nVdia 560m overlock

O_uzHaN
20-05-2012, 22:45   |  #1  
O_uzHaN avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,061 mesaj

arkadaşlar imzamdaki notebok'u kullanıyorum ekran kartıma küçük bir oc uygulamak istiyorum nasıl yapabilrim ? bunun bir programı fln var mı daha önce masaüstü bilgisayarıma çok oc yaptım ama notebook da ilkdefa deneyeceğim ekran kartı oc lemek için iyi bir program biliyormusunuz ?

Kapalı Hesap (203105)
21-05-2012, 00:36   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

hocam o.c laptoplarda pek tavsiye edilmez zaten ısı ve güç tüketimi gibi değerler yüzünden de pek sağlıklı olmaz ama size bir tüyo vereyim oyunlarda 4-6 fps daha fazla almak için w.7 kullanıyorsanız sırasıyla
bilgisayarım - sistem özellikleri - gelişmiş sistem ayarı - performans yazan yerdeki  ayarlar bölümüne girince seçeneği eniyi performans için ayarla olarak ayarlayıp oyuna girin 4-5 fps artışı olacağını göreceksizin zaten o.c yapsanızda bu değerden daha fazla bi değeri görmeniz çok zor hemde ne gerek var o risk e

O_uzHaN
21-05-2012, 01:01   |  #3  
O_uzHaN avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,061 mesaj
Alıntı: Battousai vs Kenshin  
hocam o.c laptoplarda pek tavsiye edilmez zaten ısı ve güç tüketimi gibi değerler yüzünden de pek sağlıklı olmaz ama size bir tüyo vereyim oyunlarda 4-6 fps daha fazla almak için w.7 kullanıyorsanız sırasıyla
bilgisayarım - sistem özellikleri - gelişmiş sistem ayarı - performans yazan yerdeki  ayarlar bölümüne girince seçeneği eniyi performans için ayarla olarak ayarlayıp oyuna girin 4-5 fps artışı olacağını göreceksizin zaten o.c yapsanızda bu değerden daha fazla bi değeri görmeniz çok zor hemde ne gerek var o risk
evet biliyorum pek sağlıklı olmuyormuş ama küçük bir deneme zaten şuanki sistemle oynamadığım rahatsızlık verecek derecede kasan oyun yok ama merak işte :)
birde ısılara güveniyorum boşta 29derecede çalışıyor ekran kartı

Kapalı Hesap (203105)
21-05-2012, 01:04   |  #4  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
Alıntı: O_uzHaN  
evet biliyorum pek sağlıklı olmuyormuş ama küçük bir deneme zaten şuanki sistemle oynamadığım rahatsızlık verecek derecede kasan oyun yok ama merak işte :)
birde ısılara güveniyorum boşta 29derecede çalışıyor ekran kartı
ama boştaki değeri değil yükteki sıcaklık değeri önemlidir HWMonitor isimli programı indirip kurun açın programı oyuna girip oynayın 10-15 dk orada yazar zaten en fazla hangi sıcaklığa çıktığınız ayrıca dediğim yöntemi denediniz mi o.c ile alamayacağın farkı o yöntem sayesinde 5-6 fps artış sağlar

O_uzHaN
21-05-2012, 01:05   |  #5  
O_uzHaN avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,061 mesaj
Alıntı: Battousai vs Kenshin  
ama boştaki değeri değil yükteki sıcaklık değeri önemlidir HWMonitor isimli programı indirip kurun açın programı oyuna girip oynayın 10-15 dk orada yazar zaten en fazla hangi sıcaklığa çıktığınız ayrıca dediğim yöntemi denediniz mi o.c ile alamayacağın farkı o yöntem sayesinde 5-6 fps artış sağ
denedim onu en yüksek 62 derece gördüm

Kapalı Hesap (203105)
21-05-2012, 01:08   |  #6  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
Alıntı: O_uzHaN  
denedim onu en yüksek 62 derece gördü
bide şöyle bişey var ekran kartını çok kolay bozabilirsin işlemciler gibi o.c a dayanıklı değiller çünki hassasdır bence o riske atma 2-3 fps için o risk e girilmez yani