Merhaba arkadaşlar ben bu sene 8. sınıfı bitirdim gelecek sene inşallah lise ben büyüyünce herhangi bir şirkette bilgi işlem bölümünde çalışmak yada bilgisayarcı olmak istiyorum ama köşe başında açılan bilgisayarcılarda değil daha çok bilgi işlem istiyorum bunun için hangi liseye gitmem lazım ve kaç puan lazım meslek lisesi mi anadolu mu anadolu meslek mi konuyu detaylı olarak açıklarsanız sevinirim birde liseye kaydolduktan sonra eğitim nasıl staj filan var mı?cevap bekliyorum..
Önemli bilginize ihtiyacım var
Puanın Anadolu Lisesi'ne yetecekse ona git.Çünkü oradaki genel eğitim kalitesi daha yüksek.
Ama Meslek Lisesi'ne de gidilebilir.Sonuçta isteyeceğin mesleğin alanında eğitim göreceksin.
8. sınıf puanın belli olsun.Genel ortalama puanını gör.Çevrendeki Anadolu ve Meslek liselerini puanlarına bak.Çünkü her sene puanlar değişiyor.
Okul öğretmenler için kapanmadı.Onlar hala çalışıyorlar ki SBS puanları belli olduğunda okul yine açık olacaktır.Bizim burada böyleydi.Bende öğretmenlerime danışmıştım.
Açıkçası daha 2 sene önce liseye girmiş olmama rağmen hangi puanla nereye girilir bilmiyorum. Ama genel bir yorum yapayım.
Anadolu lisesine girersen ileride ola ki kararın değişirse bir sorunla karşılaşmazsın. Önünde alan seçmek için 2, bölüm seçmek için de minimum 4 senen olur. Ama meslek lisesi seçersen kendini kısıtlamış olursun. Katsayıların ileride nasıl olacağı belli değil.
Açıkçası daha 2 sene önce liseye girmiş olmama rağmen hangi puanla nereye girilir bilmiyorum. Ama genel bir yorum yapayım.anadoluya girmeye çalışayaım o zaman yada anadolu meslekAnadolu lisesine girersen ileride ola ki kararın değişirse bir sorunla karşılaşmazsın. Önünde alan seçmek için 2, bölüm seçmek için de minimum 4 senen olur. Ama meslek lisesi seçersen kendini kısıtlamış olursun. Katsayıların ileride nasıl olacağı belli değil.
aml lere gir bu arada bu sene düz liselerin tamamına yakını meslek lisesi ve anadolu lisesi olacak
aml ye gidersen üniversitede bilgisayarv ile ilgili bölüme direkt geçebilirsin ancak üniversitede bilgisayar harici derslerde görcen dersler acaip seni kasar bence anadolu lisesine git benim puanlarda 6.sınıfta 463
7.sınıfta 435 8 temmuzdada bu seneki açıklancak