arkadaşlar ramların etiketinde 2,0v 6-6-7 1066mhz yazıyor. biosta ramlar default 1,9v ve auto 800mhz görünüyor. açılışta 800 mhz görünüyor, cpuz dada 400mhz.
biosta manuel olarak voltu etiketteki gibi 2,0 yapıp, mhz i 1066 ya aldığımda pc açılmıyor. biosu resetlemem gerekiyor. açılışta 1066, cpuz dada 533 görünebilmesi için neyapmalıyım?
ocz ddr2 1066 dual sorunu
BIOS'ta 2,0 volt vererek frekansı 1066'ya ayarlayacaksınız ama remlerin gecikmelerini de ayarlayacaksınız: 6-6-7-20 gibi, artık 1066 MHz için nasılsa remlerinizin gecikmeleri, onu da ayarlayacaksınız. 800 MHz için geçerli olan gecikmeleri sistem 1066 MHz için de uygulamaya kalkınca bu şekilde sorun yaşıyorsunuz.
çok teşekkürler. aynı zamanda gecikmeleride elle girmem gerekiyo yani. etikette 6-6-7 yazıyor, peki bu sondaki 20 rakamı neyi ifade ediyor. yanlış hatırlamıyorsam bende default haliyle 6-6-6-18 di.
Evet, gecikmeleri de elle girmeniz gerekiyor. 20'yi ben örnek olarak verdim. Remleriniz için hangi değer geçerliyse onları girersiniz.
ramlarda dediğim gibi 6-6-7 yazıyor. markanın sitesine girip bendeki modele baktığımdada 2,0v 6-6-7 yazıyor sadece. sondaki rakamın ne oduğunu nasıl öğrenebilirim. yoksa sadece ilk 3 rakamı değiştirip onu olduğu gibi bıraksammı. ya bios restlemekten gına geldi artık :)
http://www.ocztechnology.com/pro ... sta_upgrade_4gb_kit işte ramlar bunlar. ilgili rakamlarda burda. buarada 800 le 1066 arasındaki performans farkı uğraşmaya değer bi farkmıdır sizce?
Sonda bir rakam daha olmalı normalde. Tam olarak rem modeliniz nedir, "Vista Upgrade" olan model mi?
evet vista upgrade. linkteki remler. sitedeki diğer tüm ramlarda 4 zamanlama rakamı var benimkilerde 3 :) bu nası iş anlamadım :)
Başka bazı sitelerde 6-7-7-20 olarak verilmiş. Öyledir de zaten, 20'dir o son sayı...
sağol hocam, akşam eve gidince voltaj ve mhz ile beraber bu rakamlarıda değiştiripte deniyeyim bi. seninde kafanı ağrıttım ama bişey daha merak ediyorum, ramlarım aynı renkte olan 1-2 slotlara takılı (kitapçıkta dual olması için böyle olması gerektiği yazılı zaten) forumlarda bu mhz sorunu için gezinirken herkes 1-3 takılmalı diyor, ama benimkiler 1-3 takıldığında single hale geliyor. bu mhz olayının bunla alakası olabilirmi.
Benimki de mesela 1-3 takıldığında çift kanal oluyor. Ama sizin anakartınız o şekilde ise ve bundan eminseniz, tabi ki anakart kitapçığınızda yazanı uygulamalısınız. Sonuçta üretici firma daha iyi bilir. :)
http://www.sapphiretech.com/pres ... ?psn=000102&pid=240
eminim. 1-2 sarı 3-4mavi. denedimde zaten. kafama takılan acaba bu ramlar dualde 800 den yukarı çalışmıyormu ki dedim. neyse akşam dediğin rakamlarla dual olarak tekrar deniyim, olmazsa bide single denerim.
Çift veya tek kanal olmasıyla ilgisi yoktur.
olmadı hocam. sanırım bios güncel değil. bios 6-7-7 rakamlarını girmeye müsait değil. desteklediği en büyük rakamlar 6. gerçi yeni model bi anakartın biosu nasıl olurda ddr2 gibi baya eski teknoloji bir ramı tam desteklemez anlamadım ama neyse bios güncellemeyide bilmiyorum, biraz araştırdım riskliymiş. 800mhz olsun sağlam dursun modunda devam edeyim bari.