Nvidia sanirim gidip dandik CRT monitorlerle AMD kartlari kullaniyorlar sanirim. Daha iyi resim kalitesi almak icin daha iyi monitor kullanirsin olur biter.Arkadaşım birşeyden emin olmadan lütfen pat diye atlamayın,Ne monitöru ya?
Yeni AMD ve Nvidia 400-700-900 TL'lik kartları kullanan kişiler gidipte CRT monitörde kullanacak halleri yok herhalde. hem o monitörler hemen hemen artık tarih oldu ve sağlıklı değil.Ben şahsen düşündüğümü ve almış olduğum neticelere göre açıklıyorum bunları,
hiçbir zaman taraf tutmadım ve hangisi iyi ise gerçeği söylerim, evde iki tane PC biri çok eski birisinide yeni topladım ve maalesef pahalı olan Nvidia'lardan kullanıyorum, kuzenlerimde ise 3 tane, kuzenimden 2 tanesi yeni çıkan AMD tabanlı ATI kartlardan kullanıyorlar,Hangi serisini kullandığını söylemicem çünki bağzı arkadaşlar kullanıyor eminim ve söylemek pek doğru olmaz ama bir ipucu vereyim çıktığına çok olmadı 4 ay gibi bir süre oldu, ve ben ve 1 kuzenim Nvidia kullanıyoruz bizimki ATI'lerden birazcık daha eski olmasına rağmen Crysis'te onun açtığı grafik kalitesinden çok daha iyi diyebilirim.
bunu herkes anlayamaz eğer resim hakkında deneyiminiz yoksa hiç farkına varamazsın, onun max settings'teki Su yüzeyi daha düşük ve Nvidia'ya göre daha kötü, ama Nvidia'ların suyu ve diğer küçük şeyleri daha gerçekci ve canlı, bu arada Nvidia' oyunlarda açtığı grafikler ATI'lerden biraz daha karanlık, ATI'nin ise bağzı oyunlarda yerdeki çiçekler bağzı ağaç dalları ve demir kafes ve şebeklerde küçük sorunlar çıkartabiliyor resimi tam açamıyor bağzen, mesela çiçeklerden bağzıları görünmüyor.
Elbet her oyun aynı değildir bağzı oyunlar Nvidia'ile uyumlu olamaz bağzıları ATI'ile uyumlu olamaz,her ne kadar ben hiçkimseye söylemeden test ettiysem Nvidia'yı hep daha iyi gördüm.
Örnek vereyim 'Lock on flaming cliffs2' dünyadaki en iyi profesyönel modern askeri uçak simulasyonu,
ATI ve Nvidia ile ben şahsen denedim, ikisindede MAX settings herşey full ayar açık olmasına rağmen ATI'deki çizimler amatörce uçağın detaylarını düşürmüş ve yeryüzünün resmi çok kalitesiz bunu sizde deneyebilirsiniz ve gözlerinizle göreceksiniz,
Nvidia'nın ise uçağın tüm detaylarını gerçekci bir şekilde tek bir kelime ile mükemmel bir çizim sunuyor. Ben ATI'yi kötülemiyorum sadece almış olduğum neticeleri sizinle paylaşıyorum.
ama sonuç çok açık ve gözle görülür bir farkta belirtiyor kendini,Benim bakış açıma gelelim sonuç olarak.
*Nvidia Artıları= Resim Kalitesi + Physx + daha gerçekci ve detaylı resimler.
*Nvidia Eksileri=Çok pahalı ve ATI'ye göre biraz daha yavaş ve çok güç tüketen bir kart.*ATI Artıları= Fiyatı uygun ucuz + Nvidia'ya göre daha hızlı ve tasarruflu.
*ATI Eksileri= Nvidia'ya göre Resim kalitesi düşük olması.Bana gelince ben şahsen resim kalitesine önem veriyorum ve Çok pahalı olan Nvidia'yı kullanmak zorunda kalıyorum, uygun bir fiyata öyle birşeye sahip olmayı kim istemez ki.
