Onun kitap serisini başkası tamamlayacak..

minimaladam
25-12-2013, 21:44   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
221 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010


Tüm dünyada bestseller "Ejderha Dövmeli Kız"la başlayan ünlü serinin 4'üncü kitabını İsveçli yazar David Lagercrantz kaleme alacak.

yayımlandığı ülkelerde çok satanlar arasına giren, Türkiye'de 'Ejderha Dövmeli Kız' olarak tanınan 'Millennium Serisi'nin 4'üncüsü, romanın yazarı Steig Larsson 2004'te kalp krizi sonucu hayatını yitirince tamamlanamamıştı. Huffington Post'un haberine göre, serinin 4'üncüsü İsveç yayınevi Norstedts'in yazarı David Lagercrantz tarafından yazılacak.

TAMAMEN FARKLI OLACAK

Yayınevinin yöneticisi Eva Gedin, yeni romanın orijinal olacağını ve Larsson'un tamamlayamadığı 4'üncü kitaptan hiçbir şey içermeyeceğini söyledi.  Romanın 2015 Ağustos'unda yayımlanması planlanıyor. 50 yaşında vefat eden Larsson,  seriyi, gazeteci Mikael Blomkvist ve hacker Lisbeth Salander'ın hikâyesini ele alan 10 kitap olarak tasarlamıştı ama yazarın ani vefatı sonucu, yazılmakta olan 4'üncü kitap yarım kalmıştı. Geride kalan üç kitap yazarın ölümünden sonra 2005'te yayımlandı ancak tüm dünyada ilgi çekmesi 2011'de, serinin 3'üncü kitabı İngilizce olarak basıldıktan sonra gerçekleşti. Kitaplar, 'Ejderha Dövmeli Kız', 'Ateşle Oynayan Kız', 'Arı Kovanına Çomak Sokan Kız' olarak Türkçeye de çevrildi. kynk:akşam.com