Nvidia ekran kartı sürücüsünü yüklediğimde, ekran

DgknGkdnz
08-05-2018, 15:49   |  #1  
DgknGkdnz avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Merhaba sevgili CHIP kullanıcıları.

3-4 aydır bilgisayarımı açmıyordum. Dün açtım, ekran kartını güncellerken bir anda ekran karardı ve  bilgisayar kapandı. Bilgisayarı geri açmaya çalıştığımda 3 kere kısa bip sesi geldi ve bilgisayar hiçbir şekilde açılmadı. Daha sonra kendi kendine başlangıç onarmayı denedi fakat oda olmadı. Başlangıç onarma başarısız oldu diye hata verdi. Defalarca kez format atmayı denedim fakat aynı sonuç. Bilgisayarı sadece kendim başlangıç onarmayı deneyip eski bir tarihe aldığımda yani ekran kartını güncellemediğim zamana alınca açılıyor. Yardımcı olur musunuz?

Bilgisayarım: Lenovo Y510P
 Ekran Kartı: Nvidia GT755M [SLI]
 İşletim Sistemi: Windows 10 64 Bit

excel_mustafa
08-05-2018, 17:14   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 555
4,490 mesaj

windows geri yükleme veya varsa recovery ile geri yükleme yapabilirsin.

olmazsa windows sıfırlama da işe yarayabilir:https://www.youtube.com/watch?v=w7zc-owMHg4

DgknGkdnz
09-05-2018, 03:27   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Zaten bilgisayarı geri eski haline getirebiliyorum sıkıntı yok benim sıkıntım ekran kartı sürücüsünü güncelleyemiyorum, güncelleyince bilgisayarın ekranı kararıyor ve kapanıyor.

White-Fox
09-05-2018, 13:07   |  #4  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,103 mesaj

Güncel sürüm os ile yada bazı parçalar ile uyumlu çalışmayabilir bunlar olağan şeyler , nasıl ki windows 10 a geçemeyen onlarca makine olduysa.Eski sürüme geçtiniz de tekrar yükseltmek istiyorsanız ve olmuyorsa o ayrı bir konu tabiki .

White-Fox
09-05-2018, 13:09   |  #5  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,103 mesaj

Kaldı ki bir kartı güncelleme uğruna atılan onlarca format hdd ömrünü tüketir , ssd olsa da tüketir. güncelleyerek kazanacağınız performansın fazlasını bu şekilde kaybedersiniz baştan zaten.