Nvidia Ekran kartı ilginç bir sorun

arsslan
26-02-2011, 14:36   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
55 mesaj

Nvidia 7300 GS ekran kartım var. Bir gün bir oyun oynarken kapandı ve bilgisayarı yeniden açmaya çalıştığımda açıldı. Tamam. Aradan zaman geçti bir daha kapandı ve bu seferkinde de açıldı ama bir sorun vardı. Windowsun Hoş Geldinz ekranı gelmiyor. Yani boot logosunu windows logosunu felan görüyorum ama hoş geldiniz ekranı yerine siyah bir ekran geliyor. Sonra biraz bekliyorum ve sistemi yeniden başlatıyor.

Neyse bana ilginç gelen bir yer daha var Ağ ile Güvenli Modda aç diyorum çalışıyor. Hatta şu an bu yöntemle yazıyorum. Bunun nedeni ne olabilir?

Feyk
26-02-2011, 14:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

Virüstür büyük bir ihtimal,güvenli modda sistemi geri yükleyin tarama filan yapın düzelmezise format.

arsslan
26-02-2011, 14:56   |  #3  
OP Üye
55 mesaj

virsü olduğunu zannetmiyorum çünkü ekran kablosunu dvi dı galiba adı :D anakarttaki o/b girişe takınca hiç bir sorun olmadan açılıyo windows... ayrıca format attığım 2 gün oldu. bu sorun aşağı yukarı 1 haftadır var yoğunluktan ilgilenemedim...

Son Düzenleme: arsslan ~ 26 Şubat 2011 15:11
Feyk
26-02-2011, 14:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

Neyi anakarttaki hangi girişe takınca düzeliyor?

firaristt
26-02-2011, 15:49   |  #5  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

e.kartı yanmış olabilir.. eğer kabloyu e.kartının çıkışına taıınca çalışmıyor ama anakartın onboard çıkışına takınca çalışıyorsa e.kartınız express uçakla ayrılmış demektir...

ancak kablo e.kartına takılıysa ve siz güvenli modda açtığınızda açılıyorsa kartta sorun vardır varsa garantisi garantiye yollayın ama olucağını sanmıyorum.. eğer yoksa driver'ları güncelleyin yada sorun olmadan önceki driverı yükleyip deneyin... ama yine olmazsa size yeni e.kartı yolu gözükür..

Son Düzenleme: firaristt ~ 26 Şubat 2011 15:51
Kapalı Hesap (203561)
26-02-2011, 18:36   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

benzer bir sorun benim eski kart 8400gs de olmuştu pc birden kapandı tekrar açtığımda windows yüklenirken donuyor bazen de yükleniyor fakat siyah bir ekran çıkıyordu ve bilgisayarcıya sordum ekran kartı yanmıştı ama bence sen yine de bir araştır hemen bozuldu diye düşünme ;) (ztn ben kartı değiştirecektim bozulması da bahane oldu :)

arsslan
27-02-2011, 09:30   |  #7  
OP Üye
55 mesaj
Alıntı: firaristt  
ancak kablo e.kartına takılıysa ve siz güvenli modda açtığınızda açılıyorsa kartta sorun vardır varsa garantisi garantiye yollayın ama olucağını sanmıyorum.. eğer yoksa driver'ları güncelleyin yada sorun olmadan önceki driverı yükleyip deneyin... ama yine olmazsa size yeni e.kartı yolu gözükür..
birebir aynısını yapmış ama sonuç alamamamıştım :( başka çare yok galiba dediğiniz gibi yeni ekran kartı yolu gözüküyor :D ilgilendiğiniz için teşekkürler...

fbli
27-02-2011, 10:03   |  #8  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

Sistemim bir ara yavaşladığında aynısı bana da olmuştu. Siyah ekran sırasında Ctrl + Alt + Del ile görev yöneticisinden explorer.exe sonlandırıp tekrar Yönetici Olarak çalıştırdığımda ise masaüstü geldi. Ama buna virüs sebep oldu. Spyware Doctor u deneyebilirsiniz. Virüsleri elle silerseniz. sistem hiç açılmayabilir. Çünkü kendini önemli yerlere bulaştırıyor.