önerilerinizi bekliyorum... :(

Kapalı Hesap (190788)
14-04-2011, 13:35   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
140 mesaj

arkadaşlar  öncelikle şimdiden teşekürlerimi sunuyorum inşallah yardım edersiniz  

ben fazla internetle uraşmadığım halde  kota her ay en az kotamın 3 gb daha üstünde geliyor  başka birisinin  hattıma bişiler yaptığını düşünüyorum ttnet i aradım bişi yapamayız dediler  yalnız her hafta şifremi değiştirmemi önerdilerr   ben bununla uğraşamam  bunu benim yerime yapabilecek bir program varmı yani her internete girdiğimde veyha her modemi kapatıp açtığımda yada modem açık kalsa bile 1 günde bir 2 günde bir bnm yerime şifreyi değiştirebilecek güncelleyebilecek bir program varmı önerilerinizi bekliyorum 
bu arda kotam 6 gb  kablosuz modem kullanıyorum!
yardım edn lütfenn...

£l£ssar
14-04-2011, 15:46   |  #2  
Üye
72 mesaj

kablosuz modem mi kullanıyosun? yakınında başka birisi wireless ile senin bilgisayarına bağlanıyo olabilir mi? komşularını bi değerlendir. sen modemine şifre koyarsan hiç bi şekilde kırılıcağını sanmıyorum.. faceboook kullanıyo musun? eğer kullanıyosan facebook un hiç bişey yapmadığını sanma. belkide en çok facebook kotayı götürüyo. bana kalırsa sınırlıdan vazgeç. bende ne olduğunu anlamadan her ay 2 katı kota parası ödüyodum. şimdi sınırsızdayım ve rahatım.. senin yerine şifreyi dğeiştiricek bi program olduğunu hiç sanmıyorum. özellikle yapılmamışsa olamaz da :)

Kapalı Hesap (190788)
14-04-2011, 15:57   |  #3  
OP Kapalı Hesap
140 mesaj

kablosuz modem kullanıyorum, bağlanıyo olabilirler,facebook ta kullanıyorumm  ben pek fazla takılmıyorum ama facede kardesim oldukça fazla takılıyo  5 ila 7 saat fln sence faceden mi yapmıştır kota aşımını  birde sınırsıza geç diyosun bunu bende düşündüm ama ailem karşı çıktı :(:(:(:(  maleseff

£l£ssar
14-04-2011, 16:12   |  #4  
Üye
72 mesaj

5-7 saat diyosun :) gerçekten tek sebep bu olabilir. sen 49 lira ödemiyo musun bu tarifede. 55 liraya sınırsız 8mbps a kadar var ona geç. ben kullanıyorum. çok da rahatım. aileler hep karşı çıkıyo ama geçmek için olumlulukları göster. ikna et :) orası senin işin artık. fiyatı senin kullandığından çok fazla değil. sen kotayı aşarak zaten sınırsız parası ödüyosun..

Kapalı Hesap (190788)
15-04-2011, 08:16   |  #5  
OP Kapalı Hesap
140 mesaj

olumlulukları hakkında önerilerde bulunabilirmsn??  yani bir kaç olumlu ama vazgeçilmez yönlerini söleye bilirmisn??

£l£ssar
15-04-2011, 10:25   |  #6  
Üye
72 mesaj

sen ayda 32(yada 36) lira mı ödüyosun? her 1 gb kota da 10 lira fazladan ödetiyo sanırım. yani her ay 32 yerine 62 lira filan ödemen gerekiyo. her ay 62 lira ödemekten, her ay 55 lira ödemek daha iyidir.. sonra senin kullandığın paketin hızı 1 mbps mi? bu pakete geçersen 8mbps e kadar olucak. yani internetin 8 kata kadar hızlanıcak. ben 4 gb kotalı kullanıyodum ve her ay en az 2 katı para ödüyodum. yani 30 lira yerine 60 lira ödüyodum. şimdi bu tarifedeyim ve her ay 55 lira ödüyorum. kota aştı, fatura gelince napıcam gibisinden bi derdin de yok. bende çok uğraştım komşulardan kullanan mı var, yok virüs mü girdi... şimdi kotaya hiç bakmıyorum bile. kaç olursa olsun. fazladan para gelme gibi bi durum asla yok. önceden babam kota ne kadar aştı bakalım diyodu. her seferinde en az 50 lira ödüyodum. bazen belki 80 e kadar çıkıyodu. şimdi tek fiyat. her ay ne kadar ödeyeceğini biliyosun hiç yoktan.

Erşah
15-04-2011, 10:32   |  #7  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj
Alıntı: muro112  
kablosuz modem kullanıyorum, bağlanıyo olabilirler,facebook ta kullanıyorumm  ben pek fazla takılmıyorum ama facede kardesim oldukça fazla takılıyo  5 ila 7 saat fln sence faceden mi yapmıştır kota aşımını  birde sınırsıza geç diyosun bunu bende düşündüm ama ailem karşı çıktı :(:(:(:(  
Kardeş açılan bir facebook oturumuyla sadece bir kaç mb gider.Ama ortalama bir video 30 ile 50 mb arasındadır.Kardeşin günde 5 saat bile takılsa en az 100 tane video açar ki bu da 100x30=3 GB yapar.Kardeşin bir günde kotanın anasını ağlatıyor.Sınırsıza geç.Zaten modeminde şifre varsa bunu kırmak her yiğidin harcı değildir.2-3 ayda bir şifreni değiştir.

mustafa_akdoğan
15-04-2011, 13:16   |  #8  
Yıllanmış Üye
180 mesaj

Modeminin kablosuz özelliğini kapatabilirsin veyatta modemin airties se onda şifre değiştirmek oldukça basit sadece modemin programını açıyorsun şifre yazıyorsun o kadar istersen modem kendisi şifre oluşturuyor.

Kapalı Hesap (190788)
16-04-2011, 21:14   |  #9  
OP Kapalı Hesap
140 mesaj

arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok teşekür ediyorum...

Alıntı: mustafa_akdoğan  
Modeminin kablosuz özelliğini kapatabilirsin veyatta modemin airties se onda şifre değiştirmek oldukça basit sadece modemin programını açıyorsun şifre yazıyorsun o kadar istersen modem kendisi şifre oluşturuyor.
modemin kablosuz özelliğini nasıl kapatıcam yardımcı olurmusun modemim pikatel marka

Kapalı Hesap (190788)
16-04-2011, 21:21   |  #10  
OP Kapalı Hesap
140 mesaj

mustafa kardesim sağol senin dediğin gibi kablosuz özelliğini kapattım  bu benim aklıma hiç gelmemişti tamda şimdi kablolu modem almaya gidiyodum  çok sağol beni masrafatan kurtardın  arkadaşlar herkese çok teşekür ederim yardımlarınız için çok sağolun  teşekürler CHİP ONLİNE