şimdi nvidia nın daha kaliteli gelmesinin sebebi dışardan daha hoş durması ve fiyatda fişeklemeleri. ilk cıkınca millet allahhh nvidia bunu çıkarmış die saldırıo ama bi bakınca atinin farkı anlaşılıor.
yani;
ati daha yuksek performansı veriyor, fiyatı da düşük, crossfire yapıncada sli filan tanımayıp coşuyor.
sorum şudur nvidiacılar neden nvidia???
Nvidia'mı _________ ATİ'mi
şimdi nvidia nın daha kaliteli gelmesinin sebebi dışardan daha hoş durması ve fiyatda fişeklemeleri. ilk cıkınca millet allahhh nvidia bunu çıkarmış die saldırıo ama bi bakınca atinin farkı anlaşılıor.Nvidiacı değilim ama tercih meselesi işte. Bazıları bir şekilde ATI seçtikleri gibi bazıları da bir şekilde Nvidia seçiyor. Mesela benim tercih sebebim performans ve oyunlardaki Nvidia yazılım avantajı idi. Son derece iyi bir tercihte bulunduğumu düşünüyorum.
yani;
ati daha yuksek performansı veriyor, fiyatı da düşük, crossfire yapıncada sli filan tanımayıp coşuyor.
sorum şudur nvidiacılar neden nvidia???
Nvidiacı değilim ama tercih meselesi işte. Bazıları bir şekilde ATI seçtikleri gibi bazıları da bir şekilde Nvidia seçiyor. Mesela benim tercih sebebim performans ve oyunlardaki Nvidia yazılım avantajı idi. Son derece iyi bir tercihte bulunduğumu düşünüyorum.Galiba bir tek siz ATİ yi kötülemediniz bu iyi işte,Çünkü bu iki Dev in de kötülenek bir yanı yok ikisini de geçen yok şu zamanda!!!
bende Yazılım desteği olduğu için,Nvidia diyorum,ATİ de iyi karttır..
Her zaman aynı kavga işlemcide amd intel, ekran kartında da ati nvidia savaşı.Bizler bu yüzden birbirimizle atışıyoruz.Bu atışmanın sonunda kimsenin haklı çıktığı yok.Kazanan taraf yine üretici kaybeden ise herzamanki gibi bizler son kullanıcı oluyor.Boşu boşuna birbirinizi yemeyin.Herkes kendisi için hangisi en iyiyse onu alsın.
KONU HORTLAMIŞ...
BAKIN SİZE ŞÖLE DİYİM NVİDİA = GÜÇ=KASLI GPU = AMA YAZILIM DESTEĞİ SAYESİNDE
ATİ=GÜÇ=KASLI GPU = AMA YAZILIM DESTEĞİ YOK MALESEF ÇÜNKÜ BORÇU VAR
NVİDİA ŞU AN 1 ADIM ÖNDE GİBİ BÜTÜN NVİDİA SPONSORLU OYUNLARDA
BEN YİNEDE BAKIYORUMDA SANKİ ATİNİN PİXEL RENGİ KONUSUNDA NVİDİADAN 1 ADIM ÖNDE
PARAN WARSA NVİDİA AL
PARAN YOKSA AMD ATİ AL NE DİYİM YANİ
BAKIN SİZE ŞÖLE DİYİM NVİDİA = GÜÇ=KASLI GPU = AMA YAZILIM DESTEĞİ SAYESİNDEboş konuşuyorsun titi boss Bak şunu desen bir şey demem Ati daha ucuza Nvidiaya çok yakın performans veriyor buna birşey demem ama görüntü kalitesi daha önceleride tartışıldı karşılaştırıldı sonuç ? hep aynı oldu eşit Nvidia yeni sürücülerinde Ambient Occlusion özelliğini ekledi bu özelliği açınca nvidia görüntü kalitesinde fark atıyor Nvidia da PHysx var Ati de Havok Ageia Physx şimdiki adı Nvidia By Physx in havok dan kat ve kat başarılı olduğunu biliniyor Saint Rows 2 HAVOK destekli GRAW2 bayağı bir eski oyun ama fizik daha kaliteli Nvidia da HAvok destekliyor Atide ama Ati PHysx desteklşiyemiyor çünkü içind PPU yok !ATİ=GÜÇ=KASLI GPU = AMA YAZILIM DESTEĞİ YOK MALESEF ÇÜNKÜ BORÇU VAR
NVİDİA ŞU AN 1 ADIM ÖNDE GİBİ BÜTÜN NVİDİA SPONSORLU OYUNLARDA
BEN YİNEDE BAKIYORUMDA SANKİ ATİNİN PİXEL RENGİ KONUSUNDA NVİDİADAN 1 ADIM ÖNDE
PARAN WARSA NVİDİA AL
PARAN YOKSA AMD ATİ AL NE DİYİM YANİ
Görüntü kalitesi farkı SOLDAKİ NVİDİA SAĞDAKİ ATİ (http://www.guru3d.com/article/an ... erformance-review/3)
Son Düzenleme: YasinC ~ 19 Ağustos 2009 15:07
hiçbir farkı yok ananın hiçbir farkı yok amd işlemci yani amd yongalı bir anakart ise ati nvidia yongalı bir anakart ise nvidia alınır yükarıdaki resimden de anlaşıldığı gibi hiç fark yok inanın varsaada oyundayken onu farkemezsiniz ama bana oynarken galiba nvidianın renkleri daha değişik yansıttığını farkettim mesela ati ışık ile görüntüyü kaliteli yapıyor ama nvidia doku olarak daha canlı bir renk kullanıyor gibi geldi ama ikiside aynıdır muktlaka ama formlarda oyundan oyuna göre iki markanın performansınında değiştiğini gördüm
amd işlemci üretiyor ama nvidia nın işlemci ürettiğini duymadım?? söylemek istediğiniz intel ise olabilir.. bu arada bence işlemcinin hangi marka olduğu ekran kartı performansını etkilemez sadece gücü etkiler..
