayarda ve yaz oradan açarak sistemin bulunduğu sürücüye git ve ntldr dahil silebildiğin dosyaları sil ve öyle format atmayı dene ve işine yararsa bir cevap yaz yaramış ya da yarmamış bilelim ok?

teknohat
30-09-2009, 10:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj

bilgisayar açıkken de ntldr dosyasını i386 klasöründen kopyalayıp c ye atarsanızda olabilir.