Hergün sabah iGoogle da okuyorum itirafları ilginç buldum paylaşmak istedim;
itiraf.comÇoğu erkek askerliğin lüzumsuzluğundan dem vurur ve angarya bir şey olduğunu ısrarla söyler. 1-Askerliğini yapan her Türk genci anne baba kıymetini dibine kadar öğrenir. Çünkü hastalandığında kendisini nazlayacak kimse yoktur. 2-Para kıymeti öğrenir. Çünkü parası olsa da çoğu zaman harcayamaz. 3-Zamanın kıymetini öğrenir. Çünkü görevler ve verilen işler ve kişisel zamanı doludur. İstediğini, istediği zaman yapamaz. 4-Tuvalete gitmenin, film seyretmenin, yalnız kalabilmenin, canı sıkıldığında bir şeyler kırıp dökebilmenin kıymetini öğrenir. Çünkü bunların hiçbirini istediği zaman yapamaz. 5-Arkadaşlığın kıymetini öğrenir. Çünkü zor durumda kaldığında yanında silah arkadaşından başka kimse yoktur. 6-Yaşamanın kıymetini öğrenir. (Terör bölgesinde görev yapanlar). 7-Aslında çoğu şeyin dert edilmeyecek kadar küçük olduğunu öğrenir. Çünkü o kadar çok dramatik hayat hikayesi dinler ki, kendi haline şüreder. 8-Memleketinin ne kadar güzel olduğunu anlar. Çünkü askerdeyken mahalledeki köpeği bile özler. 9-Adam olmayı öğerenir. Herşeye kızılmayacağını, karşılaştığı olaylara ön yargıyla bakmaması gerektiğini öğrenir. Bunları yaptığında sonuçlarını bire bir yaşayarak öğrenir. 10-Yardım etmeyi öğrenir. 11- Paylaşmayı öğrenir. Bir dal sigara ile bile olsa. 12- Zor durumlarla karşılaşıldığında anında minik yalanlar atmayı (veya mazeret diyelim) öğrenir. (Komutanım uyumuyordum, sadece boğazımı temizliyordum ama siz horlama zannettiniz). 13-Arkadaşını satmamayı, sır tutmayı öğrenir. 14-Nereye ne saklanır ve nasıl bulunur, bunları yakalatınca 12. maddeyi uygulamayı öğrenir. Yani kısaca askerlik nasıl adam olunur, nasıl hayata hazırlanılır öğretir.erkekler iyi okuyun yakında bende gidecem eğer açık öğretime giremezsem. ama dert etmiyorum. Seve seve.