Hergün sabah iGoogle da okuyorum itirafları ilginç buldum paylaşmak istedim;
erkekler iyi okuyunitiraf.comÇoğu erkek askerliğin lüzumsuzluğundan dem vurur ve angarya bir şey olduğunu ısrarla söyler. 1-Askerliğini yapan her Türk genci anne baba kıymetini dibine kadar öğrenir. Çünkü hastalandığında kendisini nazlayacak kimse yoktur. 2-Para kıymeti öğrenir. Çünkü parası olsa da çoğu zaman harcayamaz. 3-Zamanın kıymetini öğrenir. Çünkü görevler ve verilen işler ve kişisel zamanı doludur. İstediğini, istediği zaman yapamaz. 4-Tuvalete gitmenin, film seyretmenin, yalnız kalabilmenin, canı sıkıldığında bir şeyler kırıp dökebilmenin kıymetini öğrenir. Çünkü bunların hiçbirini istediği zaman yapamaz. 5-Arkadaşlığın kıymetini öğrenir. Çünkü zor durumda kaldığında yanında silah arkadaşından başka kimse yoktur. 6-Yaşamanın kıymetini öğrenir. (Terör bölgesinde görev yapanlar). 7-Aslında çoğu şeyin dert edilmeyecek kadar küçük olduğunu öğrenir. Çünkü o kadar çok dramatik hayat hikayesi dinler ki, kendi haline şüreder. 8-Memleketinin ne kadar güzel olduğunu anlar. Çünkü askerdeyken mahalledeki köpeği bile özler. 9-Adam olmayı öğerenir. Herşeye kızılmayacağını, karşılaştığı olaylara ön yargıyla bakmaması gerektiğini öğrenir. Bunları yaptığında sonuçlarını bire bir yaşayarak öğrenir. 10-Yardım etmeyi öğrenir. 11- Paylaşmayı öğrenir. Bir dal sigara ile bile olsa. 12- Zor durumlarla karşılaşıldığında anında minik yalanlar atmayı (veya mazeret diyelim) öğrenir. (Komutanım uyumuyordum, sadece boğazımı temizliyordum ama siz horlama zannettiniz). 13-Arkadaşını satmamayı, sır tutmayı öğrenir. 14-Nereye ne saklanır ve nasıl bulunur, bunları yakalatınca 12. maddeyi uygulamayı öğrenir. Yani kısaca askerlik nasıl adam olunur, nasıl hayata hazırlanılır öğretir.