Nvidia Geforce gt 540m ile ilgili lütfen yardım .

mallybu
08-02-2011, 11:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Arkadaslar dün bi tane notebook aldım.Özellikleri:

İntel core İ5-460m
4 GB RAM DDR3
nvidia gt 540m
.
.

sitesinde hangi oyunları çalıstırabileceğime bakıyodum ama hiç bi oyun çalıstıramıyor gösteriyo ekran kartından dolayı
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Required                                                                                                                                                                                                                                                                You Have                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Video RAM                                                                                                                                                                                                                                        128 MB                                                                                                                                                                                                                                        2.6 GB                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Hardware T&L                                                                                                                                                                                                                                        Yes                                                                                                                                                                                                                                        No                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Pixel Shader version                                                                                                                                                                                                                                        2.0                                                                                                                                                                                                                                        5.0                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Vertex Shader version                                                                                                                                                                                                                                        2.0                                                                                                                                                                                                                                        5.0                                                                            böyle yazıyor. Belki driver güncel degildir dedim ve güncellemek istedim ama sitede bulamadım driveri bi tane driver indirdim oda kurulmuyor.. ne yapmalayım sizden yardımlarınızı bekliyorum :(

Feyk
08-02-2011, 11:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

http://forum.donanimhaber.com/m_36052741/tm.htm
http://www.pcnet.com.tr/forum/ya ... d-l-emulator-u.html

mallybu
08-02-2011, 11:48   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

bişeye yaramadı malesef :s

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
08-02-2011, 12:18   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Hardware T&L bildiğim kadarıyla Directx 7.0 ile birlikte kullanıma giren bir nevi Vertex Shader dediğimiz gölgeleme desteğinin eski versiyonudur.

Sen bakma o siteye bazen saçma sapan sonuçlar veriyor o seçtiğin oyunu indir kur o ekran kartı ile en üst ayarlarda oynarsın. Çünkü GT 540M Directx 11.0 destekli bir karttır. Dolayısıyla Directx 7.0'deki özellikleri çalıştırabilir.

720p
08-02-2011, 12:27   |  #5  
Yıllanmış Üye
480 mesaj

o kart ile açamayacağın oyun yok. boşver öyle siteleri...

mallybu
08-02-2011, 12:54   |  #6  
OP Taze Üye
10 mesaj

çok sağolun suanda crysis i yükledim full özellikte çatır çatır oynuyorum...Site hala açmaz diyo ama neyse boşverelim artık siteyi :)

Rashnu
08-02-2011, 16:59   |  #7  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj

pek bilmiyorum ama nvidia gt 540m de 128 mb yok ! en az 512 o ekran kartları paylaşımsız ve üstüne paylaşımla birlikte 1500 e kadar çıkar da .... sen site yerine neden bilgisayarından bakmıyorsun da macera arıyorsun

berkcan_0
10-02-2011, 22:10   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

kart süper takma kafana oyununa bak ;) bir g425m kullanıcısı olarak bu kart full ayarda açarken bütün oyunları onu tahmin bile edemiyorum :D

Rashnu
10-02-2011, 23:25   |  #9  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj

aynen kart güüzel ve yeterli

emre_inani
27-02-2011, 18:22   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
206 mesaj

kardeş o laptoplarda optimus özelligi cart curt oluo 2 ekran kartı oluo en bılmıosundur o site senin 128 mb lık onboard olan ekran kartını goruodur  540 m i görmüodur cünkü 540m ekran kartı normal zamanda çalışmıo oyun açınca  onu çalışıo  oyun dışında  öbür ekran kartı çalışıoki az elektirik yaksın casperin bi modelinde var aynısı  ben öle tahmin ediyorum

gokhan_k
23-05-2011, 17:45   |  #11  
Taze Üye
1 mesaj

Packardbell intel i72630qm işlemci 6gb ram nvidia 540m 2gb lik notebook var ama bir oyun filan açtımda.
Aşırı derecede takılma var altında notebook sogutuçu aldım ama aynı değişlik yok sorun devam ediyor vede 3dmarkla 2011  test ettim en yüksek fsp 16,5 en alt 2,9 fsp kadar düştü sinir olmaya başladım bu nvidia için overclock program mı:?? ben bir araştırma yaptım ama oda yok sinir olmaya başladım lütfen yardım edin ne yapmam lazım acaba :????

koke24
03-10-2011, 15:20   |  #12  
koke24 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
167 mesaj

arkadaş aynı sorun bendede vardı bu yaz bi casper nirvana aldım,hangi oyunu seçsem kaldırmıyo diyodu ama yüklediğimde en üst seviyede en ufak kasıntısız oynuyodum,o sitede vrami felanda gösteriyo dandik bişey yüzünden kaldırmıyomuş gibi gösteriyo,hiç kafaya takma bnmde ekran kartım nvidia geforce gt 540m

OnurTRTR
19-11-2011, 11:50   |  #13  
Taze Üye
2 mesaj
Alıntı: emre_inani  
kardeş o laptoplarda optimus özelligi cart curt oluo 2 ekran kartı oluo en bılmıosundur o site senin 128 mb lık onboard olan ekran kartını goruodur  540 m i görmüodur cünkü 540m ekran kartı normal zamanda çalışmıo oyun açınca  onu çalışıo  oyun dışında  öbür ekran kartı çalışıoki az elektirik yaksın casperin bi modelinde var aynısı  ben öle tahmin
Peki ben skyrim i değişik birşekilde yükledim bu yüzden mesela program ekle veya kaldırda gözükmüyor peki napabilirim oyuna girerken nvidia yımı aktif ediyim?

