önemli !!! acil !!!

tolley
07-04-2011, 13:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

arkadaşlar merhaba,
sizlere birkaç soum olacak. öncelikle bilgisayarımın özelliklerini yazayım. ona göre cevap verirsiniz..

İŞLETİM SİSTEMİ: Windows 7 ultimate (32 BİT)
ANA KART: Gigabyte P35-DS3L
İŞLEMCİ: İntel(R) Core(TM)2 Duo E6850 3.00 GHz, 3000 MHZ, 2 Çekirdek
RAM: 2 GB (DDR2)
EKRAN KARTI: NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB 32 BİT)
SABİT DİSK: 160 GB Samsung http://www.samsung.com/au/consum ... pagetype=prd_detail

sorularım şunlar.
-ekran kartımı değiştirmek istiyorum. gördüğünüz gibi ddr2 ram kullanıyorum. ekran kartımda ddr2. ben yeni alacağım ekran kartınıda ddr2 almak zorunda mıyım. mesele gidip ddr3 ya da ddr5 takamaz mıyım. takarsam bir problem olur mu...

-HD kalitesinde görüntü veren, çok iyi bir ekran kartı arıyorum. öneriniz ne olur. (fiyat en fazla 250-300 tl verebilirim)

- sabitdiskide yükselteceğim. 160gb yetersiz kalıyor. (bu pc 5 yaşında şu an. topladığım günden beri yenilemedim. olsun o kadar :) )1TB lik bir sabitdisk almayı planlıyorum. yine samsung olacak. şöyle bir ürün gördüm http://www.gold.com.tr/urunozely ... A2-PC-Sabit-Diskler iyi midir bu...

-  ayrıca, ram i yükseltmek istiyorum. malum ram im 2 GB ddr2. bunu 4 ya da 6 gb yapmak istiyorum. ama kafama birşey takıldı. bu anakarta ddr3 ram takabilir miyim....

dostlar şimdiden size teşekkür ediyorum. yardımlarınızı bekliyorum...

ramco_68
07-04-2011, 13:59   |  #2  
Üye
72 mesaj

Öncelikle merhaba .
-Ekran kartı takmak istıyorsun... Ddr 2 yada ddr3 veyahuttaa ddr 5 olması problem deil sadece ekran kartını takabilecegın yuva  PCI-EXPRES olması gerekmektedır.Suankı slotun da PCIEX.Yani takabılırsın sorun olmaz. 
-Ram konusuna gelınce ddr 3 takmayı aklından cıkar öncelikle.Çünkü ddr 3 ün slot yapısı ile ddr 2 nın slot yapısı uymaz .Pin sayısı ve dızılışı farklıdır .Bunun için anakartını degıştirmen gerekmekte.Anakartının Kutusu hala mevcut ise kaç gb destekledıgıne bakabılırsın.Elinde yoksa internette bulabılırsın kaç gb destekledıgını .Bİrde sana önerim suankı 32 bitlik işletim sistemleri sadece 3gb lık ram desteği vardır.Daha üstünü 64 bit işletim sistemleri desteklemekte.Buda ayrı bir problem Çünku kullandıgın programların 64 bit olanını bulman gereklıdır 64 bitte kullanman için.
-Ekran kartı konusunda ise Dedigin gibi mükemmel bişeyi bu fiyatta ,kendı kanaatimce bulman biraz imkansız  gıbı gorunuyor.Birde Ekran kartı hd vermez hd veren grafik kalıtesıdır yanı ekran kartını takınca mükemmel bir göruntu alacagım gıbı bır hısse kapılma.Ekran kartı sadecegörüntü işlemek içindir.Oyunlarda falan takılma donma çözünürlük gibi olaylarda etkılıdır.
sana tavsiye edebılecegım ekran kartları Ati yada Gforge dir.
256 bit 1gb lık bir ekran kartı şimdilik oyunların buyuk bir bölümünü (ileri teknoloji harıç )
oynatabilmekte.
-Verdiğin Harddiski inceledim Bence GÜzel bişey Bu fiyata bulursan uygun: almanı tavsıye ederim.

