Benim Bilgisayarı alalı yaklaşık 1 sene oldu. bilgisayarımda sorun yoktu fakat pc ye bulaşan virüs yüzünden format atmak zorunda kaldım. Format işleminden önce ekran kartımın modeline bakmadım. Formattan sonra aklıma geldi . bende nvidia sitesinden bi tanesini kurdum. şimdilik bi sorun yok ama ileride sorun çıkarır mı yada sorun varda benim mi haberim yok? Öğrenmek istediğim Örneğin : Nvidia geforce gtx 570 sahip bir bilgisayara nvidia geforce 8600 m gt yüklesek olurmu? Birde Format atmadan önceki ekran kartı sürümünü öğrenmem mümkünkü? yardımlarını bekliyorum. yardımcı olan veya olmaya çalışan herkese teşekkürler.
nVİDİA SERİLERİ
Eğer kurulum sorunsuzca bittiyse bir sorun olmaz :) İçin rahat olsun.
Yahu böyle birşeye ilk defa şimdi şahit oldum öyle saçma şeymi olur yahu kurulumu sorunsuz bitirdiyse birşey olmaz ama bilemiyorum sendekide iyi şansmış hee.
Sürücüyü yükleyebilir , ama sorun çıkaracağı muhakkaktır...
Nvidia'nın sitesine tekrar girin (yanlış hatırlamıyorsam) otomatik olarak donanımınızı tanıyabilecek ve yüklenmesi gereken sürücüyü gösterecek bir alan olması lazım...
Eğer onuda bilmiyorsanız , ekran kartınızın modelini alın , google amcaya yazın... :D
Örn. : Nvidia Ge Force gt 9600 driver... gibilerinden o size söyler...
Genemi olmadı.. Üzülmeyin eğer win 7 kurduysanız.. ilk güncellemenizde (ikincide de olabilir) WHQL sürücülerini direk bulur yükler...
(bu arada ekran kartının modelini öğrenecem diye tutupta pc'den sökmeyin GPU-Z diye bir prg. var onunla bakabilirsiniz... şimdi o da ne , nereden bulacağım demeyin google amca ne güne duruyor...)
yardımlarınız için hepinize teşekkürler. sistem bilgisine baktığımda ve gpu-z den baktığımda geforce 210 yazıyor. uygun sürücüyü yükledim. Anlamadığım nvidianın sitesinden hangisini yüklersek kabul ediyor bi sorun çıkarmıyor yani , ekran driverleri yüklemesini fazla anlamadığımdan bu sorun beni hep düşündürüyor acaba hangisini kursam diye. inşallah doğrusunu yüklemişimdir. hepinize teşekkür ediyorum...