OpenOffice 3: RC sürümü kullanıma sunuldu

CHIP Online
09-09-2008, 21:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Özgür Ofis-seti OpenOffice'in 3. sürümü Release Canditate  seviyesine ulaştı. İndirin!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Open ... a-sunuldu_8604.html

OpenOffice 3 geliştiricileri yazılımın ilk RC sürümünü şu andan itibaren indirmeye sundular.

İkinci sürüm ile karşılaştırıldığında görsel olarak tekrar elden geçirilmiş yeni başlangıç merkezi (start center) göze çarpıyor. Bu arabirim ile programları doğrudan çağırabiliyorsunuz. Ayrıca Word dokümanlarının içe aktarılmasında iyileştirmeler yapıldı. Mesela büro yazılımı, artık Office-2007'ye has dosyaları da (docx, xlsx, pptx...) sorunsuz olarak açabiliyor. Özellikle büyük ekran kullanan kişiler için ilgi çekici: Çoklu sayfa görünümü kullanıcıya aynı anda birden çok sayfayı izleme ve düzenleme imkânı sunuyor.

Release Canditate son derece stabil çalışıyor. Yine de nihai sürümü beklemek isteyenlerin 16 Eylüle kadar sabretmeleri gerekiyor.

Download: OpenOffice 3 RC (İngilizce)

Tüm konu: OpenOffice 3: RC sürümü kullanıma sunuldu

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: OpenOffice kullanıyor musunuz? Neden?

serdar_ayberk
10-09-2008, 01:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
338 mesaj

open office kullanıyorum çünkü pdf olarak kaydedebileceğim ücretsiz bir yazılımdır. çok az üstün bir yazılım olan office 2007 150 ytl ödemek yerine ücretsiz olarak yararlanabiliyorum ve alıştıktan sonra insan bırakamıyor. tabiiki 3.0'ın nihai sürümü çıkınca yükleyecem. 2007 dosyalarına destek vermesi daha güzel oldu. linux ile windows karşılaştrmak zor. programlar, oyun gib nedenlerle tercih edilmesi doğaldır. fakat office programı olarak open office bence office 2007'ye göre tercih edilmelidir. Hız problemi vardı. Onuda hallettilerse artıları daha fazla olan yazılım oldu.

man on the moon
10-09-2008, 04:10   |  #3  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

hayır. ama usb de kuruluydu. işime yaramıyor da değildi. PDF oluşturmak için Acrobatın üzerine yok zaten.
kotalılar! dosya boyutu 142 mb...

Son Düzenleme: man on the moon ~ 10 Eylül 2008 04:11
serdar_ayberk
11-09-2008, 00:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
338 mesaj

pdf oluşturmuyor reader sürümü okuyor. word'den acrobat pdf'ye geçirmiyor. ope office'i ms office karşılaştırmak gereklidir. Acrobat ile niye karşılaştırdınız anlamadım.

bektash
11-09-2008, 02:22   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

ms officenin yerini aratmıyor emin olun sahsen kullanıyorum

Fattur
12-09-2008, 20:49   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

excel de (bunun excel alternatifinde) normal office in açabildiği çok fazla sayıda makro vbvbvb. içeren şeyleri açınca kafası karışıyor(v2 ve türevleri).V3 ü bilemiyorum.Sırf bu yüzden MS office daha iyi.Çok daha karmaşık işlemlerin üstesinden geliyor(MS office)