OEM ler standart değil mi?

HPQ-User
21-07-2010, 09:55   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

saf sormuş:
Benim bilgisayarım orjinal vista yüklü idi. Daha sonra vin 7 upgrade proğramından orjinal vin7 cd si ile vin7 kurdum. Ancak ondan sonra "FN" tuşu ve bu tuş ile ulaşabildiğim fonksiyonlar çalışmaz oldu. Bunun üzerine bilgisayarı yetkili servisine götürdüğümde cihazımı inceleyerek bunun yazılımsal olduğunu ancak cihazıma eski orjinal yazılımı yüklendiğinde sorunun çözüleceğini çünkü vin7 için donanım driverlarının mevcut olmadığını ifade ettiler. Benim ısrarım üzeine başka bir HDD bağlayarak cihaza vin7 yüklediler ve bu sefer "FN" tuşunun çlıştığını söylediler. Benim bunun neden kaynaklandığını sorduğumda ise bana elimdeki orjinal vin7 CD sinin hatalı olabileceğini bunu denemek için CD ye ihtiyaçları olduğunu söylediler. bunu üzerine elimdeki mevcut cd yi servis yetkililerine ulaştırdım.
Ancak daha sonra kafama takıldı. Acaba böyle bir şey gerçekten mümkün mü? Fabrikasyon basılan CD lerden bazılarında yüklü olan proğram bozuk olabilir mi? Yoksa servisteki kişiler beni saf bulup bundan faydalanmaya mı çalışıyorlar. Ve eğer böyle bir durum söz konusu ise ne yapmamı önerirsiniz?
Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
saygılarımla...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
Toshiba satellite L500 13T

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr-TR) AppleWebKit/533.16 (KHTML, like Gecko) Version/5.0 Safari/533.16

uGuR.uK
21-07-2010, 16:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

FN tuşlarının fonksiyonları tamamen yazılımla alakalı, doğru. win7'de çalışmamasının sebebide win7 ile uyumlu sürücü veya programının yüklenmemiş olmasıdır, sen direk üretici sitesine gitseydin büyük ihtimal orda win7 ile çalışan versiyonlar mevcuttur. artık bu sistemle uyumsuz donanım sürücüsü yok gibi, herkes çıkardı nerdeyse. senin servis ya sallamış hafiften yada meşhur "süper yetkili-bilgili" servislerden birine denk geldin :)

smsarikaya
21-07-2010, 17:24   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

uGuR uK 
Dediğin gibi bütün donanım yazılımlarını yeniden yükledim. Hatta olmadı bilgisayar işleri ile uğraşan ve benden çok daha iyi bu işi yapan bir arkadaş ta yükledi. Sorun çözülmedi. En son serviste yazılmla ilgili dedi onlarda yüklediler olmadı. Enson bugün görüştüğümde bilgisayarı İstanbul genel merkeze göndereceklerini söylediler.<