ObjectDock ile masaüstünüzü işlevselleştirin!

CHIP Online
20-04-2013, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Masaüstünüze yapacağınız bu şık eklemeyle çok daha kullanışlı bir Windows 8'e sahip olun!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/obj ... lestirin_39790.html

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Apple bilgisayarlarının karakteristik özelliklerinden bir tanesi, "dock" adı verilen, diğer programlara hızla erişmenize izin sağlayan, aynı zamanda hava durumu gibi araçlar ve klasörler sunabilen kısayol çubukları. ObjectDock ise benzer işlevi Windows'a yıllardır başarıyla getiren, hem görünüş hem de kişiselleştirme olarak üst seviye bir araç.

Windows 8 ile beraber Microsoft'un daha az önem verdiği masaüstünüzde şık bir kısayol çubuğuna sahip olmak ve onu biraz canlandırmak istiyorsanız, önce en iyi seçenekler arasında olan ObjectDock'u buradan indirmeniz gerekiyor.

Ayarlar: ObjectDock ayarları üç sekmeden oluşuyor: ObjectDock simgesi, Home ve Settings. Home bölümünde çeşitli kişiselleştirmeler yapabiliyor, Settings bölümünde ise daha derinden etkili ayarlara ulaşabiliyorsunuz. Ayarlar ekranına ulaşmak için dock üzerinde herhangi bir yere sağ tıklamanız ve Settings'e tıklamanız yeterli.

ObjectDock çubuğuna ekleyebilecekleriniz: Dock üzerinde şu üç öğeye sahip olabilirsiniz: Kısayollar, "dockletler" ve ayırıcılar. Kısayollar, sürükle-bırak yoluyla oluşturabileceğiniz herhangi bir uygulamanın kısayolu olabileceği gibi, ObjectDock içerisinden seçebileceğiniz özel kısayollar da olabilir. Docklet'ler ise çubuk üzerinden kullanabileceğiniz küçük uygulamalar (ObjectDock içerisinde hava, pil ömrü ve hatta başlat menüsü gibi çeşitli docklet'ler bulunuyor). Ayırıcılar ise simgelerinizin arasına boşluklar ekleyerek çubuğunuzu organize etmenize yardımcı oluyor.

ObjectDock, kişiselleştirmeyi sevenleri memnun edecek temalar, simgeler, "hayalet modu" gibi çok sayıda işlevle beraber geliyor ve hoş animasyonlarıyla masaüstünüzü sıkıcı olmaktan kurtarıyor.

İndirin: ObjectDock

Tüm Konu: ObjectDock ile masaüstünüzü işlevselleştirin!

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Kaynak: www.chip.com.tr