opensuse kuramadım !

denizli20
10-05-2009, 18:08   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj

bilgisayarım da  c de xp yüklü ve e ye de opensuse kurmak istiyorum ama sandığım kadar kolay değilmiş galiba kuaramadım ne yapmam gerekiyor?Linux için 2 ayrı sürücü oluşturdum biri swap ama gene de olmuyor**

arifkrc
15-05-2009, 16:24   |  #2  
Yeni Üye
22 mesaj

bende ilkin o sürücü oluşturma aşamasınada bir kaç kez takıldıktan sonra kurmuştum bayağıda rahat kurmuştum onun dışında. ama sen biraz daha detaylı anlatırsan konuyu daha iyi yardımcı olabiliriz.

denizli20
17-05-2009, 17:49   |  #3  
OP Yeni Üye
34 mesaj

iso dosyasını kurabilmek için başlangıçta dvd den başlatmayı seçiyorum ama bir müddet bekliyor sonra dvd yi görmüyormuş gibi normal devam ediyor galiba dvd den olmuyor dedim cd ye attım gene olmadı

Banned
17-05-2009, 18:05   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
denizli20
iso dosyasını kurabilmek için başlangıçta dvd den başlatmayı seçiyorum ama bir müddet bekliyor sonra dvd yi görmüyormuş gibi normal devam ediyor galiba dvd den olmuyor dedim cd ye attım gene olmadı
dvd ye iso doayasını direk mi attınız, yoksa nero vb. yazılımla açılark yazılmasınımı sağladınız? Dvd nin içerisinde birçok dosya varsa açılmıştır, dvd normaldir ama iso dosyası varsa hata yapmışsınız.

DVD niz normalse kuruluma başlamdan önce kurmak istediğiniz alanı windows disk yönetiminden silin sadece boş alan olarak kalsın. Kurulumda boş alanı gösterip disk yapılandırmasını otomatik seçin, bırakın boş alanı kendisi yapılandırsın. Eğer illa ben yapılandırırım diyorsanız ilk başta ext3 sistem dosyası alanını sonrasında 2 gb kadar swap takas alanını oluşturun.