olamadı olmadı olmadı

susturucu295
18-07-2007, 22:52   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
59 mesaj

gençler biostan ayarları default yaptım....şimdide bilgisayarın açılması çok geçikio 3 dk alıo özellikle o xp yazısının altında dolan sey varya normalde 7-8 kez gideceğine 50 ye yakın gidio.
sunları yaptım hallolmadı format atma dısında

1)regeditten tüm açılırken hızlandırma ayarlarını değiştirdim hızlansın die o zamanda xp yazısında dolan seyle hosgeldiniz ekranı arasındaki ekranın kararması 30 saniye kadar sürüo.olmadı buda bende eski haline çevirdim.

2)internetteki programları indirdim olmadı.hızlandırma programlarını

3)msconfigden baslandıçtaki gerekli olmayan dolumları çıkarttım yine olmadı  

4)virüs falan yok kis ile taradım yeni

5)bilgisayarda sistem geri yüklemeside yapmıo DONANIMdan olabilirmi acaba???

6)sizde birşey bulamazsanız yakında haberlere çıkabilirim cinnet geçiren genç bilgisayarını kafasıyla kırdı die ya

blackhawkmilan31
18-07-2007, 22:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

Ya arkadaş niye uğraşıyosun bu kadar.Aç bilgisayarın içini, bios pilini yuvasından çıkart sonra tak.Bütün bios sıfırlanır.

ExCeLLiuM
18-07-2007, 23:56   |  #3  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Çözüm format arkadaşım. O kadar şeyi denediysen ve yine düzelmediyse, formatla temiz bir sistemle bol cinnetsiz günler geçir :)

h.ozgur
19-07-2007, 00:30   |  #4  
Yıllanmış Üye
338 mesaj

öncelikle tavsiyem bios ayarlarını güncelle pili çıkarmak zaten default yapmak ile aynı işlevi görecektir bundan ziyade biosda bir kaç değişiklik işine yardımcı olabilir yanlış hatırlamıyorsam bu ayki chip degisinde bios ayarları hakkında detaylı bilgiler mevcut boot ekranına gelince(açılıştaki siyah xp ekranı için) bir de şunu dene: msdosu çalıştır(donatılar> komut istemi)CHKNTFS/T:4 yaz entera bas(bu yöntemi denemiş de olabilirsin tabi) tekrar başlat.. umarım faydası dokunur

medjaii
24-07-2007, 10:55   |  #5  
Yıllanmış Üye
200 mesaj

evet bu ayki chip te bıos il ielgili cok yararlı seyler var özellikle işlemci hızını arttırmakla ilgili olan süperrrr...