Merhaba arkadaşlar;
Hp Pavilion dv6635et notebook kullanıyorum ve ekran kartı nvidia g-force8400 m gs .Bu ekran kartının 128 mb ayrılmış belleği var ve turbo chace özelliğiyle,ram miktarı arttıkça ekran kartının belleğinin de arttığını biliyorum.Ancak geçen gün,tesadüfen nvidia nın sitesinde bir bilgiye rastladım.Orada;kartın maksimum belleğinin 256 mb olduğunu söylüyordu.(http://www.nvidia.com/object/geforce_8400M.html) Bunun nasıl mümkün olabileceğini söylebilecek var mı??Eğer ayrılmış 128 mb lık belleği 256'ya yükseltmek mümkünse,neden 128 le idare edeyim ki?Hem zaten kartın performansı vasat :/ Şimdiden teşekkürler..
nVIDIA Geforce 8400 M GS
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj
öyle birşey yok senin ekran kartının ramden turbo cache ile 256 ya çıkıyo sen o karta oc yap 3 4 fps artar oyun performansı msı afterburner.
Hayır,şu an zaten 1,5 gb ram le birlikte ayrılmış ve toplam miktar zaten 639 mb(128 mb ayrılmış şekilde) Yani ram ekleyince 256 mb olması imkansız;zaten bunun üzerinde değer var.Söylediğim şeyi verdiğim linkten kontrol edebilirsin..?Başka bir fikri olan var mI?