arkadaşlar notebook aıcam ama tek sorun ekran kartı nvidia geforce gt 540m oynıycagım oyunlar yuksek cozunurluku oyunlar cal of duty modern warfare 3 - crysis 2 - GTA IV v.b acaba kaldırır mı ?
Nvidia geforce Gt 540m (notebook)
O karttan çok performans bekleme derim sana 10 üzerinden 4 puanlık bir kart o... Ben Radeon HD 6470m kullanıyorum oda 4 puanlık kart ve çok iyi bir oyun performansı yok memnun değilim...
notebookcheck sitesinden ekran kartının karşılaştırmasını yapabilirsin istersen bende gt525m var sanırım aşagı yukarı aynı kartlar çok aşırı bişey bekleme ama idare ediyor.ben crysis 2 oynarken sıkıntı cektim ama pes2012 ,cod,assasins creed brotherhood rahat oynadım...
gt540 orta derecede performanslı bir kattır 6470 ineredeyse ikiyle çarpar 525m %20 iyi istediğin oyunlarıda yüksek çözünürlükte rahatlıkla oynarsın korkma http://forum.donanimhaber.com/m_49899474/mpage_8//tm.htm#53957063
Çözünürlüğü kaç dizüstünün ve boyutu nedir ekranının? 15 ekransa ve 1600x altındaysa çözünürlüğü de, gt540 değil daha azı da yetecektir oyun oynamanıza. Hoş her mesajımda da yazdım, yine yazıyorum. Oyun ufacık ekranda oynanmaz, oynansa da o oyundan alınacak zevk 10'da birine indirilmiş olur. Kaldı ki, nvidia'nın 5 ya da ati'nin 6 serisi tüm kartları 1600x çözünürlük altında her oyunu rahatlıkla açarlar, oynatırlar, verdikleri 3-5 fazla fps'yi de hiçkimsenin gözü algılayamaz zaten. Ayrıca yine yazıyorum belli bir inç değerinden ufak ekranlarda oyun ayarlarını minimum ya da maksimum yapmanız da pratikte hiçbir anlam ifade etmez zaten; zira yumuşatma, keskinlik ya da kaplama iyileştirme seçeneklerini insan gözünün farkedebilmesi için belli bir büyüklükte olmaları gerekiyor. Elinizin 2 karışından ufak bir ekranda hangi detayı görebileceksiniz zaten :) Yanlız şu da var, iş sadece ekran kartıyla da bitmiyor. Hem diğer donanımların da ekran kartına uygun olmaları, hem de sizin bilgisayar kullanımınızın profesyonelce olmasıyla alakalı yeterli performans alabilme durumu. Ne idüğü belirsiz bir siteden indirilip kurulan bol açık ve gereksiz dll dolu bir Windows'un yanına, sürekli çalışan bir virüs tarayıcısı ile sistem otomatik yedeklemesi ve gereksiz servislerini kapatmaktayı bile bilmeyen bir bilgisayar kullanıcısı, 540 değil 1540 ekran kartıyla bile aradığı performansı yakalayamaz. Bu da kıssadan hisse olsun...
O yüzden toparlamak gerekirse, dizüstünüz 15-16 ve çözünürlüğü de azsa 500 serisinin hangisinden alırsanız alın mevcut tüm oyunları oynarsınız. Ha 17 ya da 18.4 ekranlardansa ve çözünürlük de 1920'lerde ise, o zaman gt540, yanına en az bir i7 işlemci konulmazsa sıkıntı çıkarır. Bunun için de fiyatı 3300-3500 civarlarında gezinen ve gt555 (rakam olarak olmasa da yeterlilik olarak 540 modelinden teoride en az 3-4 kat daha hızlı bir kart bu) kullanan acer olur sony olur (diğer markaların büyük ekranlıları abartı pahalı şu anda), o tarz üst seviye bir modele bakmanız gerekir.