NVidia Ekran kartı

zok
17-12-2010, 17:48   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

iyi günler arkadailar bugun pc çöktü ve format attırmak zorunda kaldım winxp sp3 ü yükletmiştim önceki kullandığım işletim sistemi windows 7ydi ve ekran kartım toplam olarak 1366mgb olarak gözüküyodu şimdi ise 512 mgb. olarak gözüküyor bunun sebebi nedir ve ekran kartının toplam raminin kaç oldugunu gösteren bildigiğiniz bir program varmı ?

yeri değil biliyorum ama ayrıca yükleyen arkadaş saçma sapan bir tema yüklemiş ne yaptıysam orjinal haline dönderemiyorum bu konudada yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

hyypia
17-12-2010, 18:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
100 mesaj

Muhtemelen ekran kartınız paylaşımsız 512mb, paylaşımı halide 1gb win7 bunun hem paylaşımlı hemde paylaşımsız halini gösterirken xp sadece paylaşımsız halini gösterir, Eğer ki ihtiyaç duyulursa geriye kalan miktarı ram'den saglayabilir. Burada bir sorun yok gibi gözüküyor. Tam olarak ekran kartı ve sistemin diğer özelliklerini görmek ister iseniz http://www.piriform.com/speccy kullanabilirsiniz.

xp standart temasına dönmek için; Muhtemelen 3.parti bir tema programı kullanıyorsunuz style xp,talisman yada buna benzer bir program yüklenmiştir. Yine muhtemelen üzerinde oynanmış bir xp yüklemişler. Bu 3. parti tema programını bulup kaldırısanız orjinal haline dönecektir win98 görünümü olarak. Xp görütüsü için masaüstüne sag tıklayıp özeliklerden ayarlayabilirsiniz.

zok
17-12-2010, 19:49   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

yardımın için teşşekkürler..dediğin programı indirip baktım hala 512 mgb olarak gösteriyor fakat memory type da "2" diye yazıyordu sanırım harici olan ram kastediliyodu.

xp temasına dediğiniz yoldan dönmeyi denedim fakat hala bazı iconlar eskikis gibi tam olarak kurtulamadım yani..yükledikleri tema programını nasıl bulurum hiçbir fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim

hyypia
29-12-2010, 17:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
100 mesaj

style xp olabilir mi. denetim masasında bu ve buna benzer bi program görüyorsanız kaldırın.