oNLİNE OYUNLAR NASIL YAPILIR...ÖRNEK OLARAK/warcityonline yada Ogame,Klansavasları gibi...
okey+tavla değilll
warcity,Ogame,klansavasları gibi.Bu tür oyunlar hangi programlarla yapılır
oNLİNE OYUNLAR NASIL YAPILIR...ÖRNEK OLARAK/warcityonline yada Ogame,Klansavasları gibi...
okey+tavla değilll
warcity,Ogame,klansavasları gibi.Bu tür oyunlar hangi programlarla yapılır
online oyunlar asp , php gibi web dilleriyle kodlanmmış veritabanları hızlı ve büyük olan karmaşık ve komplike yazılımlardır.kolay bir değil yani :D
BENCE KOLAY YAPILMAZ ONLAR .Zaten bilsen ne olcak
web de ne kadar teknoloji varsa kullanırlar :) animasyon kısmını javascript veya flash (daha iyi bi kontrol için js tercihimdir) üye kayıt bilgilerin oturuma kaydedilmesi falan asp, php gibi dinamik, sunucu taraflı dillerle yapılır. zaman sayacı javascript yine. yani sizin ne yapmak istediğinize bağlı bişey. neye gerek duyuyorsanız ona uygun olanı kullanırsınız.
Cavabın için tesekkürler ntgüzel...Asp,Php öğrenmem lazım.Kurslar var ama ne derecede faydası olur bilemem...
Hayırlısı...
MutantCavabın için tesekkürler ntgüzel...Asp,Php öğrenmem lazım.Kurslar var ama ne derecede faydası olur bilemem...aslında internette bolca döküman var. kendinizde çalışıp öğrenebilirsiniz. belki kurslar daha kolay öğretebilir bilemem ama zor bişey değil kanımca bir asp yada php. hatta nette videolu anlatımlar bile vardır. ben gerek yok derim. asp mi php mi derseniz bence php. çünkü php ye nesne yönelimi bile koymuşlar. PHP 5 ile de baya yenilik geldi galiba. ayrıca artık easyPHP gibi programlarla apache falan kurmak zorunda da kalmıyorsunuz. ayrıca bedava hostingler baya fazla PHP üzerine. ve ASP deki bedava hosting hizmetlerinden daha fazla hizmet sağlıyorlar. mesela hiçbir bedava ASP host mail gönderme hizmeti vermiyor, ama PHP de bu mevcut. tabi farklı dillerde var JSP ve ASP.NET gibi. bunlarda güçlü diller. ama hostingleri pahalı olabilir.Hayırlısı...
Bilemiyorum ki İnternetten Php yada Asp öğreten bir site yada döküman var mı???Kitapları piyasada mevcut ama bileniyorum.Bide bu programları bulmak lazım...Nerden bulacağız o da belli değil...Yani işler karışık.
Bu programa 1-2 yıl üzerinde çalışmam lazım.Aklımdakini yansıtabilirsem çok tutulan birşey olur...Dediğim gibi 1-2 yılda neler yapılabilir bilemiyorum...
Sonuçta bahsettiğim online bir oyun.Ogame,Warcity gibi.Bana çok zor gibi geliyor ama yinede deniyeceğim...
MutantBilemiyorum ki İnternetten Php yada Asp öğreten bir site yada döküman var mı???Kitapları piyasada mevcut ama bileniyorum.Bide bu programları bulmak lazım...Nerden bulacağız o da belli değil...Yani işler karışık.profesyonel bişey yapmayı planlıyorsanız profesyonel bilgi şart. çünkü bunun öğrenmesinden ziyade algoritmaları da var. çünkü büyük bir sistem yapmayı planlıyorsunuz. tek başınıza çabalarsanız bununda üstesinden gelirsiniz ama zor olur. verilen eğitimlerde de algoritma bilgisi verilirmi bilmiyorum. kaynak derseniz google a php türkiye yazın yada "php" yazıp Türkçe sayfalarda aratın. yada php e-book yazın. bi çok şey bulursunuz. yada bilen biriyle beraber çalışın. ayrıca burada javascript bilgisi de gerecektir muhtemelen. bu web sitesi yapma işini en iyi şekilde öğrenmeniz gerekiyor gibime geliyor. bu da baya bi zamanınızı alır eğersıfırdan başlıyorsanız. aa bide grafiker de gerekcek, çünkü oyuna ait resimler falan lazım olabilir. falan işte. bi çok zahmeti var. çok hevesliyseniz öğrenmek için baya bi zaman harcayacaksnız, yada bi proje grubu kuracaksınız yada işte baya karışık oldu ama... inş anlatabilmişimdir.
