Sevgili Micro$oft gene yapacağını yapmış ne diyeyim. Şimdi ben kalkıp bu firma hakkında birkaç eleştiri yazsam Micro$oft düşmanı olmakla suçlanacağım. Söylemesem içim rahat etmeyecek. Gelde çık işin içinden şimdi.
Bilgisayar maceram Commodore 64'le başlayıp Amiga 500 ve Amiga 1200 ile devam etti. Win3.1, Win95, WinXP kullandım. Xp'den itibaren windows beni sıktı diyebilirim. Amiga 1200 sahibi olduktan sonra işletim sisteminin orasını burasını kurcalamaya alışmışım windows'da istediğim kullanım zevkini alamadım.İlk Linux deneyimimi de A1200'de 3 cdlik Debian PPC (dağıtım ismi tomato idi sanırım) ile yaşadım.
Vista'yı gördükten sonra Pardus vs. Linux dağıtımlarını denedim ve sonunda Ubuntu'da karar kıldım. Kde'ye ısınamadım Gnome sade ve kullanışlı, dolayısıyla Ubuntu benim için ideal. Laptop ve masaüstü bilgisayarım artık Ubuntu ile çalışıyor ve çok rahatım.
Bizim ülkemizi bırakın dünyada insanlar ve şirketler masrafları nasıl kısarız diye hesap yaparken bu fiyatlar hiçde makul değil. En düşük versiyon ev kullanıcılarına yeter vs. denmiş ama ev kullanıcısı neden o masrafı yapsın ki? Open Office kurar, tasarruf ettiği parayada hardware güncellemesi vs. yapar.
Micro$oft ticari bir firmadır. Karlılığını düşünecektir tabii ona sözümüz olamaz ama insanlarda ceplerini düşünmek zorunda.
Şimdi aklıma geldi. Acaba ülkemizde devlet kuruluşlarında kaç tane bilgisayar var? Bunlara yapılan Windows ve Office masrafını bir düşünsenize. Muazzam bir para ediyor olmalı. Devlet kuruluşları en kısa sürede ulusal işletim sistemine geçmeli.