http://imageshack.us/photo/my-images/43/tyjgj.jpg/ Arkadaşlar pc süper olmasada iyi crysis 2 yi bile rahat oynadım ama 2 gündür ne olduysa pc kafayı yedi hangi oyun olursa olsun 3 -5 dk sonra felaket kasmaya başlıyor oyundan cıkmadıktan sonra pc felaket kasıyor yardım lütfen:( oyundan cıktıkran sonraki sıcaklıklar...
Off ya :() Oyun bile oynayamıyom :(
dostum baktım resmine ekran kartın senin 110 derceye vurmuş tabiki kasar hata oyun oynama sen ekran kartın yanar demek bi sorun var kasayı sök ekran kartının fanı bozulmuş olabilir o kadar sıcaklığının yükselmesi bi sorun demektir yoksa o kadar olmaz bi bak sen ekran kartının sıcaklıklarını boşta felan ölc boşta 50 den yukarı ise tamirciye götür bence
ekran kartın nedir büyük ihtimalle fanı bozulmuştur marka ve modeli ni yazarsan iyi olur niko çok haklı bu arada gpu-z diye google da arat indiirp o programla bir bak bakalım
Benim eski 9800 GT bile yükte 72 dereceyi geçmiyordu senin 9500 GT için o sıcaklıklar çok fazla ekran kartının fanını kontrol et kasa içi temizliği yap sürücü güncelle veya hiç birini yapamıyorsan bir bilgisayarcıya götür ekran kartının termal macunu yenilettir.
O dır dır dır sesler büyük ihtimalle bir fandan geliyordur bi kontrol et çalışırken (powersupply fanı dahil)
o zaman götür bi baksınlar sisteme
Benim eski 9800 GT bile yükte 72 dereceyi geçmiyordu senin 9500 GT için o sıcaklıklar çok fazla ekran kartının fanını kontrol et kasa içi temizliği yap sürücü güncelle veya hiç birini yapamıyorsan bir bilgisayarcıya götür ekran kartının termal macunu yenilettir.
O dır dır dır sesler büyük ihtimalle bir fandan geliyordur bi kontrol et çalışırken (powersupply fanı dahil)
yılmaz abi bence sürücü güncelleme ile alaksı yok ya ben batman arkham city oynuyorum kartın en son cıkan driverni kurdum oyunu oynuyorum yarım saaaten sora mavi ekran hatası alıyodum + phsx acınca very high ayarlarda kasılıyodu bvende 1 sene önceki driveri kurdum şimdi mavi ekran hatası almadım hic physx acıyorum full oynuyorum
Sıcaklıktan yana sıkıntın yok. Bence sorunu başka yerde aramalısın. Zira senin o 100+ olarak gördüğün sayılar fahrenayt cinsinden. Mesela gönderdiğin ss'de anakart sıcaklığın 86 fahrenayt yani eşittir 30 derece.bu ne yaa C yazısıyla millet F yazısını bilmiyor sen biliyorsun yani degil mi??
Kırmızı renkteki elmaya ha kırmızı elma demişsin ha al elma. Aynı şey.
Sıcaklık değerleri için yanında "C" yazan değerleri önemse, çünkü onlar senin anlayabileceğin şekilde santigrad derece cinsiden.Bunun dışında son zamanlarda yeni bir yazılım ya da oyunlara harici bir yama yüklediysen onları kontrol et. Kolay gelsin.
110 C (230 F)
C=Celcius olup bizim santigrad derece oluyor
F= fahrenayt olup ABD nin kullandığı sıcaklık derecesi oluyorEN ÖNEMLİSİ İSE HERKES GPU=EKRAN KARTI SICAKLIĞINDAN BAHSEDİYOR
fan sesinden dolayı işlemci fanından psu fanından bahsediliyor
dikkatinize