Uzm. Bio. Recep sormuş:
Vista kurulumundan sonra otomatik güncelleştirmelerle gelen NVİDİA driverlarında başarılı bir şekilde kurulum gerçekleşiyor. ancak bu driverlar güncel olmadığından bende nvidianın sitesinden güncel driverını başarıyla kurdum. fakat kurulumdan sonra bilgisayar tekrar başlatıldığında masaüstüne geldiği anda monitör kapanıyor ve monitörün ışığı yanıp sönüyor. fakat arkada bilgisayar sorunsuz açılıyor (sesini duyuyorum). monitörün kapanmasının nedenini sanırım buldum; yeni driver yüklenince düşük çözünürlükte açılıyor (800x600 den daha düşük) bu nedenle monitörde bu çözünürlüğü desteklemediği için kapanıyor. ben çözünürlüğü daha yüksek değerlere ayarlamayı düşündüm ancak monitör kapalı olduğu ve bişey göremediğim için ayarı yapamadım. monitörün desteklediği çözünürlükler bir çok monitörde olduğu gibi 800x600 --- 1280x1024
şu an güncel driverı kaldırıp eskisini kullanıyorum. bu sorun neden yeni driver kurarken oluyor ? ve bu sorunu nasıl halledebilirim ?
ekran kartına overclock yapıcam ve bunun içinde yeni driver kurmam gerekli.. bu sorunu halletmede bana yardımcı olursanız sevinirim.
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Windows Vista 64 Bit
512 MB GeForce 6600 NE Silent Ekran Kartı
Samsung 753s Monitör...
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14