tolley
07-04-2011, 15:03   |  #3  
OP Taze Üye
18 mesaj

teşekkürler hocam... anakart 8gb a kadar ram destekliyormuş. anladığım kadarıyla, eğer sistemimi 4 gb a yükseltirsem windows 7 64 bit yüklemem gerekecek öyle değil mi...
- o zaman o harddisk i alayım. 1 TB uzun süre yeter gibi geliyor bana...
-ekran kartı konusunda 256 bit olup 1 gb olanlar çok pahalı sanki. ya da ben uygununu bulamadım. 128 bit ile 256 bit arasında ne fark var.

tolley
07-04-2011, 15:06   |  #4  
OP Taze Üye
18 mesaj

birde ekran kartının ddr 2 ya da ddr3, ddr5 olmasının faydası ne oluyor...

şöyle bir ekran kartı buldum mesela. 1 gb ve 256 bit. ama markasını hiç duymadım. iyimidir...

Son Düzenleme: tolley ~ 07 Nisan 2011 15:15
Kapalı Hesap (203105)
07-04-2011, 15:13   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

şimdi sen ekran kartı alacaksın ancak elindeki monitör ne kaç inç çözünürlüğü nedir sonra kasa daki güç kaynağı kaç w ram alıcam demişsin tamam 64 bit w.7 kurarsın süperde olur işlemcin fena değil ama cpu-z programıyla bir bak bakalım ram inin mhz si kaç mhz ona göre ram al bide elindeki ana kartında kaç tane ram slotu var onuda söyle ben baktım anakartında 4 tane ram slotu var sanırım ancak şöyle yapabilirsin 2 adet 2gb ram alırsın 165 tl yapıyor 4 gb ram bide elindeki ram lerin mhz değerleri kaç yanına 2 gb ram alıp 4 yapıpta kullanabilirsin ben sana şimdi ekran kartıyla psu öneriyorum ramlerin mhz değerleri yaz daha sağlıklı bir pc yenileme yapalım

[/url]                                                                                                                                                                                                                            MSI
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/msi-n450gts-m2d1gd5oc-gts450-o.c.-gddr5-1gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=50115]GTS450 O.C. GDDR5 1GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
                                                                                                                                                                139,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                251,77                                                        TL                                                                                                                                                                *231,63                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            XILENCE
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp600.%28135%29r3-xilence-xp600-600w-135mm-fan-psu-gaming-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=39365]XILENCE XP600 600W 135MM FAN PSU GAMİNG SERİSİ R3
                                                                                                                                                                89,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                161,21                                                        TL                                                                                                                                                                *148,31                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Toplam (KDV Dahil):

412,98                                    TL

*379,94                                    TL

Erşah
07-04-2011, 15:14   |  #6  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj
Alıntı: tolley  
birde ekran kartının ddr 2 ya da ddr3, ddr5 olmasının faydası ne oluyor...
Hız oluyor...

Kapalı Hesap (203105)
07-04-2011, 15:17   |  #7  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
teşekkürler hocam... anakart 8gb a kadar ram destekliyormuş. anladığım kadarıyla, eğer sistemimi 4 gb a yükseltirsem windows 7 64 bit yüklemem gerekecek öyle değil mi...
- o zaman o harddisk i alayım. 1 TB uzun süre yeter gibi geliyor bana...
-ekran kartı konusunda 256 bit olup 1 gb olanlar çok pahalı sanki. ya da ben uygununu bulamadım. 128 bit ile 256 bit arasında ne fark var.
evet sen max. bütçeyi söyle psu kaç w kasadaki onu söyle ekran kartıda illaki 256 bit olacak diye birşey yok mesela bende 1gb ddr3 zotac gts250 256bit var ancak 1gb ddr5 gts450 ler 128 bit olmasına rağmen benim ekran kartından daha iyi hemde direcx 11 destekli

