Opera 10 Çıkmıştır...

OğuzxPc
02-09-2009, 10:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
661 mesaj

Opera, yeni versiyonu ile en hızlı internet tarayıcısı lakabını yeniden üstleniyor. Sahip olduğu Turbo teknolojisiyle sayfaları çok hızlı bir şekilde açan Opera, bunun yanında güvenli bir webdeneyimi de sunuyor. Kişiselleştirilebilir birçok özelliği ilekullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiniz bir internet tarayıcısı olan Opera,sahip olduğu özelliklere ek olarak birçok yeniliği de yeni versiyonunda kullanıcılarına sunuyor.
Özellikleri:

• Hızlı Arama: Artıkfavori web sitelerinize ulaşmanın çok daha kısa bir yolu var. Sadeceyeni bir sekme açın ve speed dial'a bırakın gerisini. Kullanmak artıkoldukça popüler ve kolaydır.
  • Sahtekarlık Koruması:Opera'nın oldukça gelişmiş sahtekarlık ve hile koruması sayesindegirdiğiniz sitelerde bulunan ve kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışanyazılımlara karşı korumanız olacak.
  • BitTorrent:Artık sisteminizde başka bir BitTorrent uygulaması barındırmanıza gerekyok. Opera içerisinde barındırdığı BitTorrent uygulaması ile size burahatlığı da sağlıyor.
  • Favorilerinizi Arama Bölümüne Ekleyin: Site arama bölümüne sağ klik ile tıklayın. Ve Yeni arama yarata tıklayın.
  • İçerik Engelleyici:Reklam veya resimleri siler. Sizin insiyatifinizde olan bu uygulamasayesinde İstemediğiniz resimler veya reklamların üstüne sağ klik iletıklayarak "Block content" özelliğini seçmeniz yeterli...
  • Widgets:Küçük Web uygulamaları (multimedyalar, haber kaynakları, oyunlar vedaha fazlası) masaüstünüzü kesinlikle daha da eğlenceli kılacaktır.Widget menüsünü kullanarak yeni widget'ları keşfedin ve favoriwidget'larınızı belirleyin. Daha fazla bilgi için widgets.opera.com adresine tıklayın.
  • Minik Önizleme:Opera'da kaç sekme açtığınızı öğrenmeniz oldukça kolay. Bunu diğer webtarayıcılarda da yapabilirsiniz. Ancak önemli olan istediğiniz resimveya videonun hangi sekmenin içerisinde olduğunu bulmaktır. İşte buözelliği her web tarayıcıda bulmak biraz zordur.
  • Transfer Yönetimi:İndirmekte olduğunuz dosyaları isterseniz durdurun duraklatın baştanbaşlatın veya hangi aşamada olduklarını sadece küçük bir transferyönetimi penceresinden takip edin.
  • Sekme Sistemli Tarayıcı:İnternette kolay ve daha hızlı şekilde dolaşmanız için geliştirilmişolan sekme sistemi ile hem daha az karışık bir şekilde internettedolaşmış olucaksınız hem de tek uygulama içerisinde bir den fazlasayfayı gösterme şansınız olacak.
  • Şifre Yönetimi:Şifre yöneticisi sayesinde hatırlamanıza gerek olmayan şifre vekullanıcı isimlerinizi oldukça güvenilir bir sistem ile kendihafızasında tutar ve her üye olduğunuz bir siteye girdiğiniz de direktolarak sizi üyelik girişinden içeri sokar.
  • Arama Entegreli:Google, eBay, Amazon ve daha bir çok arama motoru entegre seçeneklisistemi sayesinde istediğiniz aramanın anahtar kelimelerini hattaharflerini yazın karşınıza sonuçları hemen çıksın.
  • Konuşma:Opera web tarayıcınız ile belli başlı komutları ingilizce olarakokuyarak kontrol edebilirsiniz. Sadece ingilizce dil seçeneği ileçalışan bu özellik Windows 2000 ve XP için geçerlidir. Daha detaylıbilgi için tıklayınız.
  • Çöp Dönüşümü: Eğeryanlışlıkla sekmenizi kapattıysanız Opera'nın içerisindeki çöpsepetinden bu sekmeyi geri çıkartabilirsiniz. Ayrıca engellediğinizreklam veya resimleri de bu çöplükte bulabilirsiniz.
  • Opera Mail:POP/IMAP E-mail yazılımı sayesinde başka bir program kullanmanıza gerekkalmadan email hesaplarınızı kontrol edebilirsiniz. Ayrıca RSS/Atombazlı haberleri de takip edebilirsiniz.
  • Yakınlaştırmak - Zoom: Her hangi bir web sayfasının her hangi bir bölümüne %20 ila %1000 arasında yakınlaşabilirsiniz.
  • Küçük Ekran Modu:Bir sayfası görüntülerken Shift+F11 tuşlarına basarak mobiltelefonunuzdaki boyutu gibi küçültebilirsiniz. Veya istediğiniz herhangi bir boyutta da görüntüleyebilirsiniz.
  • Tam Ekran Modu:F11'e basarak Opera'nın projeksiyon modundaki gösteriminegeçebilirsiniz. Tam ekran modu ile daha rahat sunumlar yapabilirsiniz.
  • Kiosk Modu:Opera Kiosk modu sayesinde halka açık bir mekanda açık bırakmak zorundaolduğunuz ancak görünmesini istemediğiniz sayfaları korumak amaçlıolarak gizleme imkanına sahipsiniz. Bu sayede kişisel bilgileriniziiçeren siteleri de halka açık yerlerde koruyabilirsiniz. Hem dekapatmadan!
Önemli!Opera'dan memnun kalırsanız ve Opera'nın ayrıcalığını paylaşmakisterseniz My Opera isimli bölüme üye olarak diğer kullanıcılar ileyazılarınızı fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz.
Opera 10`u buraya tıklayarak indirebilirsiniz...

