Merhaba, ben programımda hoverlı button için ocx kullanmıştım fakat program başkalarının bilgisayarlarında hata veriyor. Ne yapmam gerek, ocx dosyasını nereye koyucam yada ne yapıcam ???
Ocx hata
Yazılan programların farklı bilgisayarlarda çalışabilmesi için SETUP hazırlamalısınız.
Benim yazdığım minik bir proje setuplık bir durumu yok sadece bu ocx dosyasınla iş bitecek diyorsanız.
ocx dosyasını karşı bilgisayar da
c:\windows\system32\ klasör içine kopyalamalı ve register etmelisiniz.
daha sonra not defterini açın
regsvr32 /s c:\windows\system32\BurayaDosyaAdınıYazın.ocx
yukarıdaki kodu içine yapıştırın. kullanmak istediğiniz ocx dosyasının tam adını düzenleyin.
not defterini kaydederken farklı kaydet deyip, Kayıt Türü kısmından tüm dosyaları seçip daha sonra dosya alanı kısmına aynen şöyle yazın.
Kayıt.bat
şu ana kadar register için hazırlıklarımızı yaptık.
sıra geldi ocx dosyasını sisteme kaydetmeye...
xp kullanıyorsanız Kayıt.bat dosyasını çalıştırmanız yeterlidir.
win7 veya vista kullanıyorsanız. Kayıt.bat dosyasına sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştır demelisiniz.
yukarıdaki işlemleri sırasıyla eksiksiz yaptıysanız herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Tabii ki.... projeniz de farklı dll ve ocx kullanmadıysanız. Kullandıysanız zaten sistem hata verecek ve gerekli dosya adı ekrana gelecektir. Ekrana gelen dosya için yukarıdaki işlemlerin hepsinin tekrar yapılması gerekmektedir.