Önemli! Banka kart aidatlarının geri ödenmesi

rimzone
07-01-2013, 12:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj

Merhaba arkadaşlar. bugün saat 12.05'te telefonum çaldı. arayan numara: 0850 466 05 05 idi. açtım. bana kart aidatlarının çıkan yasaya göre dilekçe vermeniz halinde banka tarafından geri ödeneceğini söyledi, karşımdaki kadın. siz resmi bir kurum musunuz demem üzerine, zaten aradığımız numara 0850li bir numara, normal 216lı veya 212li bir numara değil farkettiyseniz dedi, ben de onayladım. ve kendilerinin benim adıma dilekçe yazıp adresime bu dilekçeyi, benim bankaya gönderebilmem için, göndereceklermiş. bu yüzden adımı ve soyadımı ve adresimi istedi. (ben de sabah mahmurluğuyla söylemiş bulundum ama pek de önemi yok.) daha sonra kartlarla ilgili; ne kadar zamandırkullanmaktasınız, 1 yılı geçti mi, kart ücreti ödediniz mi şeklinde sorular... cevap verdim ben de. sonrasında kartı elime almamı istedi. hangi kart türü olduğunu (visa-master) sordu-söyledim ve 16 haneli kart numarasının son 12 hanesini söylememi isteyince ben içimden "orada dur işte" dedim içimden. "Yani şimdi size güvenemedim hanfendi, sonuçta telefon görüşmesi olunca... " dedim. Sizden ilk 4 hanesini istemiyoruz beyfendi son 12 hanesi dedi. ben de "peki sonra ne bilgi isteyeceksiniz dedim. kartınızın son kullanma tarihi dedi. "sonra". "kartınızın arkasındaki 3 haneli sayı." (içimden "ee bunları söyledikten sonra alışveriş yaparsın artık bir güzel" dedim.) Bende hiç güven kalmadı tabii ki. "Yok, kusura bakmayın, güvenemedim, teşekkür ederim. böyle bişeyi de yeni duydum, gerekirse ben gidip kendi dilekçemi veririm kendim" dedim. Görüşme bitti. Ne dersiniz, dolandırıcı mıydı?