On board ses

simeli
13-10-2009, 14:28   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
135 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

 
  Merhaba arkadaşlar,
 
 Benim ses sistemim on board AC'97 5+1.Merak ettiğim şu;bazı kimseler sıradan bir ses kartının bile on board ses düzeneğinden daha iyi ses verdiğini söylüyorlar.Bu doğru mu?
 Eğer öyle ise,gerek ayrı ses kartının gerekse on board ses kartının (5+1) hangi özellikleri birbirinden farklı.Ses kartında,on board'da olmayan hangi özellikler var.
 
 Teşekkürler 

Trance
15-10-2009, 13:05   |  #2  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,058 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

eskiden öyleydi de, şimdi çıkan onboard lar sıradan ses kartlarından gayet iyi, aslında aralarında pek  bir fark yok. Ama Profesyonel Ses kartları (Creative X-fi serisi, M-Audio.. ) ile onboard arasında çok fark var!
ister film izle ister oyun oyna hep fark olur.
Oyunlarda : Pro Ses Kartlarda Game Mode olur. özellikle oyunlarda en çok kullanılan çevresel sesler EAX3.0 ve üzeri, ses daha berrak , daha hassas, daha gerçekçi duyulur, onboard larda bunların hiçbiri yoktur.
Film 5+1 izlemde : yine Pro Ses Kartların bazılarının yazılımlarında  Entertaintment yani film sinema modu bulunur. bu modda ekolayzır, ses berraklaştırma, ses seviyesinin hep aynı değerde kalması, surround, decoder ayarları gibi birçok extra özellik bulunur. En önemlisi güçlü olan ses işlemcisidir.