olmuyo ya satıcam bu bilgisayarı

susturucu295
18-07-2007, 14:08   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
59 mesaj

gençler yine ben nerden nereye geldim faarkındayım ama kusura bakmayın artık.xp yazısının altında dolan o kesikli çizgiler geç doluo diodum ya şimdi onları halletim baska sorunum var :(  

gençler şöyle hallettim

Başlat -> Çalıştır -> Regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session
Manager\Memory Management\PrefetchParameters

EnablePrefetcher -> 1 yap.

yaptım ve çok kısa sürede geçiyor kesikli çizgileri o gidip gelen şeyler.ama sonra hosgeldiniz yazısı gelinceye kadar geçen süre 30 saniye kadar oldu ve 30 saniye ekran kara oluyor.birde sanırım bilgisayarı kasıo bu yaptığımşey ne ise bunları nasıl çözebilirim?

ExCeLLiuM
18-07-2007, 14:17   |  #2  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

sistemin hantallaşmış bayağı. Nette açılışı hızlandıran programlar bulunuyor. Google de arattırabilirsin. Ancak bu gibi sistem hantallaşması durumunda en etkili çözüm formattır. Dosyaların yedeğini al. Format at ve temiz bir xp kur.

benersince
18-07-2007, 14:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

sistemini formatlaman gerekecek en başta söyleyecektim ama artık yeri gelmişken formatla yedegini alarak

dincery
18-07-2007, 15:41   |  #4  
Yeni Üye
21 mesaj

Arkadaşlar format en son tercihiniz olsun.  Çünkü sık format harddiski öldürür.  Eğer regeditde elle başka değişiklikler yapmadıysan o değişikliği elle değiştir.  Yüklediğin programları başlangıca ekle dediysen yüklerken hepsi açılışta rame alınır, o da windowsun ramini zorlar.  Bunları başlangıçtan kaldır.  Şunu unutmayalım ki windows büyük ram ve büyük harddisk ile daha iyi çalışır.
Advanced windows care ile bilgisayarı bir tara.  O zaten windowsu biraz toparlar.Ardından regedit ayarlarını düzenleyen bir program ile de regedit dosyasını tarattır.

susturucu295
18-07-2007, 16:03   |  #5  
OP Üye
59 mesaj

su regedit ayarlarını düzenleyen programı nerden bulabilirim acaba? link verirseniz sevinirim

Borga-x
18-07-2007, 16:13   |  #6  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

sistemini bir kaç gün öncesine sistem geri yükleme yaparsan sorunun çözülür.Yanlız C surucunde özel bilgilerin varsa yedegini almanı öneririm Yoksa o gune kadar kaydettıgın bilgilerin hepsı üçar..

susturucu295
18-07-2007, 16:15   |  #7  
OP Üye
59 mesaj

ya biraz cahalım ben sölediklerinizi bide nasıl yapıldığını azck yazarssanız sevinirim.şimdiden teşekkürler