gerçek bir dünya haritasında oynanan, online bir taktik oyunu yapıyorum. İsmi gizgi http://www.gizgi.com
online bir strateji oyunu yapıyorum
gerçek bir dünya haritası çizdim
üstüne yollar ve şehirler yerleştirdim.
şehire tıklanınca şehir görünümü ortaya çıkıyor.
boş yerlere tıklayarak bina inşa edebiliyorsunuz.
binaya tıklayarak yeni kişiler ekleniyor. Herbir şahsın zekası ve gücü farklı,kişi başına düşen okulu ve öğretmeni fazla olan şehirlerdeki insanlar daha zeki oluyorlar ve zamanla zekaları artıyor bu da üretime ve savaştaki ordu gücüne yansıyor.
önerilerinizi bekliyorum. oyunda bazı hatalar çıkabilir,düzeltiyorum.
Aferin güzel fikir güzel oyun.
teşekkür ederim. gün geçtikçe güzel olacak inş.
yeni düzenlemeler yaptım, daha iyi oldu inşallah.
yeni özellik : kaleye karşı savaş kazanmak daha zor oluyor, böylece kalede asker bulundurarak şehri koruma altına alıyorsunuz, şehre saldırmak için öncelikle düşmanın akıncı ordusunu yok etmeli, almak içinde kaleyi feth etmelisiniz. :)
insanların yanındaki kırmızı renkli soru işaretine tıklayınca ne düşündüklerini söylüyorlar.
, strateji oyunu gizgi' de artık herbir çalışanın maaşı var, geliriniz kadar asker, oduncu, vali vs. alabiliyorsunuz. yeni eklendi :)
kardeşim baya bir geliştirmen lazım oyunlarda öncelik grafik çok önmli :D
öncelkle harita baya bir düzeltme istiyor bazı şehirler seçilmiyor ve türkiyedeki şehirler olsa daha iyi olur .
semboller en baştan düzenlenmeli :D
İlk kayıtta sadece isyan çıkarabileceğin şehirler seçilebiliyor, diğerleri seçilemiyor. bunu bilerek yaptım. ama oyunun içinde hepsi seçiliyor diye biliyorum. :)
türkiyedeki şehirler zaten var :D onları yöneten devletler güçlü olduğu için ilk kayıtta onlara dokunamıyorsun. Oyuncular zayıflamış bir şehirde isyan çıkararak oyuna başlıyorlar. Seçimde sadece zayıflamış şehirler görünüyor bu yüzden.
kardeşim bir tek binamı yapıyon savaş vs yokmu !