Bilgisayarıma kısa süre önce format attım. Formattan sonra windows açıldığında ekran rundll "C:/WINDOWS/system32/NvCpl.dll,NvStartup çalıştırılırken bir ayrıcalık oluştu" diye bir hata mesajı geldi. ilk başta pek önemsemedim ama sonra bilgisayarımı güvenli modda açmam gerekti. Açılışta güvenli modu seçtiğim de bilgisayar kendini resetledi. Sonra bu hatayı araştırdım ve ekran kartının bir driver dosyası olduğunu gördüm. Sonra aygıt yöneticisinden ekran kartını kaldırmayı denedim ama izin vermedi. Güncel driver indirdim kurmaya başladım ama kur devam etmedi hata verdi kapandı. system32 klasöründeki hatalı dosyanın aynısını internetten indirdim değiştirdim yine bir değişiklik olmadı. Bu arada güvenli moddan açmak için msconfigte ki boot.ini sekmesinden /SAFEBOOT seçeneği ile güvenli modda açmayı denemedim çünkü bilgisayar açılmaz ve sürekli kendini resetler diye. Dün gece bu sefer de bilgisayarıma fdisk çektim. Ekran kartını tanıtmadan önce güvenli modda bir problem olmadan açıldı ama sonra ekran kartını tanıttığım da ise aynı problem devam etti. Bu arada ekran kartını tanıtmadan önce formattan önce driver yedeğini almıştım o dosya ile ekran kartını tanıttım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
NVIDIA 9500 GT driver problemi
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
hayır anakartta ekran kartı yok. Bu arada anakart Asus P5QL pro.
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Driver Cleaner Professional adlı programı indirdim ve nvidia driver dosyalarını sildim. güncel driverı kurmaya çalıştım ama yine aynı hatayı verdi. services.msc bölümünden Nvidia Driver Helper Service de devre dışı bıraktım tekrar kurmayı denedim ama yine olmadı. Ekran kartı etkin değil şuanda bilgisayarı güvenli modda açmayı denedim yine restart yaptı. Başka ne yapabilirim bilmiyorum. Bugün bilgisayarcıma gidip emanet bir ekran kartı takıp deneyeceğim eğer kartta bir problem varsa garantiye göndereceğim eğer başka bir donanımda ise onun çaresini arayacağım.
Driver Cleaner Professional adlı programı indirdim ve nvidia driver dosyalarını sildim. güncel driverı kurmaya çalıştım ama yine aynı hatayı verdi. services.msc bölümünden Nvidia Driver Helper Service de devre dışı bıraktım tekrar kurmayı denedim ama yine olmadı. Ekran kartı etkin değil şuanda bilgisayarı güvenli modda açmayı denedim yine restart yaptı. Başka ne yapabilirim bilmiyorum. Bugün bilgisayarcıma gidip emanet bir ekran kartı takıp deneyeceğim eğer kartta bir problem varsa garantiye göndereceğim eğer başka bir donanımda ise onun çaresini arayacağım.Sonucu bekliyorum...