Öğretir.

PcMaKeR
27-05-2009, 09:10   |  #1  
PcMaKeR avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Hergün sabah iGoogle da okuyorum itirafları ilginç buldum paylaşmak istedim;

itiraf.com
Çoğu erkek  askerliğin lüzumsuzluğundan dem vurur ve angarya bir şey olduğunu ısrarla söyler. 1-Askerliğini yapan her Türk genci anne baba kıymetini dibine kadar öğrenir. Çünkü hastalandığında kendisini nazlayacak kimse yoktur. 2-Para kıymeti öğrenir. Çünkü parası olsa da çoğu zaman harcayamaz. 3-Zamanın kıymetini öğrenir. Çünkü görevler ve verilen işler ve kişisel zamanı doludur. İstediğini, istediği zaman yapamaz. 4-Tuvalete gitmenin, film seyretmenin, yalnız kalabilmenin, canı sıkıldığında bir şeyler kırıp dökebilmenin kıymetini öğrenir. Çünkü bunların hiçbirini istediği zaman yapamaz. 5-Arkadaşlığın kıymetini öğrenir. Çünkü zor durumda kaldığında yanında silah arkadaşından başka kimse yoktur. 6-Yaşamanın kıymetini öğrenir. (Terör bölgesinde görev yapanlar). 7-Aslında çoğu şeyin dert edilmeyecek kadar küçük olduğunu öğrenir. Çünkü o kadar çok dramatik hayat hikayesi dinler ki, kendi haline şüreder. 8-Memleketinin ne kadar güzel olduğunu anlar. Çünkü askerdeyken mahalledeki köpeği bile özler. 9-Adam olmayı öğerenir. Herşeye kızılmayacağını, karşılaştığı olaylara ön yargıyla bakmaması gerektiğini öğrenir. Bunları yaptığında sonuçlarını bire bir yaşayarak öğrenir. 10-Yardım etmeyi öğrenir. 11- Paylaşmayı öğrenir. Bir dal sigara ile bile olsa. 12- Zor durumlarla karşılaşıldığında anında minik yalanlar atmayı (veya mazeret diyelim) öğrenir. (Komutanım uyumuyordum, sadece boğazımı temizliyordum ama siz horlama zannettiniz). 13-Arkadaşını satmamayı, sır tutmayı öğrenir. 14-Nereye ne saklanır ve nasıl bulunur, bunları yakalatınca 12. maddeyi uygulamayı öğrenir. Yani kısaca askerlik nasıl adam olunur, nasıl hayata hazırlanılır öğretir.
erkekler iyi okuyun !!! yakında bende gidecem eğer açık öğretime giremezsem. ama dert etmiyorum. Seve seve.

Süleyman.
27-05-2009, 09:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Hadi hayırlısı olsun bakalım. Burada yazanların tamamı doğrudur. Askere gitmeden önce ve gidip geldikten sonra çok farklı düşünüyor insan bu konuda. Ben İran sınırında, dağın başındaki o birliğimi özlüyorum hala...

panda34
27-05-2009, 09:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj

Yukarda yazanların yarısından çoğunu üniversite okursanızda öğreniyorsunuz, heleki aileden uzakta okuyorsanız.

PcMaKeR
27-05-2009, 09:55   |  #4  
PcMaKeR avatarı
OP Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

yook mengu88 üni farklıdır. o apayrı bir dünya. askerlik kendi başına bir dünya. bakalım biz nolcaz.

murderer09
27-05-2009, 10:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
452 mesaj

kendimi bildim bileli askere gitmek istemişimdir neden bilmem ama elimde silah dağlarda dolaşma fikri küçüklüğümden beri aklımda, o gün bir an önce gelse de gitsem.  Birde askerlikte gönüllü güney doğuya gidebilirmiyim mümkünse orayı isterim. Özellikle Şırnak tercihimdir.

