OCZ Vendetta I ses sorunu...

HPQ-User
10-07-2009, 22:00   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

OCZ sormuş:
Bilgisayarımın ısı sorunu yüzünden geçenlerde işlemci soğutucu olarak Vendetta I işlemci soğutucu aldım fakat kullanmaya başladığım anda soğutucunun aşırı ses yaptığını fark ettim. Bunun için yapabiliceğim herhangi bir şey varmı? Örn; Fanını deiştirmek?
Soğutma konusunda sorun olmamasına rağmen bu ses olayı sıkıntıya sokuyor beni. Neredeyse salondan fanın sesi duyuluyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
...

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0)

Mustafa@PC
10-07-2009, 22:16   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Fanını değiştirmeyin, ellemeyin. Yüksek devir hızı yüksek ses getiriyor olabilir ama sıcaklıkları düşürdüğü gerçek.

Süleyman.
10-07-2009, 22:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sisteminiz nedir? Nasıl bir ısı sorununuz var? Ölçümleri neye göre yaptınız? Isı sorununun kaynağını belirlemeden geçici bir çözüm bulmuşsunuz gibi geliyor bana.

GaMeRr
11-07-2009, 03:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,264 mesaj

Aynı fanı bende kullanmaktayım ve bende fanı deiştirmek istedim fakat piyasaya baktığımda orjinale yakın RPM hızlarına sahip başka bir fan bulamadım. Nedeni de bariz bir şekilde sonradan satılan fanların hepsinin kasa fanı olarak satılması.Deşiştirmenizi bende tawsiye etmem. Anakartınızın kendi fan kontrol programları veya bunun gibi programlardan yararlanarak sıcaklık değerlerini nominal değerlerde tutan hızlarda kullanmanızı tawsiye ederim.