OSMAN BAĞÇEVAN
02-09-2009, 10:52   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

teşekkürler oğuz...

bir saat önce görmüştüm RECEP BALTAŞ ın opera 10 u tanıttığını..biraz önce de chip anasayfasında mı ne gördüm..şimdi de sen yazmışsın..duymayan kalmamıştır galiba : ))
herkese teşekkürler : )

OğuzxPc
02-09-2009, 10:55   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
661 mesaj

birşey değil osman abi ben anasayfada rcyi görüyorum recep abininkini de görmedim

OğuzxPc
02-09-2009, 11:57   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
661 mesaj

valla ne diyeyim mozilla firefoxdan hızlı

Kapalı Hesap (58203)
02-09-2009, 15:03   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
489 mesaj

Çok Başarılı bir tarayıcı

farukdgn
02-09-2009, 23:33   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

benim bir sorum olacak. Opera 10'da internet sitelerindeki resimleri kalitesiz indirip kotadan tasarruf etme özelliği varmış. Bunu nasıl aktif edeceğimi bilen varmı? kota her ay 6gb oluyorda :D

Karub
03-09-2009, 00:43   |  #7  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

IE' den şaşmam benim gözümde IE 8' e tek rakip çıkacak olan Mozilla 4.0 :)

Pavement Engineer
03-09-2009, 02:24   |  #8  
Üye
89 mesaj
Alıntı: farukdgn  
benim bir sorum olacak. Opera 10'da internet sitelerindeki resimleri kalitesiz indirip kotadan tasarruf etme özelliği varmış. Bunu nasıl aktif edeceğimi bilen varmı? kota her ay 6gb oluyorda :
Tarayıcı penceresinde sol en altta hız gösterge ibresi gibi bir simge var. Onun üzerine tıklayarak aktive edebilirsin. Bu şekilde hem sayfalar daha hızlı yükleniyor hem de kotadan tasarruf ediyorsun. Bir süre Turbo modu aktif şekilde kullandıktan sonra imleci Turbo simgesinin üzerine getirince ne kadarlık kota kazancın olduğunu görebilirsin.

_eFeKenTLi_
03-09-2009, 03:22   |  #9  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

denemek ıcın kurdum cok ıgrenc buldum  daha oncekı surumu daha guzel . sayfayı hızlı actıgını soyluyor ama nedense resımdekı ogelerı yerlestırmesı zaman alıyor .  fıre foxda wep sıtesıne gırıp uye olarak gırısımı yaparken operada daha resımler ancak yerlesıyor ayarları yaptım .turbo ozeelıgıde aktıf ama sevmedım .ogame  dıye oyun var oraya gırdıgımde acayıp bır sekılde sayfa duzenı olması gereken yerde degıl resımler cok acayıptı . macrp medıa dıye bısı yuklememı soyledı yukledım yınede aynı cok kotu . ayrıca resım cozunurlugu cok ıyı degıl . resım cozunurlugunude ayarladım yınede arada fark var . vıdeo ızlerkende fark var kalıtede . ben ce  tam bır sacmalık olmus . operanın eskı surumu var onda sorun yok gayet hızlı baglanıyor ama opera 10 cok kotu bence hemen kadlırdım programı .

bulutbeyunus
03-09-2009, 09:20   |  #10  
Yıllanmış Üye
159 mesaj

ciddi şekilde hızlı favorim olacak gibi görünüyor :D

OğuzxPc
03-09-2009, 11:40   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
661 mesaj
Alıntı: farukdgn  
benim bir sorum olacak. Opera 10'da internet sitelerindeki resimleri kalitesiz indirip kotadan tasarruf etme özelliği varmış. Bunu nasıl aktif edeceğimi bilen varmı? kota her ay 6gb oluyorda :
alttan turbo modunu aktif et