tolley
07-04-2011, 15:26   |  #8  
OP Taze Üye
18 mesaj
Alıntı: glscgn  
şimdi sen ekran kartı alacaksın ancak elindeki monitör ne kaç inç çözünürlüğü nedir sonra kasa daki güç kaynağı kaç w ram alıcam demişsin tamam 64 bit w.7 kurarsın süperde olur işlemcin fena değil ama cpu-z programıyla bir bak bakalım ram inin mhz si kaç mhz ona göre ram al bide elindeki ana kartında kaç tane ram slotu var onuda söyle ben baktım anakartında 4 tane ram slotu var sanırım ancak şöyle yapabilirsin 2 adet 2gb ram alırsın 165 tl yapıyor 4 gb ram bide elindeki ram lerin mhz değerleri kaç yanına 2 gb ram alıp 4 yapıpta kullanabilirsin ben sana şimdi ekran kartıyla psu öneriyorum ramlerin mhz değerleri yaz daha sağlıklı bir pc yenileme yapalım

[/url]                                                                                                                                                                                                                            MSI
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/msi-n450gts-m2d1gd5oc-gts450-o.c.-gddr5-1gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=50115]GTS450 O.C. GDDR5 1GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
                                                                                                                                                                139,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                251,77                                                        TL                                                                                                                                                                *231,63                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            XILENCE
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp600.%28135%29r3-xilence-xp600-600w-135mm-fan-psu-gaming-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=39365]XILENCE XP600 600W 135MM FAN PSU GAMİNG SERİSİ R3
                                                                                                                                                                89,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                161,21                                                        TL                                                                                                                                                                *148,31                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Toplam (KDV Dahil):

412,98                                    TL

*379,94                                    TL

hocam RAM şu : 2GB 667MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM (kingston marka)
monitör de şu : http://www.ucuzu.com/monitor-c31 ... 989/ozellikler.html

anakartta dediğin gibi ram için 4 slot var...
hocam, psu yu neden nerdin. ve bendekinin kaç watt olduğu nerde yazıyor. (kasayla birlikte gelen psu kullanılıyor hala. kasam asus vento a9)

Son Düzenleme: tolley ~ 07 Nisan 2011 15:29
Kapalı Hesap (203105)
07-04-2011, 15:33   |  #9  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

kasanın yan kapağını aç orada yazıyor psu çok önemlidir yok alacağın ekran kartını yakabilirsin yazık olur bende sana önerdiğim psu dan  aldım çok memnunum çok sesiz hatta ben fanı dönmüyor sandım yani o derece gelelim ram konusuna paran varsa 4 gb ram alır kullanırsın ha ben hesaplı olsun fazla param yok eldekileri kullanıcam dersen aynı ram den 2 gb daha al biraz o.c la 800 mhz yap veya 1066 mhz yi rahat görürüsün çünkü  anakartın çok iyi 1333 mhz ye kadar ram hızı desteği var param var dersende şu ramden alabilirsin pc baya bi hızlandırır özellikle oyunlarda farkedersin

ramco_68
07-04-2011, 15:35   |  #10  
Üye
72 mesaj

Arkadaşlar Dogru söylüyorlar :...
Eger ram almak istıyorsan oncelikle kendı ramını de goturmen gereklı ki  onunla uyumlu bişey alabilesin.
Verdigin ekran kartınada baktım Msı gforge chipsetli. Ama bana soracak olursan Ati almaya özen goster.Tabi biraz pahalıdır ATİ ler.Bit ve DDR O ekran kartının kalıtesını gosterır.DDR 2 ile DDR 5 arasında dağlar kadar fark vardır.DDR ile bit birleşerek görüntü sinyallerini monitöre aktarır işte bu aktarma hızı ne kadar fazla olursa okadar iyi oyundan performans alırsın...128 bit ile 256 bit farkı grafik oynatma kapasıtesi ile ilgilidir.256 bit oyunlardakı takılma donma oranını mınımuma indirir..
Kolay gelsın...

tolley
07-04-2011, 15:43   |  #11  
OP Taze Üye
18 mesaj

psu nun üzerinde şunlar yazıyo... output peak 400w rated 350w
dediğin ram i alırım herhalde öyle görünüyor...
psu yu değiştirmeli miyim...

