Arkadaşlar merhaba. HP Pavilion 6680 dizüstüm var. Ekran kartım Nvidia GeForce 8400M GS .Windows 7 ultimate yüklü. Düne kadar sorun yoktu.Bilgisayarı açtım bir süre sonra mavi ekran ve yazılar:A problem has detected and windows has been shut down,, driver, hardware, software kelimelerinin geçtiği cümleler.Bir de nvidia windows Kemel mode driver version 187.66 görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti uyarısı.
Sistem geri yüklemem olmadığı için yapamadım. Bilgisayarı güvenli modda çalıştırıp görüntü bağdaştırıcısından eski sürüme gittim ve bilgisayarı tekrar çalıştırdım. Bu kez ekran koruyucumda balonlar gibi hareketli şeyler çalışmadı. google earth'te uyarı geldi.Nvidianın sitesinden en son drıweri( windows 7 için ) indirdim kurdum. Ama yine sorunum çözülmedi. Tekrar eskiye döndüm.Arkadaşımın biri yeni bir güncelleme çakışmaya neden oldu herhalde diyor. Acaba ne yapmalıyım. İlgilenecek arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
Nvidia GeForce 8400M GS ekran kartı sorunum var!
başta mavi ekran verdiğinde technical code yazar alt kısımda 0x090000a gibi orda o kodu not alıp internette aratırsan mavi ekranın sebebini anlaman daha kolay olacaktır bende 9600 gs eran kartı var 295.0 sürüm driveri kurduğumda performans çok düşmüştü sürücüden kaynaklanıyor olabilir nvidia nın sitesinden otomatik tarama ile son sürücüyü indirirsen belki sorunun çözülebilir :)
Blackeagle444 teşekkür ederim. Nvidianın web sitesinden son sürücüyü indirmiştim ama bilgisayar kafayı yemişti. Hemen güvenli moda girip eski sisteme döndüm ama dediğim gibi bilgisayar tam performanslı değil. ekran koruyucuda 2 ve 3 boyutlu olanlar çalışmıyor. Ekranı 2'ye bölmek istiyorum örneğin projeksiyonda şov için ama malesef öyle bir yazı yok.
Bir de örneğin powerpointi açtığımda " powerpoint grafik kartınızın iyi bir slayt gösterisi deneyimi için düzgün yapılandırılmayabileceğini algıladı" uyarısı veriyor.
indirdiğin sürücünün versiyonu kaç? belli ki sorunlarının kaynağı ekran kartı :/ ekranı bölmek derken ortadan ikiye bölmek diyorsan öyle bir imklan olup olmadığını bilmiyorum ama sanmıyorum olduğunu :) birde internette küçük bir araştırma yaptım ve modelinin driver konusunda biraz problemli olduğunu gördüm sen en iyisi hp'nin sitesinden uygun modelin için ekran kartı driverını indirmeni tavasiye edicem sana :) inşallah yardımcı olabilirim
laptop modelin HP Pavilion dv6680et Dizüstü Bilgisayar ise buradan işletim sistemini seçerek uygun driveri indirebilirsin
Aslında versiyonuna dikkat etmedim. windows 7 ultimate 32 bit için en yenisini indirdim sanıyorum.Ekranı bölme ifadesini yanlış kullandım. Monitörü çoğaltma ( hem laptopta hem de projeksiyona görüntü aktarma ) demeliydim.HP'nin bir sitesine bakayım. Tekrar teşekkürler.
İşletim sistemi windows 7 ve malesef listede yok :(
Arkadaşlar format attım tekrar windows 7 yükledim. Ama sorunum yine aynı. Video bile göremiyordum.Grafik kartı eski sürüme git dedim.Sorun düzelir gibi oldu. Videoları izleyebiliyorum. Ama hala daha ekran koruyucuda hareketli balonlar 3d yazı yok. Laptopu projeksiyona bağlayıp görüntüyü perdeye aktaramadım. Öyle bir menü bile yok.Bugün bağdaştırıcı bilgisine baktım.
Toplam kullanılabilir grafik belleği: 14 mb
Ayrılmış video belleği :YOK
Sistem video belleği: YOK
Paylaşılan sistem belleği: YOK diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardım edecek arkadaşlara sonsuz teşekkürler.