MSI P4M900M anakartım var. Ön panelde ses için giriş ve çıkış bulunmadığından yeni bir panel alıp bilgisayarın kasasına bağladım. Usb pinlerinde bir sorunum yok ama ses pinlerini sanırım bir türlü doğru bağlayamadım. Anakartın kitapçığında yazdığı gibi bağlamama rağmen seste sürekli problem var. Mikrofonu (line in) çalıştıramadım. Kulaklıktan ses çıksada gelen ses çok ilginç. Melodi var ama çalan şarkıyı söyleyen kişinin sesi yok. Her parça ensturmantal çalıyor. Farklı pin varyasyonları denesem de ses aynı çıkıyo. Fakat ön panele giden sesi tamamen sağ yada tamamen sol hoparlöre yönelttiğimde ses düzeliyor. Bu seferde sterio özelliği kayboluyor. iki hoparlörde aynı sesi veriyorlar ve bir hoparlör için yaptığım ses şiddet ayarı her iki hoparlörüde etkierken diğer ses ayarı tamamen devre dışı kalıyor. Yani karma karışık bir durum. Ses pinlerinin hangisi ne işe yarar ve nasıl bağlamam gerekir? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. (Ses için 5 adet pin var. AUD_RET_L be AUD_RET_R mevcut değil)
Normalde başta ses bağlantıları için arka panele takılacak 2 giriş vardı. Kasanın arkasındaki ses çıkışlarını kullandığım için yeni aldığım panelin bu 2 ses girişini kestim. Her kanal için 2 kablo ve birde güç kablosu olmak üzere toplam 5 pin bağlantısı elde ettim. Elimde kullanmadığım, (birbirinden bağımsız 8 pin) pin bağlantısı olan kablo vardı. Panelin ses kablolarını pin kablolarına bağlayarak uygun pin yuvalarına taktım. Acaba burdamı hata ettim diyorum ama her tekli kablo tek bir pin kablosuna bağlandığı için hata yapmamış olmam gerekir