Bu programa 1-2 yıl üzerinde çalışmam lazım.Aklımdakini yansıtabilirsem çok tutulan birşey olur...Dediğim gibi 1-2 yılda neler yapılabilir bilemiyorum...
Sonuçta bahsettiğim online bir oyun.Ogame,Warcity gibi.Bana çok zor gibi geliyor ama yinede deniyeceğim...Son Düzenleme: layolus ~ 05 Temmuz 2007 02:59
Ben Visual Basic ile başlamayı düşünüyorum ama Bu program ile yapılabilir mi bilemiyorum.Elimde program olarak Visual Basic var.Php,Asp cd si bulamadım.Umarım Visual Basic ile birşeyler yapılabilir.Bu konu hakkında ekip işi şart.Ancak beyaa bi uğraşmak lazım.Ben internetteki kaynakları bir inceleyim.Umarım anlayabilirim...Ama aklımda Visual Basic var.Ne dersin Visual Basic ile de olur mu???
Java SCript ile yapabilrsiniz fakat bunu destekleyen başka programlama dilleride bilmeniz icabediyor.
Visual Basic ile olmaz mı...Elimdeki tek kaynak buu...
Dostum PHP açık kaynak kodlu serbest dağıtılan bir dil . Wamp Servere kurarak PHP programla ama için gerekli bütün programları kurulumu kolay bir şekilde ve Windows ortamında halledebiirsin. ASP konusunda fazla bir bilgim yok.
ASP de ücretsiz ve ISS server üzerinde çalışıyor onuda bir kaç ayarla Windows üzerinde halledebilirisin.ASP için Visual Studio güzel bir editör ama ücretli demosunu kullanabilirsin. Bütün metin edörleriylede yazabilirsin.
PHP için ise yine ücretli olan ZEND in geliştirdiği bir editör var. Üvretsiz bir çok alternatifi var. Ben hepsi üçin ücretsiz olan EmEditör kullanıyorum az yer kaplayan kullanışlı bir yazılım.
HTML ve PHP ile ilgili olrak www.belgeler.org sitesinde güzel bir dille hazırlanmış Türkçe kaynak bulabilirsin. ASP deneyimim olmadığı için o konuda yardımcı olamayacağım.
Başarılar diliyorum sende benim gibi hayal gücü iyi birisin hiç bir dil bilmeden iyi bir oyun sitesi yapmayı planlıyorsun :))
İnan bir gün başaracağız :=)
Bol şans dostum...
Asp ile bu tür bir sistem online oyun yapılabilir.Ancak Php bilemiyorum.Php daha kolay diyorlar....Sonuçta ikisi ile de yapılabilir sanırım...
MutantAsp ile bu tür bir sistem online oyun yapılabilir.Ancak Php bilemiyorum.Php daha kolay diyorlar....Sonuçta ikisi ile de yapılabilir sanırım...hocam yazdığım özel mesajı okumadınız galiba. oyunu ikisi ile de yaparsınız. ama php aspye nazaran daha güçlü bir dil gibi duruyor yazmıştım. bu ikisiyle de oyunu yazarsınız ama orada yapılacak olan algoritmik tasarım değişebilir.
Okudum arkadaşım.Bizim demek istediğimiz aslen şu.Tamam Asp,Php olur.Ancak işin asıl kısmı seninde dediğin gibi algoritmik tasarım.Bu tasarım sana kalmış yani aklındakini kod olarak yazma.Hazır kodlar gibi değil.İçerik ve tasarım sana ait
İşte zor olan kısımda bu olsa gerek.
Yoksa yanılıyormuyum....
evet haklısınız. o yüzden php yada asp de neyin ne işe yaradığını tam anlamıyla bilmeniz gerekecek. biraz çalıştıktan sonra yazılmış ufak tefek hazır kodları incelediğinizde yavaş yavaş gelişir. en azından mantığını biraz kavrarsınız ama bu proje için biraz algoritma çalışmanız gerekebilir.
Algoritme tamamen mantığa dayalı bir durum.Bu algoritma çok uzun bir zaman alabilir.Örnek olarak:
Yeşil askerleri hazır olda beklet,25 adet asker çıkar gibii.Bu tür hazır kodlar zor bulunur.İşte o yüzden bu tür örnekleri Asp yada Php de kendimiz yapmak zorundayız.
Umarım doğru cümleler kullanmışım dır...Şimdiden mantığını anlamaya çalışıyorum o yüzden kusura bakmayın...
kendiniz yapacaksanız kestirme bi yolu olsa söyleyem derim ama malesef. böyle büyük bişey yapmanız için çalışmanız uğraşmanız şart. bide algoritmayla ilgili kitaplar var ama sanırım hepsi C üzerinden gidiyorlar.
