önyükleyci problemi...ve işletim sistemi

HPQ-User
24-05-2008, 21:15   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ssnlp44 sormuş:
harddiskim c ve d olmak üzere ikikısımdan oluşuyor.c de xp kuruluydu ve yadağini almıştım.daha sonra  d ye vista kurdum.ve açılışta önyükleyici hangi işletim sisteminden başlatmak istiyorsan ban soruyordu..ama sonra xp nin yedeğini c ye tekrar kurunca önyükleyici bir daha çalışmadı ve şu anda vistayı kullanamıyorum...ne yapmam gerekir.şimdidden teşekkürler..

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
p4 2.6 ghz 512 ati radeon ekran kartı 1250 kingsdton ram...

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)

tirex_x
24-05-2008, 21:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
445 mesaj

sistem özelliklerinde gelişmiş e gel başlangıç ve kurtarma ya gel ayarla
sistem başlangıcı düzenle de
listeye sunu ekle

;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows Vista" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT

Batıkan Doğan
24-05-2008, 21:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj

Arkadaşım Windows XP Vista'nın önyükleme girdisini tanımadığı için direk siliyor.Yeniden Vista ve XP'yi kullanabilmek için birkaç adım izlemen gerekecek.İlk önce VistaBootPro'yla Vista'nın önyükleme girdisini tekrardan yükleyebilirsin.Ayrıca sisteminizde .NET Framework kurulu olması gerekir.VistaBootPro'yu açtıktan sonra "System bootloader" bölümüne gelin ve aşağıdaki gibi yapın.İyi akşamlar.
VistaBootPro::
Kullanımı::

Son Düzenleme: Batıkan Doğan ~ 24 Mayıs 2008 21:32