Merhabalar,
Benim macbook pro m var. mac os yanına windows kurmak istiyorum(oyun için). windows 8in oem sürümünü satın alıp sorunsuzca kullanablir miyim?
ilgilenirseniz memnun olurum
Merhabalar,
Benim macbook pro m var. mac os yanına windows kurmak istiyorum(oyun için). windows 8in oem sürümünü satın alıp sorunsuzca kullanablir miyim?
ilgilenirseniz memnun olurum
OEM Lisanlar Bilgisayar üretici firmaları için üretilen PC üzerine kurulması için üretilmiştir.OEM lisansı yüklü olduğu bilgisayara ait bir lisanstır Başka bir PC de kullanılamaz veya Aktarılamazlar macbook ta hem mac os hemde windows kullanabilirsin bunun içinde Bootcamp asistan yazılımını kullana bilirsin
yani bir mağazaya gidip oem sürümünü satın alamazmıyım?
Hayır OEM sürümü alamasınız pc lerde yuklu şekilde gelir her Aygıt için bir linsansa sahiptir OEM lisansına sahip ürünler başka pcde veya aygıtlarda çalışmaz çalıştıralamazlarda her OEM için yanlızca bir kullanım hakına sahipsin ama normal sürümler var örneğin windows 7 windows 8 windows 8.1 Enterprise olanlardan birini satın alıp kura bilirsin bu dağıtılabilir sürümdür farklı pclerde kullana bilirsin yani 10 lisansa sahip 10 tane farklı aygıta kurabilirsin
http://www.vatanbilgisayar.com/o ... -64-bit-turkce.html
Bu oem sürümü kutulu sürümden daha ucuz
Bunu satın alıp kendi bilgisayarıma kuramaz mıyım ?
normali daha pahalı diye demiştim
Oem alıp yükleyebilirsiniz. Herhangi bir sorun da yaşamazsınız.
Ancak bilmeniz gereken konu almış olduğunuz OEM Lisansı sadece o bilgisayarda yükleyebilirsiniz. Daha sonra başka bilgisayara yüklemek istediğinizde windows u etkinleştiremezsiniz.