Opera işin ucunu bırakmıyor!

CHIP Online
17-10-2010, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Opera, büyük Windows 7 zaferiyle doyacağa benzemiyor: İşte MS'i çok kızdıracak yeni istekleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/oper ... rakmiyor_23000.html

Resimlerle: 22 Kod ile internet tarayıcınıza güç katın!

Opera internet tarayıcının geliştiricileri uzun süren bir mücadelenin ardından Avrupa'daki başarılarının tadını çıkartıyor.

Windows ile birlikte gelen Internet Explorer'ın tarayıcı pazarında haksız rekabet doğurduğu yönündeki şikayetleri ve hukuki çabaları başarıya ulaşan Opera, Avrupa'da satılan Windows 7'lere tarayıcı seçim ekranı eklenmesini kabul ettirmişti.

Bu seçim ekranı sayesinde IE dışındaki seçenekleri keşfeden kullanıcılar, Opera'nın da kullanım oranının artmasını sağladı. Yazılım şirketi Opera, son açıklamasında Internet Explorer'ın kalesi olan Güney Kore'de de benzer bir uygulamaya gerek olduğunu belirtti.

Bununla birlikte Avrupa'daki yoğunluğun azalmadığını belirten Opera, Güney Kore'de resmi bir başvuru ile girişim başlatacak durumda olmadığını söyledi. Ancak bu duyuru ile Güney Kore'de yerel bazı girişimlerin başlamasının son derece yararlı olacağını iddia etti.

Tüm konu: Opera işin ucunu bırakmıyor!

İzleyin: İnternet tarayıcılar hız savaşında!

Resimlerle: 22 Kod ile internet tarayıcınıza güç katın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu girişim yararlı mı?

alper35.5
17-10-2010, 13:44   |  #2  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

tabiki yararlı, çoğu insan hiç bir alternatif tarayıcının varlığından haberdar olmuyor, olunca da IE ye çok alıştıkları için bırakamıyorlar.bu da diğer tarayıcıların önünü kapayan bir etkendi, şimdi seçim şansıyla diğer tarayıcılara olan ilgi de artar ve hatalı ve güvenlik açıklı IE 6 7 8 dense Opera, Firefox gibi daha güvenli ve hızlı tarayıcılar kullanılır...

mustafa2526
17-10-2010, 13:48   |  #3  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
709 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Evet yararlıdır çünkü Kullanıcılara seçim hakkı veriliyor. Normalde sanki İe kullanmak zorundaymışıız gibi İe geliyordu.Bir çok kullanıcıda İe ve diğerlerinin farkını bilmediğinden onu kullanıp geçiyordu bu İe için olumsuz diğerleri için olumlu oldu.