H@ckerCesur
27-05-2009, 11:34   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Dün kardeşimi yolladık. Hüzün bulutları üzerindeyim. Dükkandayım ama hiç iş yapasım yok. Ayrılık çok kötü. Heleki mantıgın olmadıgı bir yere.

Ben de kilo nedeniyle zamanında yırtmıştım askerlikten. Şimdi zayıfladım, gitsem alırlar ama gitmeyecem.

Hayatı ögrenmek için asker olmak gerekmiyor. Hele ki şu kötü zamanda...

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 27 Mayıs 2009 11:35
PcMaKeR
27-05-2009, 12:08   |  #7  
PcMaKeR avatarı
OP Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
H@ckerCesur
Dün kardeşimi yolladık. Hüzün bulutları üzerindeyim. Dükkandayım ama hiç iş yapasım yok. Ayrılık çok kötü. Heleki mantıgın olmadıgı bir yere.

Ben de kilo nedeniyle zamanında yırtmıştım askerlikten. Şimdi zayıfladım, gitsem alırlar ama gitmeyecem.

Hayatı ögrenmek için asker olmak gerekmiyor. Hele ki şu kötü zamanda...

Bende gönderdim kardeşimi zamanında 19 yaşımda arkasında 5 yaşında çocuğu vardı bende bilirim o acıyı ama şöyle birşey var Askerlik apayrı bir mevzudur. "Tatmadığın için bilemezsin abim." derdi abim.

Nasıl olsa gideceğim ;)

cbilgen13
27-05-2009, 12:37   |  #8  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj

aynen yazıda anlatıldığı gibi ben şırnak - silopi şehitmesut üs bölgesi 3 batarya komutanlığında 82/1 tertip olarak yaptım askerliğimi eltahir'in dediği gibi bazen özlüyorum o günleri çok şey öğrendim orada...sadece hayat dersinden bahsetmiyorum...pratik pekçok şey öğreniyorsun..mesela basit bir örnek ateş üstünde şişeyi yakmadan pet şişede su kaynatabileceğimi orada öğrendim :D...hayatımda en çok gurur duyduğum dönemlerden biridir...

uGuR.uK
27-05-2009, 14:17   |  #9  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

bende gitmek isityorum zaman gelince, ama hemen değil. geçenlerde ilk yoklama geldi eve, sadece bazı hazırlıklardan sonra gidicem. damdan düşer gibi gidip gelince sudan çıkmış balık misali kendini toparlayana kadar çok şey kaçabiliyor. o yüzden 2-3 yıl sonra askerlik; 15 ay ordayız. hiç korkmamışımdır askelikten veya orda başıma gelceklerden zaten, biçokları farklı düşünsede adamı adam yapan yer orasıdır ve bende katılıyorum arkadaşa, asla üniversite ile karıştırılamaz, başka hiçbişeyle karıştırılamaz zaten.

PcMaKeR
27-05-2009, 15:21   |  #10  
PcMaKeR avatarı
OP Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
elazigli
bende gitmek isityorum zaman gelince, ama hemen değil. geçenlerde ilk yoklama geldi eve, sadece bazı hazırlıklardan sonra gidicem. damdan düşer gibi gidip gelince sudan çıkmış balık misali kendini toparlayana kadar çok şey kaçabiliyor. o yüzden 2-3 yıl sonra askerlik; 15 ay ordayız. hiç korkmamışımdır askelikten veya orda başıma gelceklerden zaten, biçokları farklı düşünsede adamı adam yapan yer orasıdır ve bende katılıyorum arkadaşa, asla üniversite ile karıştırılamaz, başka hiçbişeyle karıştırılamaz zaten.
BeğendimBeğendimAlkışAlkış birlikte gideriz ;)

karacalı
27-05-2009, 21:53   |  #11  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

dunde arkadası gonderdık garıp ınsan kotu oluo
ama şırnak ole oyunlara benzemez be arkadas demıs ya mumkunse şırnak dıye o kadar ısteme

murderer09
27-05-2009, 21:57   |  #12  
Yıllanmış Üye
452 mesaj

Yok arkadaşım ben Şırnak konusunda ciddiyim mümkünse gideceğim bu dünyada en çok istediğim şey vatanım için şehit düşmektir.

