Ölenle Ölünmez !

PcMaKeR
28-04-2009, 13:39   |  #1  
PcMaKeR avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Arkadaşlar bu gün bir itiraf okudum paylaşmak istedim. Baya bir dokundu bu söz.

Itiraf.com
Dedem her gün hastaneye, "Sultanım" diye hitap ettiği, 70 yıllık karısını ziyarete giderdi. Vefat haberini aldığı gün, gözünden bir damla yaş süzüldü. Toprağa verdiği gün, felç geçirdi ve yatalak kaldı. Derler ki insan sevdiği birisini kaybedince, Allah onun kalbinde 40 tane mum yakarmış. Bu yanan 40 mumun sıcaklığı öyle acıtırmış ki, insan dayanamazmış ve Allah her gün bu yanan mumlardan bir tanesini söndürürmüş. 40. muma kadar, bu son yanan mum hiç sönmezmiş onun acısını ve yokluğunu unutturmamak için...  Dedemi hayatta tutan o 39 mummuş.
Çok ilginç geldi paylaşmak istedim.

ECHELON_
28-04-2009, 13:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

evet böyle bir inanış gerçekten var hatta bazı yerlerde şöyledir mesela ölmesine garanti olarak bakılan ümitsiz bir hastanın doktorlar tarafından kurtulduğun da ancak 40 gün felan yaşayacağına inanılır ve bu tür olaylar gerçekten yaşanmıştır

Turkish Developer
28-04-2009, 14:07   |  #3  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Evet... Biraz İlginç. :)
Konuyla Belki Bir Bağlantısı Olmaz, Fakat Bu Bana Bir Konuyu Hatırlattı.

Çok Öncelerde Uzak Doğuda Var Olan Bir Adet'te;  Kötü Giden Şans ve Ölümlerden Kurtulmak İçin, Canlı Olarak Tabuta Yatarak,Defin Merasimi Gibi Kalabalıklar Kendilerini Bu Şekil Duruma Yöneltir ve Dua Okurlardı.

Asıl;
Buna Katılan Kişilerde Mucizevi Olarak Bekledikleri Herşey Gerçekleşiyor Olmasıydı. Ama Tesadüf Ama Değil. :)
Fakat Kötü Tarafı; Bunların Karşılığında ,Kendilerinden En Sevdikleri Kişilerin Ölmesine Neden Olması Gibi..

Uzak Doğuda, Özellikle Tayland da Yaşan Budistlerin İnanılmaz Büyü Özellikleri Var Olduğunu Okumuştum Öncelerden.. :)

Banned
28-04-2009, 14:12   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

Ben genelde bu tür şeylere pek inanmam her şey insanın kendinde biter eğer bir olayın olacağına kendinizi ne kadar ikna ederseniz o şey bir gün olur.Aklıma daha önce duyduğum bir olay geldi üsteki yazıyı okuyunca.Kadının birinin yakını kanserden ölüyor kadında o kadar üzülüyor ki her gün "keşke onun yerine ben kanser olsaydım" diyor ama hergün söylüyor bunu ve bir gün gerçektende kanser olup ölüyor.Bu olay gerçektir arkadaşlar hatta gazetede haberini okumuştum kadının resmi bile vardı.

Son Düzenleme: Kylie ~ 28 Nisan 2009 14:15
alloss
28-04-2009, 14:18   |  #5  
alloss avatarı
Yıllanmış Üye
628 mesaj

Gerçekten çok hoş bir yazı. Okurken tüylerim ürperdi...

Tırtıl
28-04-2009, 14:26   |  #6  
Denetmen
1,579 mesaj

Mum olayı tabi işin geyiği. Yüksek stress durumu zaten insanlara tehlikeli bir şey. Hele ki yaşlılarda bunun sonucu daha tehlikeli olabilir. Stresten uzak yaşayalım, panik telaş yok.

Turkish Developer
28-04-2009, 14:28   |  #7  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
671 mesaj
Tırtıl
Mum olayı tabi işin geyiği. Yüksek stress durumu zaten insanlara tehlikeli bir şey. Hele ki yaşlılarda bunun sonucu daha tehlikeli olabilir. Stresten uzak yaşayalım, panik telaş yok.

Temennileriniz İçin Teşekkürler.
Ahh. Ah...! Paniğin , Telaşın Olmadığı Nerde O Günler Cool
Sevgiler... :)

mk1
28-04-2009, 14:31   |  #8  
Yıllanmış Üye
481 mesaj

ilginç gerçekten insan hayatı...

