bilgisayarımda onboard 32mb ekran kartı var
birde fx5200 128mb ekran kartım var ama 128m lık ekran kartı çalışmıyor biosdan ayarlanabilceği söyleniyor ama nerdesinden
onboard ekran kartı
Onboard ekran kartını bıostan kapatman gerekecektır. O zaman fx ekran kartın çalışır.
ADVANCED CHIPSET FEATURES ayarları altın da onboard Gpu(onboard vga da olabilir) vardır onun karşısınaki menüyü disable yaparsan bütünleşik ekran kartı disable olur
Oyun için kullanacaksan bence önce ebeveynlerinden izin al.
irfankeskin61Oyun için kullanacaksan bence önce ebeveynlerinden izin al.Sence ebeveynleri oyun oynamasın diyemi ekran kartını bios tan devre dışı bıraktı?
O zaman ark. bana işlemcisinin markasını söylesin. İntel mi AMD mi?
irfankeskin61O zaman ark. bana işlemcisinin markasını söylesin. İntel mi AMD mi?Ne alaka ya.Anket mi yapıyorsun.Onboard ekran kartını iptal etmek için işlemci modelini mi bilmek lazım.
ufuksKardeşim ne bileyim arkadaşın bios arayüz desteği ne işlemcisine göre farkediyo bunlar.irfankeskin61O zaman ark. bana işlemcisinin markasını söylesin. İntel mi AMD mi?Ne alaka ya.Anket mi yapıyorsun.Onboard ekran kartını iptal etmek için işlemci modelini mi bilmek lazım.
irfankeskin61Kardeşim ne bileyim arkadaşın bios arayüz desteği ne işlemcisine göre farkediyo bunlar.BIOS arayüzü işlemciye göremi değişiyor? Anakarta Göre DesemufuksNe alaka ya.Anket mi yapıyorsun.Onboard ekran kartını iptal etmek için işlemci modelini mi bilmek lazım.Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 27 Haziran 2007 20:06
Şu ana kadar biostan ekran kartını çok değiştirmedim ama gördüğüm iki farklı arayüzün birinin AMD diğerinin İntel tabanlı olduğunu hatırlıyorum.
Arkadaşım dediğin doğrudur. Fakat BIOS ankartla ilgilidir. BIOS aslında CMOS un ayarlarının yapılabildiği bir arayüzdür. Yani bizim BIOS olarak adlandırdığım olay aslında CMOS tur. Neyse bu kadar derine girmiyelimde, bu CMOS lar ya da BIOS lar anakart üzerindedir.
Anakartlarda ya AMD ye destek verecek ya da INTEL e. Her ikisine aynı anakart destek vermez. Dolayısıyla, AMD için hazılanmış bnir anakartın BIOS unda AMD ile ilgili ayarlar bulacaksındır. Aynı şekilde INTEL ve INTEL anakartlar içinde geçerli. Seni yanıltanda bu galiba.
Tekrar ediyorum, BIOS işlemcilerde değil anakartlardadır.
irfankeskin61Şu ana kadar biostan ekran kartını çok değiştirmedim ama gördüğüm iki farklı arayüzün birinin AMD diğerinin İntel tabanlı olduğunu hatırlıyorum.Evet arkadaşların da dediği gibi biosun farklı görünmesi anakart ile ilgili.