ADEM-KAYA
27-05-2009, 21:58   |  #13  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

bende geliyorum bekleyin kralsi....2010 elaziğli+pcmaker+krals..inşallah ...dünya küçük..

Nicoll
27-05-2009, 22:09   |  #14  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Vay be demek ben bir ömür askerlik yapmışım...

PcMaKeR
Hergün sabah iGoogle da okuyorum itirafları ilginç buldum paylaşmak istedim;

erkekler iyi okuyun !!! yakında bende gidecem eğer açık öğretime giremezsem. ama dert etmiyorum. Seve seve.

Ahmet Ertuğrul
27-05-2009, 22:59   |  #15  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Nicoll
Vay be demek ben bir ömür askerlik yapmışım...
Nasıl yaniSoru Fazla merak iyi değildir ama sen de bizi merakta bırakacak şekilde yazmışın yav.

mstfmh
27-05-2009, 23:54   |  #16  
Taze Üye
12 mesaj

arkadaşlar beni zamanda on yıl geriye götürdünüz ya.insan bir garip oluyo.bende 79/1 tertip tunceli /ovacık ta yaptım. konuyu açan arkadaşa çok teşekkür.

Son Düzenleme: mstfmh ~ 27 Mayıs 2009 23:57
aliosmanta
28-05-2009, 00:46   |  #17  
Yeni Üye
31 mesaj

beyler askerlik ve sivil hayat  birbirinden farklıdır. askerde her an emir altındasınız. herşey emirle olur. ama güzel yanlarıda var hem de çok  o yüzden 18 ay askerlik bütün bir ömür boyu anlatılır. o kadar şey düşünürsünki 7 yaşındayken komşunun bahçesinden erik çaldığın zamanlar bile aklına gelir. gidin kardeşim askere kendiniz için aileniz için sevdikleriniz için en önemlisi vatan için yapın görevinizi yer önemli değil. gittiğiniz yer vatandır

H@ckerCesur
28-05-2009, 01:34   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Millet vatan diyor da. Karış karış satılıyor topraklar. Haberiniz yok. Ben gaziantepliyim. Siyasi konulara girmek istemiyorum forumda fakat. Gaziantepte ilk defa bu hükümet zamanında çok geniş olan fuar alanı fransızlara satıldı.

Fransızlar ki zamanında antep'i almak için gelmişler. Şehitkamiller, şahinbeyler ve en önemlisi antep gazi ünvanını almıştır.

Bu vatan şimdi bizim mi oluyor ? Yarısı diyelim. Yakında kürdistan da kurulursa şaşmayın. Gözünüzü açın. Dizilerle avunmayın.
Ülke elden gidecek. Hergün şehit veriyoruz. Yeter. uyanın biraz. Askerlik yan gelip yatma yeri degilse kendi neden oglunu göndermiyor ? Uyanın biraz. Yoksa bu vatan ugruna can vermeyi deger (di)

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 28 Mayıs 2009 01:37
mstfmh
28-05-2009, 02:48   |  #19  
Taze Üye
12 mesaj

arkadaşım çok haklısın.forumun başka bir konusuna yazdığım mesajı sizinle paylaşmak istiyorum.^türk insanı nedir?İSVİÇRE medeni kanununa göre evlenen,İTALYAN ceza kanununa göre cezalandırılan,ALMAN ceza muhakemeleri usülü kanununa göre yargılanan,FRANSIZ idari kanununa göre idare edilen ve İSLAM hukukuna göre gömülen kişidir demiş.^rahmetli UĞUR MUMCU.bence ço güzel söylemiş.geçmişte bizi parçalamaya çalışan devletler,artık taktik değiştiriyorlar.