Son Düzenleme: tolley ~ 07 Nisan 2011 15:56
Erşah
07-04-2011, 15:47   |  #12  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj
psu nun üzerinde şunlar yazıyo... output peak 400w rated 350w
dediğin ram i alırım herhalde öyle görünüyor...
O power supply ile hiçbir ekran kartı çalışmaz.Öncelikle power supply almalısınız.Minimum gerçek 500w ve üstü olmalıdır ki alacağınız ürünler güvenli bir şekilde çalışsın.

Kapalı Hesap (203105)
07-04-2011, 15:48   |  #13  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

eğer önerdiğim ram psu ve ekran kartını alırsan şu an için piyasadaki bütün oyunları o monitörde en son ayarlarda oynarsın mutlaka güç kaynağını yenilemen lazım elindeki psu yetmez bide kasa nedir acaba onuda yaz eğer mümkünse kasa içi kabloları düzenle işlemcini termal macununu yenile içindeki tozları temizle bu gibi bakım ları ara ara yap pc nin hem parçalar daha uzun ömürlü olur ve sıcaklık değerleri düşer

tolley
07-04-2011, 16:01   |  #14  
OP Taze Üye
18 mesaj
Alıntı: glscgn  
eğer önerdiğim ram psu ve ekran kartını alırsan şu an için piyasadaki bütün oyunları o monitörde en son ayarlarda oynarsın mutlaka güç kaynağını yenilemen lazım elindeki psu yetmez bide kasa nedir acaba onuda yaz eğer mümkünse kasa içi kabloları düzenle işlemcini termal macununu yenile içindeki tozları temizle bu gibi bakım ları ara ara yap pc nin hem parçalar daha uzun ömürlü olur ve sıcaklık değerleri düş
saol valla. dediğin psu ile ram i kesin alacağım. ekran kartı konusunda kararsızım. özellik olarak güzel görünüyor ama markayı hiç duymadım sorun çıkartmaz inşallah.
kasam Asus vento a9 chassıs

Kapalı Hesap (203105)
07-04-2011, 16:21   |  #15  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

inşallah güzel güzel kullanırsın ekrankartı çok iyi markalardan biridir ama hani psikolojik olarak için rahat etmediyse asus önereyim ama o msı dan daha pahalı ve çekirdek hızı daha düşük ilk önerdiğim kartı tavsiye ederim

tolley
07-04-2011, 16:22   |  #16  
OP Taze Üye
18 mesaj

o zaman şimdi şunları alıyorum...

ekran kartı

psu

ram

(2x2)-kit-1066mhz-ddr2-hyperx-pc2-8500-cl5-ram/productdetails.aspx?I_ID=34451

sabit disk

hepsi toplamda 656 tl tutuyor...

şimdi dostlar. bu bileşenler en başta belirttiğim özelliklerde bir problem çıkartmadan çalışacak değil mi. problem yaşamak istemiyorum...
birde tüm bunları taktıktan sonra windows 7 32 bit yerine 64 bit yükleyeceğim değil mi... hepsi o kadar...

peki arkadaşlar şu ana kadar herhangi bir problem yoksa,  önerebileceğiniz iyi bir tv kartı var mı... bir ihtimal tv kartıda almak istiyorum... bir daha da 5-6 yıl pc ile uğraşmak istemiyorum... bu kullandığım kasayıda 5 yıl önce toplamıştım...

birde ek bir sorum olacak... tüm bu parçaları aldıktan sonra bendeki parçaları biryere satabiliyormuyum. hiçbirinde prıblem yok çünkü... böyle alan yerler var mı istanbulda...

Kapalı Hesap (203105)
07-04-2011, 16:42   |  #17  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
o zaman şimdi şunları alıyorum...

ekran kartı
http://www.vatanbilgisayar.com/m ... ils.aspx?I_ID=50115

psu
http://www.vatanbilgisayar.com/x ... ils.aspx?I_ID=39365

ram
http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx8500d2k2_4g-4gb-(2x2)-kit-1066mhz-ddr2-hyperx-pc2-8500-cl5-ram/productdetails.aspx?I_ID=34451

sabit disk
http://www.vatanbilgisayar.com/s ... ils.aspx?I_ID=33504

hepsi toplamda 656 tl tutuyor...