Visual Basic biliorsan ASP sana PHP den daha kolay gelebilir.
PHP daha çok C dillerine benzer. Gerçi bnm tavsiyem XAMPP kurulumu yapıp PHP ve PEAR ikilisini öğrenmen. PEAR, PHP için yazılmış hazır bir kütüphane... aynı zamanda HTML ve PHP kodlarını da tamamen birbirinden ayrı yazmanı sağlıyor, bu da kod yoğunluğu fazla sayfaların karışmasını engelliyor. Bunun yanı sıra kullanıcılara gerçek zamanlı bildirimler için(bina inşaası, kaynak artışı,savaş..vs) Javascript şart. Hatta bu arada Ajax tarzını falan bile keşfedebilirsin şans eseri...
Kısacası böyle bir proje için gerekli altyapı:
1. HTML
2. PHP (veya ASP ki ne gerenk var)
3. mySQL (daha sonra daha hızlı bir veritabanı ile switch?)
4. Javascript
Fakat böyle bir proje için daha değişik bilgilere de ihtiyaç olabilir.. mesela Trigger kullanımı... siz adamın base'ine saldırı düzenliyorsunuz, orduyu 16.00 da yola çıkardınız bilgisayarı kapattınız. 17.00 de saldırı gerçekleşiyor? bunu gerçekleştiren yani örneğin rakibinizin kaynaklarından sizin kaynaklarınıza aktarım yapacak olan query yi o saatte nasıl bir mekanizma gerçekleştirecek? veya saat 17.00 de o base hala rakibe mi yoksa orayı çoktan ele geçirmiş olan müteffikinize mi ait... Algoritma... bence bu konuda fazla bilgi sahibi değilseniz önce bi login-logout sayfası veya forum gibi birascık daha kolay scriptlerden başlayın...
Zor gibi ama benim demek istediğim Visual Basic ile bu işler yapılabilir mi???
şimdi benim bildiğim kadarıyla vb programlama dili ve programı. o program ile yapılacağını sanmıyorum. ama eğer visual basic kodlaması biliyorsanız yani dilini biliyorsanız "ASP nin kodları" vb ye çok benziyor. o yüzden ben kabaca yapılmaz derim. ha yapılsa bile o bir yan görevdir vb programı için. esas web sitesini frontpage, dreamweaver, NVU gibi programlarda yaparsınız. ama notepad de aynı işlevi görür. vb nin yazı yazma gibi benzer bir tarafı varsa onunla da yazılır herhal. ama burada önemli olan şey WEB PROGRAMLAMA DİLİ BİLGİSİ. tabi algoritma da bilmek gayet gerekli.
Öncelikle size teşekkür ederim...Çünkü bu konu hakkında sizden çok şey öğrendim...Ancak şunu anladım ki sayenizde;
1:ASP
2:PHP
3:Javascript
Bilmekle bu iş tam olarak bitmiyor...Aklınızda ki projeyi tam olarak yansıtmak için olgoritma bilgisine sahip olmak gerekiyor...Bu iş gerçekten de zor bir iş...Şimdi düşünüyorumda ben bu algoritma işini nasıl geliştiririm...
Gerçekten aklınızda ki oyunu yansıtabilmemiz için algoritma şart.Ancak bu işi nasıl geliştirebiliriz...Zamanla mı bu iş oluyor,kim bize bunu öğretiyor...Bu gerçekten zor bir iş yahuuu
layolusşimdi benim bildiğim kadarıyla vb programlama dili ve programı. o program ile yapılacağını sanmıyorum. ama eğer visual basic kodlaması biliyorsanız yani dilini biliyorsanız "ASP nin kodları" vb ye çok benziyor. o yüzden ben kabaca yapılmaz derim. ha yapılsa bile o bir yan görevdir vb programı için. esas web sitesini frontpage, dreamweaver, NVU gibi programlarda yaparsınız. ama notepad de aynı işlevi görür. vb nin yazı yazma gibi benzer bir tarafı varsa onunla da yazılır herhal. ama burada önemli olan şey WEB PROGRAMLAMA DİLİ BİLGİSİ. tabi algoritma da bilmek gayet gerekli.Dotum zannedersem Visual Basic ile ASP ve Vsual Basic Script ikilisini kastediyor. Yanılıyorsam bağışla :)
ahmetali53Dotum zannedersem Visual Basic ile ASP ve Vsual Basic Script ikilisini kastediyor. Yanılıyorsam bağışla :)valla bende bilmiyorum hocam. arkadaş visual basic programı var elimde falan yazmıştı bi ara. onunla nasıl yaparım diye sormuştu. ben ona binaen yorum yazmıştım.Son Düzenleme: layolus ~ 23 Temmuz 2007 21:23