H@ckerCesur
28-04-2009, 15:33   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Aynı itirafı sabah ben de okudum. Beni en çok etkileyen itiraf bu oldu. ordaki nickim cesurgursel ;)
hayat okulu pcmaker; ne dersin ?

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 28 Nisan 2009 15:35
PcMaKeR
28-04-2009, 15:51   |  #10  
PcMaKeR avatarı
OP Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Yok üye değilim google gadgetlerinden takip ediyorum hergün komik te oluyor böyle olaylarda anlatılıyor.

Şu bir gerçek ki kafaya birşey takar ve zorlarsan oluyor. Mesajlar için tşk ederim.
Cesur abi hayat zaten bir okul bizde öğrencileriz. Hergün birşey öğreniyoruz her anlamda.

Feel Good
28-04-2009, 22:55   |  #11  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
Kylie
Ben genelde bu tür şeylere pek inanmam her şey insanın kendinde biter eğer bir olayın olacağına kendinizi ne kadar ikna ederseniz o şey bir gün olur.Aklıma daha önce duyduğum bir olay geldi üsteki yazıyı okuyunca.Kadının birinin yakını kanserden ölüyor kadında o kadar üzülüyor ki her gün "keşke onun yerine ben kanser olsaydım" diyor ama hergün söylüyor bunu ve bir gün gerçektende kanser olup ölüyor.Bu olay gerçektir arkadaşlar hatta gazetede haberini okumuştum kadının resmi bile vardı.
Dediğin olay biraz düşünce gücüyle ilgili. The Secret tarzı kitap falan okudun sanırım. Ama ben de tamamen inanıyorum düşünce gücüne. Yani insan neyi çok isterse o olur.

Son Düzenleme: Feel Good ~ 28 Nisan 2009 22:56
Ahmet Ertuğrul
29-04-2009, 01:22   |  #12  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
mystical93
Dediğin olay biraz düşünce gücüyle ilgili. The Secret tarzı kitap falan okudun sanırım. Ama ben de tamamen inanıyorum düşünce gücüne. Yani insan neyi çok isterse o olur.
Katılıyorum, kişisel gelişim kitaplarının çoğunun konusu aynı eksen etrafında dönüyor zaten.

Banned
29-04-2009, 01:46   |  #13  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
mystical93
Ayrıca bu düşünce gücü dene olay bilimsel olarakta kabul edilen bir olgu.Zaten kanser ya da diğer hastalıkların tedavisi sırasında moral bu yüzden çok önemli kişinin iyileşeceğine inanması neredeyse tedavinin yarısını oluşturuyor.

Hazır konuya tekrar yazmışken gene bir örnek vereyim:İstanbul depremi sırasında adamın biri karısı ile göçük altında kalıyor depremden iki/üç gün sonra kurtuluyorlar.Adam kadına göre daha iyi durumda getiriliyor hastahaneye derken karısı bir süre sonra hastahanede vefat ediyor.Bunu kocasından ilk başta  saklamışlar tam adam iyileşmeye başlamışken haliyle bir süre sonra öğreniyor karısının öldüğünü ve tam hatırlamıyorum ama kısa zaman sonra o da ölüyor.

Düşünce gücünün dışında birde enerjiyi kontrol etme olayı var ve bana kalırsa insanoğlu için asıl önemli noktada bu.

Son Düzenleme: Kylie ~ 29 Nisan 2009 01:50
gokhan38
29-04-2009, 03:22   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

şansınız varsa her şey kendılıgınden olur şansınız yoksa ne kadar cabalasanız da boşa bence
not:test edıldı onaylandı

PcMaKeR
29-04-2009, 09:31   |  #15  
PcMaKeR avatarı
OP Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
gokhan38
şansınız varsa her şey kendılıgınden olur şansınız yoksa ne kadar cabalasanız da boşa bence
not:test edıldı onaylandı
Şansa inanmam kendim yaratırım. Hiçbirşey şans eseri değildir...

Feel Good
29-04-2009, 16:22   |  #16  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
PcMaKeR
Şansa inanmam kendim yaratırım. Hiçbirşey şans eseri değildir...
Kesinlikle katılıyorum. Ne yani kaderimde bu varmış diyip yan gelip yatcaz mı? Çok saçma.