Qromodynmc
03-09-2009, 11:43   |  #12  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

çoğu tarayıcıda olan özelliklere sahip,artı turbo modu ile hızlı çalışıyomuş,havadan bulmadı ya bu performansı işlemciye yükleniyodur büyük ihtimalle

Kırık Çocuk
03-09-2009, 13:25   |  #13  
Yıllanmış Üye
473 mesaj

Ben önceden mi görmedim yoksa hep mi vardı? Parola Yöneticisi denen bir şey. Bi siteye girdiğiniz parola ve şifreyi tekrardan yazmak yerine ona basınca direk giriyorsunuz. Allah allah dedim hoş olmuş :D

Mustafa Can
03-09-2009, 13:54   |  #14  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

opera güzel ama çok karmaşık opera nın lite sürümünü çıkarsalar kullanırım belki

şafak89
03-09-2009, 15:27   |  #15  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

bu opera bomba 3 yıldır opera kullanıyom hiç bu kadar hızlı bir opera görmedim ;)

Ahmet Ertuğrul
03-09-2009, 18:23   |  #16  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: punisher123  
çoğu tarayıcıda olan özelliklere sahip,artı turbo modu ile hızlı çalışıyomuş,havadan bulmadı ya bu performansı işlemciye yükleniyodur büyük
Performansı kalitesiz yüklediği resimlerden alıyor. Tabi ki Turbo moduna özel bir durum ama kota probleminiz yoksa zaten böyle bir şeye ihtiyaç yok. Sonuçta Opera'nın hız açısından diğer tarayıcılardan belirgin bir farkı yok.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 03 Eylül 2009 18:25
Ahmet Ertuğrul
03-09-2009, 18:52   |  #17  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: crazymafya  
Ben önceden mi görmedim yoksa hep mi vardı? Parola Yöneticisi denen bir şey. Bi siteye girdiğiniz parola ve şifreyi tekrardan yazmak yerine ona basınca direk giriyorsunuz. Allah allah dedim hoş olmuş :
O özellik bayadır var.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 05 Eylül 2009 19:12
tolter
03-09-2009, 23:14   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

şimdi gördüm indiriyorum

tolter
03-09-2009, 23:15   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

evet epeyi fark etmiş hızlanmış birde firefoxda bunları görsek

OğuzxPc
04-09-2009, 17:47   |  #20  
OP Yıllanmış Üye
661 mesaj

sözümü geri aldım firefox daha hızlı :D

eolos
04-09-2009, 19:59   |  #21  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

ie 8 deol oldukça memnunum

alban
05-09-2009, 01:19   |  #22  
Taze Üye
19 mesaj

mozilla dan ie8 geçtim opera falan demem ie ile yola devam

_eFeKenTLi_
05-09-2009, 14:03   |  #23  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

opera ıhrenc .resım kalıtesı cok dusuk fıre foxsa gore mesela takımımın resımını ındırırıcem aynı kendılerı gıbı sınır bozucu resım le ılgılı ayarları yaptım yınede ıyı degıl vede hız konusunda o kadar basarılı degıl fıre foxda daha hızlı gırıyorum . opera da ıse yavas cok yavas dosuyor resımlerı .onlıne oynadıgım oyun var ogameturk dıye  vallaha bu kadar rezlaet olmaz o kadar kotukı resımlerım yarısı sagda yarısı ortada . makro medıa yuklu degıl ıken sol tarafta olması gereken menuler tam ortada uzunnn ca bır sayfa olarak cıkıyordu eklentıyı yukledım bu seferde sayfa duzune cok kotu . ben bu surumunu hıc begenmedım . daha once kullandıgım surumu daha ıyıydı o surumu bıle bundan 10 kat dha hızlı . begenmedıgım kısımları da var mesela sayfa ılerı gerı butonlarını cok fazla sol ust koseye atmıslar ve kapkara renkte ınsan farkedemıyor bıle ılk bakısta . operenın en cok sevdıgım yanı ıse cep telefonları ıcın cıkardıgı tarayıcı ıste ona dıyecek sozum yok. kımsede bısı dıyemez zaten telefonun kendı browserınden 20 kat daha hızlı ve sayfa duzenı daha ıyı .

ismet35
05-09-2009, 14:12   |  #24  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
1,037 mesaj

FF Opera 10 dan daha hızlı ama 2 side baya yükleniyorlar belleğe...

CapanQGLU
05-09-2009, 21:29   |  #25  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj

Bana neden güncelleme gelmedi.
Teşekkürler, Oğuz.