şimdi dostlar. bu bileşenler en başta belirttiğim özelliklerde bir problem çıkartmadan çalışacak değil mi. problem yaşamak istemiyorum...
birde tüm bunları taktıktan sonra windows 7 32 bit yerine 64 bit yükleyeceğim değil mi... hepsi o kadar...

peki arkadaşlar şu ana kadar herhangi bir problem yoksa,  önerebileceğiniz iyi bir tv kartı var mı... bir ihtimal tv kartıda almak istiyorum... bir daha da 5-6 yıl pc ile uğraşmak istemiyorum... bu kullandığım kasayıda 5 yıl önce toplamıştım...

birde ek bir sorum olacak... tüm bu parçaları aldıktan sonra bendeki parçaları biryere satabiliyormuyum. hiçbirinde prıblem yok çünkü... böyle alan yerler var mı istanbulda...

eğer kasanı da alıp vatan bilgisayara gidersen ücretsiz onlar montajını yapar zaten evet bide 64 bir sistem kurdun mu süper olur ha şunu da söyleyim eğer o 1 tb harddisk alıp sistem kurduktan sonra da baya doldurursun 1 tb nede olsa sana tavsiiyem 2 adet 500 al daha iyi olacaktır 1 ine sistem kurarsın oyunları yüklersin diğeride depo olarak kullanırsın şahsen ben öyle yapıyordum hem yarın öbürgün elektirik gidince belkide harddisk bozulacak verilerin gidebilir bide son olarak akım koruyuculu priz al parçaların daha güvenli olur elektirikler gidince koruma sağlar parçalarına

tolley
07-04-2011, 16:47   |  #18  
OP Taze Üye
18 mesaj

1 tb alıp ikiye bölsem olmaz mı... ben şimdi kullandığım 160 gb lık sabit diski öyle kullanıyorum 80gb-80gb (c ve d klasörleri)
birde akım koruyuculu priz vatan da var mıdır... çok soru sordum valla. : ) buldum duldum : )) ama şöyle bir sorun var. bu akım koruyucu prizlerin bir teklisi var birde çoklusu... tekli alıp ona evde normal uzatma taksam olur mu...
hocam çok teşekkürler valla. saolasın...

Son Düzenleme: tolley ~ 07 Nisan 2011 16:50
Kapalı Hesap (203105)
07-04-2011, 16:59   |  #19  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

ne kadar performanslı olur onu bilemem harrdisk konusunu oradaki görevlilere de danış fikir alış verişi yap ancak diğer parçalar çok çok iyi oldu psu.ve ekran kartını sakın değiştirme çok iyi parçalar bence elindeki parçalarıda sahibinden .com da saatabilirsin diye düşünüyorum bide çok ucuzada satma gerekirse elinde kalsın yedek parça olarak kullanırsın tv kartı hakkında bir bilgim yok başka bir konu aç istersen arkadaşlar ayrdımcı olurlar
bide akım koruyuculu priz

tolley
07-04-2011, 17:03   |  #20  
OP Taze Üye
18 mesaj

çok saolun...  sayenizde kısa sürede herşeyi tamamladım... çok teşekkürler... :)

Kapalı Hesap (203105)
07-04-2011, 17:20   |  #21  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
çok saolun...  sayenizde kısa sürede herşeyi tamamladım... çok teşekkürler... :)
önemli değil parçaların siz mi montajını yapıcaksınız yoksa vatan bilgisaaayarda mı yaptıracaksınız bence siz yapmayın kasanızı bilmediğim için belki bir sorun olabilir siz en iyi si vata bilgisayarda yaptırın iyi günlerde kullanırsınız inşallah

tolley
07-04-2011, 18:06   |  #22  
OP Taze Üye
18 mesaj

vatanda birleştirtirim. bana çok yakın zaten... iyi dileklerin için saol... :)