nVidia işlemci üretmiyor ancak yonga seti üretimi felan var. Hatta en son 780İ SLI 790İ anakartlar çıkardı bu anakartlar LGA775 ve DDR3 destekli. Ancak Corei7 ve i5 e yonga üretemiyor intel ile davalıklar ;)
alah aşkına bu ne dir yawww ben işlemci üretiyor demedim ki eğernvidia yongalı bir anakartınız varsa nvidia anakart alın ama eyer amd yongalı bir anakartınız varsa ati aın hiçbir farkı yok
tamam yav kızma :D:D açıkladı YasinC.. sorun yok no problem :D anladım :D:D:D
Ben ATI HD4830 kullanıyorum diğer PC de GPU um NVIDIAdan daha memnunum
ama NVDIA-ATI eşdeğer GPU larda NVIDIA nın üstünlüğünü gözden kaçırmamak gerek
NVDIA zaten piyasadaki oyunlarla anlaşması bulunduğundan eşdeğer gpu larda üstünlüğünü kanıtlıyor
ama diğer oyunlarda aradaki fark sadece birkaç FPS den başka bir şey değildir
aslında kısacas ati performansa önem veriyor ama nvidia görüntü kalitesine bizzat kend,m şahit oldum nvidia renkleri daha canlı gösteriyor ati ise öellikler dirt 2 de denedim ati sarımsı bir hafa ile görüntü veriyor oyunda ama nvidia daha canlı renklerle görüntü veriyor
physX ve cuda olduğu için nvidia
Eyefinity ve Stream teknolojileri nicin yabana atılıyor :)
En iyi Görüntü Kalitesi açısından nVidia --- Kaliteden ödün verip perfomans diyenler içinse ATi derim...
Bütse kısıtlı olana ATi
Bütçemin sınırlarını biraz genişletebilirim diyene nVidia
Son çıkan oyunlar ve o oyunlara eklenilen Fizik motorunun tadını çıkarmak isteyene nVidia
Fizik motoru'yla ilgili özellikleri kapatmak (oyundan) veya Yama((ekrankartı) yaparak oynamak isteyenlere ATi
Oyununun kaliteli olsun grafikleri diyorsan NVIDIA
ben düşük bütçe ile her oyunu düşük seviye grafikde de olsun oynarım diyorsan ATI
chip foruma girerken neden sürekli reklam çıkıyor ,tamam reklamlara ilgi göstermiyoruz doğrudur sizde satmak için gözümüzün içine sokuyorsunuz anladım,ama reklamı tıklıyorum dakikalarca bekliyorum yine giremiyorum,özümsüyorum hatta bayiden gidip bir adet chip dergisi alıyorum ama yinede giremiyorum bence bu iş tam bir tüketiciyi yıpratmaktan başka bir şey değildir,sizmisiniz bizi takip eden alın size şlak! şalk! şlak!
chip foruma girerken neden sürekli reklam çıkıyor ,tamam reklamlara ilgi göstermiyoruz doğrudur sizde satmak için gözümüzün içine sokuyorsunuz anladım,ama reklamı tıklıyorum dakikalarca bekliyorum yine giremiyorum,özümsüyorum hatta bayiden gidip bir adet chip dergisi alıyorum ama yinede giremiyorum bence bu iş tam bir tüketiciyi yıpratmaktan başka bir şey değildir,sizmisiniz bizi takip eden alın size şlak! şalk! şlak!KONUYU FORTLATMA BU OLSA GEREK.