TurkMaster™
21-11-2011, 15:20   |  #14  
Taze Üye
6 mesaj

Selam Arkadaşla Öncelikle GT540M Ekran Kartı Gayet Yüksek ve iyi bir ekran kartıdır.
Ayrıca Ekran Kartına  Fazla Olmamak Şartı İle Overlock Yapa Bilirsiniz Gpu Clock 672 Mhz  Yerine
Gpu Clock 700 Mhz Memory 900Mhz Yerine 1000 Mhz Yada Shader 1344 Mhz Yerine 1350 yapma imkannınız var.
Ayrıca Cuda Cpu İşlemci ve Yeni Nesil Oyun Video ve Grafik Motorlarında Kullanılan Physx OpenGL Directx 11 Destekli Olması Dez Avantajlardır ve Sadece Lettoplar da Daha Makul Olan Optimus Enerji Tasarruf Modu 3D Vİsion Da Bulunmaktadır.
Örnek Resimler Overlock Yaptık Tan Sonra
Resim 1
Overlok Yok Orginal

Resim 2
Overlock Uygulanmış
Unutmayın Overlock İşlemi Güç İşlemidir Power Yada Lettop Pc Ye Gelen Elektirik Akım Wat Gücüne Bağlıdır.
Overlock Yapmak için Nvıdıa SystemTools İşletim sistemine göre olanını indirmelisiniz .

Şimdi
Gelelim Driver Sorunu Yaşayan Arkadaşlara
Genelde Şöle Donanım Uyuşmazlı ile ilgili hatalar alınır ve nvıdıa nın resmi sitesinden indirdiniz driverlerde bile Size verdiyim adresteki Driver En güncel ve en son driverdir dikat edin nvıdıa daki aynısıdır ama ufak ayarlar yaptım o şekilde sorunsuzca kuruluyor.
Windows 7x64 İçindir Sizin İşletim Sisteminiz hangisi ise yazın ona göre hazırlayıp sizinle paylaşayım.
İşletim Sistemi Windows-7 x64
Nvıdıa GeForce GT 540M 285.79Driver
Link:http://www.fileserve.com/file/TP2D5zV/TurkMaster™.rar
Şifre:TurkMaster
Yapmanız Gerekenler
GeForce 285.79 DriverVersion:Release Date:
Operating System:

Language:
File Size:

285.79 - BETA
Thu Nov 10, 2011
Windows 7 64-bit ,
Windows Vista 64-bit
English (US)
187.4 MB
http://us.download.nvidia.com/Wi ... ernational-beta.exe
 İndirin ve kurun direk C ye Nvıdıa Diye Bir Klasör oluşacak Şu Şekilde
C:\NVIDIA\DisplayDriver\285.79\WinVista_Win7_64\International\Display.Driver Burada (nvam) inf Dosyası var evet şimdi sizlere verdim bendeki (nvam.inf) Dosyası ile bunu deyiştirin copy/ paste yapınız ve
C:\NVIDIA\DisplayDriver\285.79\WinVista_Win7_64\International Setup.exe den kurmaya başlayınız göreceksiniz sorunsuz bir şekilde enson driveri ve tüm paketi kurucaktır

Ve Ayrıca Sorunsuzca Oynadım Oyunlar
Call of Duty- Modern Warfare 3 1920x1080
Battlefield 3 1920x1080
Need For Speed The Run 1920x1080
Pes 2012 1920x1080
Sonıc 2011 1920x1080
Birçok Oyunda Sorunsuzca Oynuyorum

Son Düzenleme: TurkMaster™ ~ 21 Kasım 2011 15:36
TurkMaster™
21-11-2011, 15:25   |  #15  
Taze Üye
6 mesaj

Gereksiz Yazılımlardan Güncellemelerden ve Temp Kayıt defteri bellek nevarsa arada temizlemenizi öneririm ayrıca oyun oynuyacanız zaman eyer bir anti vürüs prog var ise ya devre dışı bırakın yada güvenlik seviyesini azaltınız .çok şey farkediyor .

TurkMaster™
21-11-2011, 15:26   |  #16  
Taze Üye
6 mesaj

Dikat W7x64 GT540M içindir

Son Düzenleme: TurkMaster™ ~ 21 Kasım 2011 15:31
halil_001
22-01-2012, 17:03   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaslar acil yardım edın acil!!! bende casper nirvaniya yeni sezon urunlerınden var ve işletım sıstemı home basıc di ben bunu ultimate yaptım fakat ekran kartı drıvers ını yenı guncell sürümü yükleyemnıyorum sistem kabul etmıyor ekran kartı drıvers ı ısletım sıstemını desteklemıyor diyor lutfen acıl yardım edın ve ayrıca sıstem derecelendırılmesı yapılmıyor pc de acıl yardım beyler http://www.facebook.com/ilengiz01 facebook adresım bu acilen bana yardımcı olursanız cok iyi olur arkadaslar

FearLessDeaD
27-02-2012, 20:14   |  #18  
Taze Üye
5 mesaj

http://interaktifortam.net/indir ... indir-download.html
bu siteden indi overclock programını ismi msı afterburner

koke24
18-05-2012, 13:23   |  #19  
koke24 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
167 mesaj

aynı kart bendede var bende o site yüzünden çok kafama takmıştım butip şeyleri ama bütün oyunları çatır çutur takılmadan oynuom