On board Ses kartımda sorun var?

corpseangel
02-10-2008, 21:05   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Arkadaşlar dün kulaklığı elime aldığımda bi elektriklenme oldu ve sonra ses gelmemeye başladı sonra hoperlörü taktım hoperlördende ses gelmemeye başladı başka bilgisayarda hoperlörü denedim çalıştı ama kulaklık çalışmadı acaba ses kartımı yandı dedim anca bilgisayara format atıp tekrar driveri kurdum on boar ses kartının 6 tane jak giriş yeri var üstte 3 altta 3 olmak üzere üstteki girişe taktığımda hoperlörü son ses açtığımda çok az bi ses geliyor alttaki girişe taktığımda ise ses çızırtılı geliyor eko sorunu değil çünkü hiç değiştirmedim acaba sorun nedir ses kartında hasarmı oluştu yoksa driverla ilgili bi sorunmu tam çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.(anakartım GIGABYTE P35C-DS3R).

Kapalı Hesap (79876)
02-10-2008, 22:38   |  #2  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj

Elektriklenme ile işlemci ram gibi hassas donanımların arızalandığını duymuştum.
Ama seskartı arızalanır mı bilmiyorum.
Driverde bir problem yok galiba ana kartına harici bir ses kartı takmayı dene.

corpseangel
02-10-2008, 23:11   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj
JeWoR
Elektriklenme ile işlemci ram gibi hassas donanımların arızalandığını duymuştum.
Ama seskartı arızalanır mı bilmiyorum.
Driverde bir problem yok galiba ana kartına harici bir ses kartı takmayı dene.
öyle yapıcam yeni ses kartı alıcam artık önerin varmı acaba?

oldenolmen
19-02-2009, 11:37   |  #4  
Taze Üye
6 mesaj

ses calıyo gıbı gorunuyo ama hoparlore ses gelmıyo...

oldenolmen
19-02-2009, 11:38   |  #5  
Taze Üye
6 mesaj

benım olay boyle benım anakartta gıgabyte ddr400 olandan ama drıverı goruyo hatta calıyo gıbı wınamp oynatmalar hepsı tamam ama hoparlore ses gelmıyo baska bı ses kartı taktım calıyo...

megaloman
19-02-2009, 13:56   |  #6  
Yıllanmış Üye
588 mesaj

anakartının ses yongasının çok ince ayarları vardır.realtek ses yongası mevcuttur.denetim masasından realtek sekmesinden ayarlarını kontrol et.kabloların bağlantısı doğru olsun.muhtemelen kullandığın ses sistemini seçmemissin.