Merhaba.. Yeni aldığım ''Asus N56VZ-S4283H'' cihazımın ekran kartına overclock yapmak istiyorum. Lakin doğru GPU clock ve Memory işlemci hızını en fazla ne kadar çıkabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Nvidia GT650M Overclock
Sanırım
Varsayılan Gpu - 835 mhz
Varsayılan Memory - 900 mhz
Yani şimdi tam olarak Gpu'yu 1050 mi yapabiliyorum Peki Memory mhz'sini en fazla ve ideal olmak şartıyla ne kadar arttırabilirim. Ve sıcaklık nasıl, öyle aşırı bir artış oluyor mu ?
Ekran kartı işi işlemciden daha çok titizlik istiyor çünkü shader olsun clock olsun en ufak bir balanssızlık test sonuçlarında berbat sonuçlar veriyor ben ekran kartı o.c tavsiye etmiyorum. İllada yapıcam derseniz MSI Burn After programı çok kullanışlıdır fakat testler için 3D Mark kullanmalısınız ben uzun süreli sürekli yaptığım için satın aldım ama deneme versiyonunu deneyebilirsiniz yinede veya cracklisini falan bulursanız.
Her neyse öncelikle yapacağınız kartla ilgili daha önceden yapılmış o.c ayarlarına bakmalısınız. Ve her kart bir değildir bunuda unutmayalım o yüzden yakın değerler ile başlayabilirsiniz. Ve daha önemlisi çok ufak ufak gidin ve sürekli her testte sıcaklıkları kontrol edin.
Ben bu ayarları kullanıyorum,Oyuna girmeden programı açıp,arkaplanda bırakıyorum. Isı olarak fazla fark yok,ancak yapılan Ocnin çok farkını göremedim,eski laptoptaki gt555m bayağı uçuyordu Oc ile,bu çok değiştirmiyor. Ama Shader clockunun kilitli olmasından sanırım,onu değiştiremiyorum,Onu değiştirebilsem eminim bayağı fark olacak.