ONLINE OYUN NASIL YAPILIR

spacemarine
09-07-2007, 19:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

BUNUNLA ILGILI PROGRAMLARI YAPILMASI GEREKENLERI BILEN VARSA ANLATABILIRMI LUTFEN.. ZOR IS OLDUNU BILIYORUM AMA SAGLAM EKIP VAR AMACIMIZ OGAME BITEFIGHT TARZI BI OYUN YAPMAK SIMDIDEN TESEKKURLER

ntguzel
09-07-2007, 21:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
450 mesaj

sağlam ekibin varsa bu konu hakkında bilgisi var demektir.
bu işler öyle ha deyince olmuyor.eğer böyle bir online oyun yapma  sevdasına kapılıp gönül verdiyseniz.bol bol asp ve php scriptleri indirin , inceleyin.devamlı netten ve kitaplardan makaleler okuyun.sql programlama hakkında araştırmalar yapın , bol bol makale okuyun.yalnız bu programlama dillerini kitaplardan öğrenmek istiyorsanız 500-1000ytl arası bir para ayırıp kitap almalısınız.bu pahalı diyorsanız google var.Kahkaha
asp ve php : bu iki kelime web programlama dillerinden en popüler olan iklidir.asp microsoft tarafında üretilmiş ve geliştirilmesi durdurulmuş bir dildir.devamı diye nitelersek asp.net olabilir.php ise açık kaynak kodlu bir dildir.devamlı geliştirilir.en son php5 sürümünü duymuştum.
veritabanı dillerinden mysql ve mssql var size önerebileceğim.mysql,tıpkı php gibi açık kaynak kodlu bir veritabanı dilidir.mssql ise adı üzerinde microsoft firması tarafından üretilen windows tabanlı bir veritabanı dilidir.

Son Düzenleme: ntguzel ~ 09 Temmuz 2007 21:02
theironman
10-07-2007, 09:27   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

burada bu konu hakkında bilgisi olan var mı şüpheliyim; internette araştırdın mı, google gibi bir arkadaşın varken işin kolay bence.

spacemarine
10-07-2007, 13:05   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

yani diyosunuzki illa 1000 tane program indircem hepsini sular seller gibi öğrencem. ya böle adım adım ne yapmamı gösterebilirseniz cok kral olur uzun surebilir o sorun diyil yeterki napcamı biliyim ve google da da bise bulamadım

cell-o
10-07-2007, 13:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

gamemaker programı ile yapabilirsiniz.
ama üzerinde çok çalışmalısınız.başka bir çözüm olarak direlt olarak kemdi yazdığınız basic kodlarla yapabilirsiniz.ama buda gerçekten profesyonel bir kadroya sahip olmanız gerekiyor.

kolay gelsin.

karabela
10-07-2007, 13:57   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
527 mesaj

öle kolay değil bu işler ögrendiğim kadarıyla. iyi bir oyun(hangi tür olursa olsun) profosyonel bi kadroyla 2 yılk içinde tamamlnıyormuş. ama basitliğe göre değişir.

spacemarine
10-07-2007, 19:09   |  #7  
OP Taze Üye
3 mesaj

o kadar zor bi oyun diyilki işte dediğim gibi ogame gibi görüntüsüz bi oyun olcak sağlam kadro derkende çok eleman var deneyim malesef yok (: o gamemaker işe yararmı indiriyimmi öreniyimmi? ya yapanlar nası yapıyo deli olcam:D