Okuyucum CD-RW leri görmüyor

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
volki
09-11-2004, 21:15   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

Kandiliniz Mübarek olsun,

LG GCE-8400B 40x12x40 writer sahibiyim. Yazılım olarak, nero 5.5.8.2 kullanıyorum. Sorunum ise şu:

Bununla yazdığım CD-RW (yeniden yazılabilir) medyaları okuyucu ROM lar göremiyor. Okuyucum Samsung 52x. Yazma işleminde 4,10 ve 12 hızla yazdırma seçenekleri veriliyordu. Ben 10x tercih ettim. İşte bu CD-RW sadece yazıcı tarafından okunabiliyor. Verbatim marka da dahil, 3 medya denedim ama sonuç aynı. Bir fikri, önerisi, tecrübesi olan var mı?

CPU: Celeron 300A
M.Board: Asus P2 BX

iyi günler.

elite
09-11-2004, 23:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
201 mesaj

hata : cd rom ve cd writer ayrı markalar. yani lg'nin yazdığını samsung çoğu zaman okuyamıyo. bunun tam terside mümkün. yani samsung'un yazdığını lg okuyamıyo olabiliyor. tavsiyem bi dahaki sefere aynı marka tercih et ikisinide. bende buna benzer bi sorun yaşadığım için gittim asus cd'rom aldım. 1 aylık lg dururken.[V]

Banned
10-11-2004, 00:12   |  #3  
Banlandı
366 mesaj

Evet Asus gerçekten iyi..

volki
10-11-2004, 04:35   |  #4  
OP Yeni Üye
21 mesaj
alıntı:
Gönderen : elite

tavsiyem bi dahaki sefere aynı marka tercih et ikisinide.[V]

tamam ama bu çok radikal bir çözüm. Bir de masraflı. Başka bir yolla halledebilen var mı acaba?

Eremsalsiz®
10-11-2004, 10:32   |  #5  
Üye
89 mesaj

CD yazma-okuma olayı genel bir olaydır, bahsettiğiniz LG-Samsung karmaşasına şimdiye kadar rastlamadım. Yazma hızını 4X'e düşürerek tekrar dene, sorun devam ediyorsa CD-Writer'ında bir sorun olduğunu düşünebilirsin... Birde yazdığın CD'leri imkanın varsa başka bir CDRom'da denemeni tavsiye edicem. Kolay gelsin.

Banned
12-11-2004, 09:54   |  #6  
Banlandı
1,157 mesaj

Yazma tipin ne?
Mode 1,Mode 2 XA gibi yazım türleri var ayrıca disc at once,track at once seçeneklerini değiştirip tekrar dene.Bazen böyel şeyler sorun yaratabiliyor.

Ayrıca CD-RW diskler lazeri tam yansıtamaz bu yüzden yavaş okunur ve bazı aygıtlar hiç okuyamaz.Başka bir CD sürücü ve CD-RW ile dene.

theironman
12-11-2004, 12:36   |  #7  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

Yav arkadaşlar, sorun şu da olabilir: Yazılım! Yani ben mesela cd-rw yazarım ama cd-rom'Umda rahat okur. Neden? Çünkü yazılımını da yüklemişimdir de ondan. Yani anlatmak istediğim cd-rw'nin diğer romlarda okunması için bende bir program vardı ve bu cd yazıcının yanında gelmişti. İlk zamanlar ben de bu programın varlığından bihaberdim ve cd-roma bir türlü bu dosyaları okutamıyordum. Sonra bu yazılı yükleyince cd-rw olduğu gibi çıkmaya başladı. Kısacası sorunun yazılım olabilir.

volki
13-11-2004, 04:48   |  #8  
OP Yeni Üye
21 mesaj

Derdimi paylaşan herkese teşekkür ediyorum.

Aslında şunları denedim:

Mode 1 (ISO...)-> DAO ve TAO (Yani en uyumlu dosya sistemi)

hep CD yi kapattım. Tüm CD yi sildikten sonra da denedim. Bunu formatlama yerine düşündüm.

Formatlama gerekmez herhalde. Eski yazıcım(Philips) içindeki orijinal CD-RW medya sakın formatlamayın falan diyordu.

alıntı:
Diablo50: CD-RW diskler lazeri tam yansıtamaz
bu kötü. Bazıları ise okuyabiliyor. Bugün durmadan aynı sorunu olan varmı ki diye cafe vs. dolanıp durdum.

alıntı:
elvis32: bu yazılı yükleyince cd-rw olduğu gibi çıkmaya başladı
  keşke şu yazılımın ne olduğunu öğrenebilseydim. Kimbilir?

theironman
13-11-2004, 09:52   |  #9  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

benim cd rw de easy reader gibi yazılımı yanında veriyordu, bu sayede kurtuldum bu dertten. Ancak senin cd rw en byle bir yazsılım verdi mi bilemiyorum. Araştır derim, olmazsa konuşmaya devam ederiz dilersen...

volki
14-11-2004, 01:27   |  #10  
OP Yeni Üye
21 mesaj
alıntı:
elvis32: benim cd rw de easy reader gibi yazılımı yanında veriyordu, bu sayede kurtuldum bu dertten
hmm, bende de o vardı ama kurulumda hatalar vrdi ben de Nero ya transfer oldum.

Ama yine de önerin için teşekkür ederim. Aslında bugünkü çabalarım olayı farklı bir duruma getirdi.

Yazdığım CD-RW yi evde 52x Samsung ve 32x Mitsumi ile denediğimi söylemiştim. Bugün, dışarıda bir internet cafe de birşeyler yazdırıp(Writer Aora mıdır nedir), eve gelene dek 3 LG, 1 Hyundai okuyucuya sorunsuz okuttum. Evde sadece Writer okudu, 52x Samsung yine göremedi.

Sonra evde benim LG 40x12x40 ile 4x yazdırıp yakındaki Hyundai ve LG okuyuculara sorunsuz okuttum.

Bu durumda sonuç şu; bendeki Samsung ve Mitsumi nin her ikisi de CD-RW medyaları okuyamıyor. Yazıcıda, yazma seçeneklerinde yanlış birşey yok. Hadi Mitsumi biraz eski(1998) ama Samsung yanlış hatırlamıyorsam, 1 seneden biraz fazla olabilir. Hiç okuyamama problemi olmamıştı. Yani buna kadar.

Hiç Samsung ile CD-RW okuma deneyimi olan oldu mu? Şundan soruyorum; bu marka, bu anlamda hatalı bir seçim mi? Yoksa bendeki mi sorunlu. Acaba temizlik vs mi lazım? Ya da...