Nvidia: AMD Görüntü Kalitesini Düşürüyor
Yukarda yazdigimin ignelemek amaci ile yazildigini anlamamissin. Benim en bastan beri demek istedigim fiyati ayni olan iki kartin karsilastirilmasi idi ki siz gidip 6870(250€) yu GTX580(550€) ile karsilastiriyorsunuz. Bu durumda daha cok hesaplama yapan bir kartin daha iyi göruntu kalitesini vermesi dogaldir ama daha gercekci bir karsilastirma istiyorsaniz bekleyin ve HD6990(fiyat olarak GTX580e yakin olacak ) karsilastirin. Ayrica yalnizca NVIDIA icin yazilmis oyunlarla göruntu kalitesini test edip sonra AMD/ATI kotudur demek at gözlugu takmaktan farksizdir. Sonra bilmeyen yeni birseyler ögrenmeye calisan insanlari yalnis yönlendirip bir markayi kötuluyorsunuz.
Gercekten tarafsiz bir karsilastirma yapmak istiyorsan gidip GTX 560 ile HD 6870 'i karsilastir ayni fiyattaki iki fark o zaman göruntu kalitesinin ne kadar iyi yada kötu oldugunu anlariz ki 560 bile 50% daha fazla guc tuketmesine ragmen performans olarak 6870'den daha kötu bir karttir.
Ayrica video kalitesi ile ilgili bir test buldum ingilizceniz varsa bir ara okursunuz yoksa da google translate kullanin asagi yukari anlarsiniz ne demek istendigini.
amd goruntude nvidia performasta kalitedir yeni piyasadan cok fazla haberm yok ama gecen sene 9800 gt ile hd 4870 i denemistim oyunlarda 9800 gt sinirimi bozan hareketler yapiyou ama 4870 de bi oyunda denizin dalgalanmalirni izleyerek sigara yakip ictgimi bilirim :P
nvidia fanı olarak atiye attığı b.k u kendisinin zamanında yaptığını hatırlatmak lazım...
crysis.exe yi newcrysis.exe yaptığımızda görüntü iyi oluyor ama performansı düşünüyordu. neden acaba. deyyuslar driver ı oynamış crysis.exe çalıştığında grafik kartına bildiriliyordu performansı aç görüntüyü kalitesizleştir diye...
"tencere dibin kara seninki benden kara"
yaklasik 4 5 sene once ayni seyi nvidia yapti ozamanlar geforce 6600 kullaniyodum yeni cikan oyunlarda goruntu cok kasiyodu ama kaliteliydi overclockla kasma isinide hallediyodum :D sora yeni surucusunu indirip kurdum ve igrenc bozlmus bi gruntuyle oyunlari kasmadan oynamistim goruntu gitmis performans gelmisti:D
Bu arada da vermiş olduğun videodaki cpulara dikkat ettiysen orada ki AMD cpu ''nuh nebi'' 'den kalma bir cpu olup AMD' nin ısı ile başının dertte olduğu dönemlerin cpu'sudur , fan ile bile yanabilir :D şaşırmamak lazım... Ama o cpu'lar artık tarih oldu , yeni nesil amd'ler ise intellerden bile serin çalışmaktadır...Bende AMD alırken öyle diyorum soğudum amaYine milleti kasti olarak yanlış yönlendiriyorsun... (neyse yaşına baktım muhattabım değilsin.. edipçiftçi ile bir akrabalığın var mıydı ? )
[url=http://img510.imageshack.us/i/amdoj.jpg/][/url]
burada kullanılan işlemci yanlış hatırlamıyorsam 1999 yılında üretilmişti ve zaten ısı problemliydi :D
aradan 11 yıl geçti insaf...
AMD PHENOM II 945 işlemci şu an msn açık firefox açık 49 derece
Sizce çok bi değermi pek anlamıyorum
Kendi fanı var kasa kapağı açık sizce bu ısı fazla mı kaç derecede yanar Ve .. .
Nasıl bir fan önerirsiniz
gigabyte ga 880 gm d2h
Biraz ağır olmadımı ? Sonuç elle tutulabilir bir kanıt yok AMD yide kötülememek gerek....
amd her zaman en kalitelidir kardeşim.
Bence nvidia bir kuyruk acısı çekiyor