İşten eve geldiğimde sabahtan utorrent'ten indirdiğim "li.. of pi.mp4a(gibi bir uzantısı vardı)" filminin indirilmesiyle ilgili bir "mft yazdırma başarısız" hatası gördüm sağ alt köşede. Bunun üzerine indirmekten vazgeçtim ve utorrenti açtım; ancak garibime
giden, indirme oranının %100 olmasına rağmen dosya boyutunun 0Kb olmasıydı. Ne olduğuna bakmak ve hedef klasörü kaldırmak için harici diski açtığımda diskteki klasörlerin neredeyse tamamının (program ve uygulamaların olduğu klasörler hariç) içleri boş bir şekilde durduğunu gördüm. Hemen disk özelliklerine girdim; doluluk/boşluk oranlarında bir yanlışlık yoktu. TTNet'in verdiği ve güncellemeleri tam McAfee İnternet Security ile diski tarattım; ancak normalde saatler sürmesi gereken işlem yaklaşık 5 saniye sürdü ve hiçbir tehdit bulunmadı. Güncel Spybot ile tarattım; ancak her internet gezintisinden kalan şeyleri buldu sadece...
Forumlarda aradığımda bir malware'in aynı türden etkileri olduğunu okudum ve o forumlarda yazdığı kadarıyla eğer dosyanın yolunu biliyorsam, adres çubuğuna dosya yolunu yazarak aradığım dosyaya ulaşabileceğimi söylemesinden tam adresini bildiğim bir kaç dosyayı aradım, buldum. Ancak bu tehdidi kaldırmak için verilen yollar bende işe yaramadı; yetmezmiş gibi harici diskin içerisinde hiç bir şey görünmez oldu, sanki sıfır bir harici disk gibi. Önce Combofix'le taradım, bir şey çıkmadı; McAfee'den ümidi kestiğim için Eset Online Scanner ile pc'yi taratmaya karar verdim; taramayı başlattım ve yattım. Sabah kalktığımda tarama %6 civarındaydı ve bu sefer harici disk görünmüyordu windows explorer'da. Akşama kadar biteceğini ümit ederek işe gittim; geldiğimde pc kapalıydı-Ev arkadaşım gün içerisinde hiç elektrik kesintisi olmadığını söyledi-. Açmak için düğmesine bastım, ancak hiç tepki vermedi. Sanki fişi takılmamış gibi...Sadece ethernet girişindeki yeşil ışık yanıyordu, o kadar...Bu nasıl bir şeydir bilmiyorum; McAfee, Spybot, Combofix ve Eset Online Scanner'la arka arkaya taratmaya rağmen bulunmamış olması ve pc'yi resmen imha etmesi inanılır gibi değil. Buna sebep zararlı ne olabilir; harici diskin içerisinde binlerce fotoğrafım, binlerce mp3'üm, onlarca film, yüzlerce belgem vardı. Başka bir pc'ye bağlayıp taratmaya korkuyorum açıkçası. Ne yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?(Format dışındaki çözümleri tercih edeceğim)
İşletim Sistemi Win XP Professional SP3(Güncel)
2GB Ram
Intel P4 işlemci 2,4Ghz'di sanırım, Prescott olduğunu hatırlıyorum ama.
ECS P4VMM2 Rev:8,1
Harici Disk: SmartDisk 640GB 2,5 inch Model:GS3260