Oldies, but Goodies
netscape kuramıyorum PC me.Nedenini anlayamadım .PaintNET lazım kullanamıyorum.CDburnerXP lazım kuramıyorum :(
destek bitmiştir diyor o tarihten itibaren . netscape geliştirilmiyordu, batmıştı falan diye hatırlıyorum ama karıştırabilirim de .
Güncelleme yada resmi/destek hizmeti vermiyorlar o tarihten itibaren, resmi olmayan yardım/destek için bazı forum sitelerine yönlendirmiş...
Netscape, March 1st, 2008 bu tarihten daha önce elini eteğini çekmemişmiydi web browser işinden ?
Güncelleme yada resmi/destek hizmeti vermiyorlar o tarihten itibaren, resmi olmayan yardım/destek için bazı forum sitelerine yönlendirmiş...Netscape, March 1st, 2008 bu tarihten daha önce elini eteğini çekmemişmiydi web browser işinden ?
Çoktan çekmişti ama Firefox sürüm çıkardıkça Netscape olarak aynı Firefox, sadece netscape skini giydirilmiş ve 1-2 netscape plugini olarak devam ediyordu.
Zaten bir arara sadece iki browser var idi : Netcape ve IE, 1996-2001 yılları arası idi galiba. O zaman o yıl aralığında bir yerde galataray . com'a girerdim hergün periyodik olarak şimdiki siteler nerde birkaç fotoraf, koskocaman paragraflar... Ne flash animasyonlar nede video'lar(çok ender var idi yanlış hatırlamıyorsam ama çok yavaş ve kalitesiz) Zaten o sitelere bile girerken 56K modem'ler ile beklerdik... ah ah :)
O zaman şöyle söyleyeyim Netscape benim bildiğim kadarıyla 6-7 senedir ne yeni browser ne de mevcut browser'larına güncelleştirme yayınladı. O zamanın güvenlik önlemleri neydi Phishing, Spyware, Keylogger gibi kavramlar gündemde mi idi siz tahmin edin. Zaten yukarıda"Netscape güvenli değil" derken de bu zamana göre değerlendirdim ;)
Sonuçta Netscape alıta "şu zamanda" sörf'e çıkmanın alemi yok, sadece deneme amaçlı, yüklersiniz bilmeyenler, hiç görmemiş olanlar firefox'un atasını görür birkaç güvenli saydıları sitede denerler... Zaten bazı web siteleri ile uyumsuzlu göstermeside olası...