Herkese merhaba. Öncelikle şunu söyleyeyim ekran kartım NVidia GeForce 8600M GT
NFS Carbon ve Devil May Cry 4 oyunlarını oynarken bazen ekran 5 saniye kadar donuyor ve ekranın sağ altında bir baloncuk oluşuyor: "nvlddmkm görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu"
Bu sorunu çözmek için ne yapmam gerek? Sizde de aynı sorun varmı?
Yardımlarınız için teşekkürler...
nvlddmkm görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti!
Sürücü ne zaman yanıt vermeyi keser ?
1.Yeterli güç gitmiyordur ekran kartına.
2.Ekran kartı aşırı ısınıyordur.
3.Ekran kartı sürücüsü güncel deği yada uyumsuzdur.
4.Ekran kartı slot yada kendisinde fiziksel hatalar vardır.
4.'yü en son değerlendirerek diğer ihtimallleri gözden geçirin...
arkadaşım ben nvidia 9400 kulanıyorum benim kapanmada bir sorun vardı ben bu forumda konu açmıştım hemde 2 3 sürmüştü ama kesin yanıt alamamıştım gecenlerde nvidia sitesinde enson cıkan driverini indirdim şimdi osurun kalmadı demek istediyim bazen sürücülerdende kaynaklanıyor olabilir istersen şu linkteki http://www.nvidia.com/object/win7_winvista_32bit_190.38_whql.html driveri indir enson çıkan denemekte fayda var
engüncel sürcü olduğunda bircok problemi hal ediyor performans artışıda yapıyor kolay gelsin
en son çıkan driver ı yükledim ekranda ara sıra çizgiler çıkmaya başladı eski driver ı tekrar yükledim
son güncellemlerden hotfix diye olan güncellemelerden birisni kaldırdığımda sorunsuz çalışmaya başladı.. bende farcry2 yi oynarken bu hatayı veriyodu.. hotfix KB952287 işte bunu uninstal yaparsan sorunun çözülebilir...
Bende o güncelleştirme yüklü değil
aynı sorun bendede oluyor sanırım ekran kartı ısındığı için oluyor..ekran kartınında fanı durmadan çalışıyor soğutması gerekmezmi ?
vista ultimate x64 işletim sistemi kullanıyorum
ekran kartım nvidia geforce 8600gt
4gb ram
http://support.microsoft.com/kb/938194/tr buradaki dosyayı indirdim ama kuramadım sizin sisteminize uygun değildir dedi halbuki uygun..
yardımcı olabilecekleri bekliyoruz :(
farukdgn aynı hata bende de var benim kartta 8400 gs aylardır uğraşiyorum
ama internette bir kaç haber buldum onları koyayım
http://www.tumgazeteler.com/?a=3863922
http://www.pclabs.com.tr/2008/07 ... ongalari-hatali-mi/
Ben ekran kartımın ısısını ölçtüm hata aldığım oyunda en fazla 90 derece oluyor. 90 derece yüksek bir değer mi? O güncelleştirmeyi bende yüklemeyi denedim kaç sefer. Ama "Güncelleme sisteminiz için geçerli değil" uyarısı alıyorum ve yükleyemiyorum. Microsoft un sitesinden Debugging Tools indirdim sabah. Sabahtan bu yana görüntü sürücüsü hatasını almadım. Siz de bir deneyin isterseniz.
64 bit için Microsoft Debugging Tools
32 bit için Microsoft Debugging Tools
(Programın ne işe yaradığını bilmiyorum ama bi forumda koymuşlar ben de belki işe yarar diye yükledim)
Şu haberlere gelince, ben sadece yeni oyunlarda bu hatayı alıyorum. Windowstayken almıyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.
hatanın geçtiğine sevindim ama benim geçmedi.hala uğraşıyorum.benimde sadece oyunlarda hata veriyor
Ben ekran kartımın ısısını ölçtüm hata aldığım oyunda en fazla 90 derece oluyor. 90 derece yüksek bir değer mi? O güncelleştirmeyi bende yüklemeyi denedim kaç sefer. Ama "Güncelleme sisteminiz için geçerli değil" uyarısı alıyorum ve yükleyemiyorum. Microsoft un sitesinden Debugging Tools indirdim sabah. Sabahtan bu yana görüntü sürücüsü hatasını almadım. Siz de bir deneyin isterseniz.Evet bazı kartlar için yüksek en azından sürücüyü kaybetmesi için yeterli...
64 bit için Microsoft Debugging Tools
32 bit için Microsoft Debugging Tools
(Programın ne işe yaradığını bilmiyorum ama bi forumda koymuşlar ben de belki işe yarar diye yükledim)
Şu haberlere gelince, ben sadece yeni oyunlarda bu hatayı alıyorum. Windowstayken almıyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.
bende gene oldu ya :( bunun geçmesi için ne yapmamız gerekiyor?
ya bunun bi çözümü yokmu aylardır uğraşıyorum
Ben driver sweeper ile nvidia nın sürücülerini kaldırmayı düşünüyorum kaldırırsam n'olur?
Bende en yüksek 90-91 görünüyo...(oyun oynarken(oyunun ismi: batman arkham asylum))
Arkadaşlar malesef bende aynı sorunla yaklaşık 6 aydır uğraşıyordum ne denediysem olmadı önce sorunun işletim sisteminden kaynaklanabileceğini düşündüm ama işletim sistemim değişmesine rağmen aynı hatayı aldım,sürücü değişikliğine gittim oda bi işe yaramadı,internette dolaşan alternatif çözümlerin hepsini denememe rağmen yine sonuç alamamıştımibu sorun genellikle nvidia ekran kartlarında meydana geliyo sebebi ise malesef chipset hatası,donanımsal bir sorun yani,birde laptop kullanıcısıysanız ve makineniz casper markaysa pcnizin susma ihtimalide yüksek kesinlikle garantiden çıkmamış olanlar garantiye göndersin makinelerini,eğer böyle bir şansınız yoksa yüzde 10 anakartın susma ihtimaliyle birlikte 200 liralık bir meblağı gözden çıkartın ve işinde ustalaşmış bir yere makinenizi verin tavsiyem budur inşallah sizin sorunlarınız benim makinemde olduğu gibi donanımsal değildir saygılarımla ....